Nieuws

Quick Boys lekker losjes in Spaanse zon

Nieuws
Derde divisie
Competitie
Trainingskamp

 

5 januari 2018

BENALMADENA PUEBLO - Jaren achtereen boekte Quick Boys tijdens de winterstop een trainingskamp op Tenerife op basis van alles zelf organiseren. Dit seizoen zijn de Katwijkers voor het eerst neergestreken aan de Zuid-Spaanse Costa del Sol en hebben ze ook voor het eerst alles wat er voor zo'n trip komt kijken uit handen gegeven aan Trainingskampen.nl, een specialist op dit gebied.

 

Warm lopen.

 

Het wordt een interessante tweede helft van de competitie. De clubleiding besloot na de 2-4 nederlaag tegen Scheveningen afscheid te nemen van Jan Zoutman, die al had aangekondigd bezig te zijn met zijn laatste seizoen op Nieuw Zuid. Dat vertrek kwam eerder. "Bij Quick Boys gelden andere wetten, net als bij Ajax en Feyenoord. Het zijn nooit makkelijke beslissingen. Jan heeft ons kampioen genaakt, maar het ging niet meer", legt de beleidskeuze uit. "Gert is voetballer geweest en weet wat er speelt in de groep. Hij heeft ook aan de andere kant. Onderhandelingen met de jongens gevoerd."

 

Voor de duidelijkheid Gert is Gert Aandewiel, nu al weer een aantal jaar technisch manager bij Quick Boys. Als voetballer beleefde Aandewiel bij Quick Boys kampioenschappen in 1991 en 1992. Dat succes bracht Aandewiel een profcarrière bij Volendam, Sparta en FC Dordrecht. In 2001 startte Aandewiel bij Quick Boys als trainer en het succes bleef niet lang uit. In 2003 werd Quick Boys landskampioen en het jaar daarop opnieuw landskampioen plus ook nog algeheel landskampioen bij de amateurs. Die successen brachten Aandewiel een trainersloopbaan die liep langs HFC Haarlem, Sparta, NAC Breda FC Bannants Erevan (Armenië). In 2014 kreeg Aandewiel bij Quick Boys zijn aanstelling als technisch manager. In 2017 volgde hoofd opleidingen.

 

Gert Aandewiel bij Quick Boys weer terug voor de groep.

 

Toen Zoutman aankondigde dat hij Quick Boys aan het eind van dit seizoen zou gaan verlaten, lag al in planning dat Aandewiel het stokje zou gaan overnemen. Die stap is alleen sneller uitgevoerd. "Er is ook buiten de club gekeken", zegt Aandewiel van de gevolgde procedure. "Ik zelf moest eerst kijken of het geen probleem zou opleveren met mijn baan bij de KNVB. Ik ben daar docent. Maar dat is goed geregeld nu." Verwachtingen zijn er altijd. Quick Boys staat op het tweede plan in de Derde divisie. De achterstand op koploper Spakenburg beloopt negen punten. "Een gat", weet ook Aandewiel, "maar er kan nog veel gebeuren." Ook Magreb '90 kan definitief omvallen met als gevolg dat Quick Boys de drie punten van de overwinning op Magreb '90 verliest een Jong Almere City FC dat gelijk speelde met de Utrechters slechts één punt. Aandewiel fel: "Weer zo'n club die er een teringzooi van maakt. Daar zou de KNVB en keer naar moeten kijken. Voor zo'n club al aan de competitie begint."

 

Quick Boys dicht zich nog wel kansen toe. Dat is duidelijk. Nagelnieuw in de groep is Kenny Anderson. Talentvol, want de nu 25-jarige Anderson, kwam in zijn jeugd uit voor Schotland Onder-17. In Nederland kwam Anderson terecht bij RKC Waalwijk Onder-19 om via Willem II weer terug te keren naar Waalwijk. Daarna volgde een jaar Heart of Midlothian (hoogste Schotse divisie) om andermaal terug te keren bij RKC. Daar zag Anderson zijn contract in juni 2017 zijn contract niet meer verlengd. "Het is goed om iets te kunnen doen in de winterstop", zegt Kees Haasnoot, bestuurslid voetbalzaken.

 

Kenny Anderson

 

De training zelf is ontspannen. Lekker losjes onder de Spaanse zon. Het wordt serieuzer bij het oefenen van het opzetten van een aanval. Bal naar de vleugel, kaats, gevolgd door een voorzet. Na een eerste kans volgt er ook nog altijd een kans in de rebound. Aandewiel heeft een permanente boodschap: "Killen." Later volgt dan nog afwerken vanaf de rand zestien. En wie schiet er het hardst op doel? Die ene doelpoging is echt griezelig hard. De bal ketst via de kruising op het hoogste dak van de achterliggende sporthal. Teijsse maakt meteen aanstalten om de bal zelf te gaan halen. "Nee joh, doe maar niet. Blijf jij maar oefenen", raadt teammanager Stefan van Rijn aan.

 

De volgende activiteit voor Quick Boys is een oefenwedstrijd tegen, officieel, NEC-2. Maar de Nijmeegse profs hebben al laten weten ook met eerste elftalspelers op de proppen te willen komen. Quick Boys hoeft verder niets anders te organiseren dan op tijd verzamelen voor de bus. Trainingskampen.nl zorgt verder voor alles. "Dat is effe wennen. Op Tenerife deden we alles zelf, maar dit is ook wel lekker", lacht Cees Haasnoot.

 

Tekst: Aad van der Graaf
Foto's: Ferry Toth