Nieuws

Derde divisie: ODIN '59 wint opnieuw van Spakenburg

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

20 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft in ODIN '59 dit seizoen een niet te kloppen tegenstander getroffen, want opnieuw pakten de Heemskerkers de volle winst tegen de blauwwitten. Nadat het eerder dit seizoen in Heemskerk 1-0 werd, verraste ODIN opnieuw door de uitwedstrijd met 1-2 te winnen. Jong Almere City FC profiteerde van de nederlaag van de lijstaanvoerder. Het won met 1-2 van Spijkenisse, liep daardoor drie punten in en heeft nog maar één punt minder dan Spakenburg.

Quick Boys liet geen spaan heel van ONS Sneek. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 7-0 en de grote man aan de kant van Quick Boys was Yordi Teijsse met vier doelpunten. Volgende week staat de kraker Spakenburg - Quick Boys op het programma.
De 7-0 van Quick Boys was niet de grootste uitslag van deze speelronde. Die kwam op naam van Jong FC Groningen dat het bijna failliete en inspiratieloze Magreb '90 met 9-0 naar huis stuurde. Het woord competitievervalsing springt in gedachten.

VVOG herstelde zich van de gevoelige 0-6 nederlaag van vorige week tegen DVS '33 Ermelo door met 1-0 te winnen van DOVO.
ASWH en Scheveningen deden goede zaken. ASWH won met 1-2 van Capelle, Scheveningen tekende voor een 2-1 overwinning tegen ACV. Zowel ASWH als Scheveningen staan daarmee stevig in de middenmoot. Capelle staat redelijk vast op een p/d-plek, ACV heeft één punt minder en bevindt zich net onder de degradatiestreep. Daartussen staat nog Spijkenisse, met een iets beter doelsaldo dan ACV.

Het onderonsje tussen de belofteteams van FC Twente en FC Volendam eindigde in een ruime overwinning voor de Tukkers: 4-0.

 

Capelle - ASWH 1-2 (0-2)

Opnieuw is Capelle er niet in geslaagd een thuiswedstrijd in een overwinning om te zetten. Door persoonlijke fouten kwam ASWH in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Een vrije trap na een vermeende terugspeelbal werd na een scrimmage door Jesper van den Bosch tegen de touwen gekopt. Een prima actie van Peter de Lange werd uiteindelijk door Nick Slotboom afgerond. Capelle stelde daar in de eerste helft nauwelijks iets tegenover. In de tweede helft kwam bij het eerste schot op het doel in de 63-ste minuut Capelle dichterbij. Sandin Avdic zag zijn schot via een verdediger in het doel verdwijnen. De thuisclub was nog dichtbij de gelijkmaker, maar tot twee keer toe zag nieuwe spits Steven Olsthoorn zijn inzet naast het doel verdwijnen. Door deze uitslag bleef Capelle in de bedreigde zone en kon ASWH zich in de veilige middenmoot nestelen.

Doelpunten 15. Jesper van den Bosch 0-1, 37. Nick Slotboom 0-2, 63. Sandin Avdic 1-2
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 400
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Kai Fens (32. Jelle Pollemans), Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (76. Dave van der Steen), Rutger de Bos, Boris Letterie (46. Angelmo Vyent), Olaf van der Sande, Steven Olsthoorn
ASWH Stef Doedée, Jerry Tieleman, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Peter de Lange, Nick Slotboom, Peter Verhoeve, David Almeida, Kyle Doesburg
Gele kaart Rutger de Bos (Capelle), Kyle Doesburg (ASWH)

 

Scheveningen - ACV 2-1 (1-1)

Het duel tussen Scheveningen en ACV was direct vanaf het begin interessant. Scheveningen nam de leiding en daarna leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de nadrukkelijk dominerende thuisploeg. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers echter langszij door een verrassend toegekende strafschop. Daarna stond de paal tot tweemaal toe een hernieuwde Scheveningse voorsprong in de weg. Na rust een vergelijkbaar spelbeeld, met iets minder doelgevaar dan voor de thee. Het was de thuisploeg die het meest nadrukkelijk op zoek bleef naar de driepunter en die een kwartier voor tijd uiteindelijk ook naar zich toetrok.

 

Tim Peters (9) heeft 2-1 gescoord. ACV-keeper Bart Woering ligt er verslagen bij.
Foto: Dick Teske

 

Doelpunten 11. Brandon Robinson 1-0, 27. Marco van der Heide (strafschop) 1-1, 77. Tim Peters 2-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 500
Scheveningen Sven Wolsheimer, Esin Gula, Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Björn Wagenaar, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Barry Rog, Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters
ACV Bart Woering, Daniël Schans, Guus de Vries (85. Dennis Molema), Marcel Seip, Jelle Wagenaar, Nick Westebring (85. Dennis Hoekstra), Pascal Huser, Marco van der Heide, Erik Eleveld, Saber Hendriks (72. Thomas Metzemaekers), Haaije Feenstra
Gele kaart Mehmet Aldogan, Björn Wagenaar, Brandon Robinson (Scheveningen), Haaije Feenstra, Thomas Metzemaekers (ACV)

 

Spijkenisse - Jong Almere City FC 1-2 (0-2)

Een strijdloze eerste helft van Spijkenisse legde de basis voor een zege voor de bezoekers uit Almere. De ploeg van Ivar van Dinteren zat er korter op en voetbalde daardoor makkelijker waar twee doelpunten in een kort tijdsbestek de das om deden voor de groen-witten. In de tweede helft waren de gastheren op sportpark Jaap Riedijk bij vlagen de betere partij, maar had het te veel kansen nodig om tot scoren te komen. In de slotfase leek het nog even tot een gelijkspel te komen, maar het mocht niet zo zijn.

Doelpunten 20. Dennis van der Heijden 0-1, 25. Kenneth Aninkora 0-2, 90. Eric Polet 1-2
Scheidsrechter B.R. Annegarn
Toeschouwers 450
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiën Mariana, Danny Groos (66. Daniël Furtado Oliveira), Vincent Verbond, Glenn Rijsdijk (35. Michael van Dommelen), Eric Polet, Stefano Goncalves (87. Tim van der Lijn), Felino Jardim, Daan Bourgonje, Serginio van AxelDongen, Marvin van der Pluijm
Jong Almere City FC Mike Grim, Nicky van Hilten, Faris Hammouti, Tarik Evre (36. Sam Krant), Samuel Brobbey, Julian Nak, Jeffrey Rijsdijk, Kenneth Aninkora, Achille Vaarnold (66. Mitchell Bergkamp), Khalid Tadmine, Dennis van der Heijden (72. Samet Bulut)
Gele kaart Danny Groos, Vincent Verbond, Stefano Goncalves (Spijkenisse), Kenneth Aninkora (Jong Almere City FC)

 

VVOG - DOVO 1-0 (1-0)

Een tot op het bot gemotiveerd VVOG heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen de buren uit Ermelo. De technisch staf van VVOG had nog een hele puzzel om een elftal in elkaar te zetten door de vele blessures. Maar de ingezette 'jonkies' deden het uitstekend.
DOVO kreeg in het eerste kwartier een paar goede kansen maar deze werden niet benut. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg VVOG wat meer vat op het spel van DOVO. Dit resulteerde in de 39-ste minuut in een prachtig doelpunt van Desmond Sturing die een voorzet van Yorick Hogetoorn prima afrondde. Na rust drukte DOVO VVOG meer en meer in de verdediging. Maar de ploeg kreeg weinig tot geen kans, want alle voorzetten waren een prooi voor de goed staande verdediging. VVOG trok zo de minimale voorsprong over de streep. Het enige doelpunt van Struring en de wil om te winnen waren uiteindelijk beslissend.

 

Bas Mooij wint het kopduel van VVOG-spits Pernelly Biya.
Foto: Jeroen van den Berg

 

Doelpunten 39. Desmond Sturing 1-0
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 600
VVOG Frans Koornberg, Jan Jurriën Hop, Tim Muller (77. Guido de Graaf), Wesley de Klein, Jeffrey Snijders, Thomas Vossebelt, Wilco Braam, Harrie Kersten, Desmond Sturing, Pernelly Biya, Yorick Hogetoorn (90. Tijmen van Straaten)
DOVO Rodney Ubbergen, Bas Mooij, Nando Wormgoor, Justin van Groen (66. Oussama el Azzouzi), Ariën Bakkenes, Joshua Patrick, Roy Bakkenes, Leon Toonen (46. Quincy Arends), Enrico Patrick, Mitchell de Zwart, Salim Amerzgiou (81. Aron de Koning)
Gele kaart Jeffrey Snijders, Harrie Kersten (VVOG), Ariën Bakkenes (DOVO)

 

Jong FC Groningen - Magreb '90 9-0 (2-0)

Op Sportpark Corpus den Hoorn kwam de thuisclub op 1-0 door een treffer van David Browne. Na 21 minuten maakte Joël Donald de 2-0 en toen die stand bij rust op het scorebord stond, wees nog niks op een recorduitslag. In de 56-ste minuut krulde Robbert de Vos de 3-0 in de bovenhoek en twee minuten later was de 4-0 een treffer in eigen doel van Magreb-verdediger Yassine El Hanoudi.
In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het snel met de scores. Joël Donald, Michael Breij, Gerald Postma, Michael Breij en David Browne voerden de score op naar een marge van negen. De dubbele cijfers bleven de hekkensluiter uit Utrecht bespaard.

Doelpunten 7. David Browne 1-0, 21. Joël Donald 2-0, 56. Robbert de Vos 3-0, 58. Yassine El Hanoudi (e.d.) 4-0, 71. Joël Donald 5-0, 74. Michael Breij 6-0, 76. Gerald Postma 7-0, 83. Michael Breij 8-0, 88. David Browne 9-0
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 250
Jong FC Groningen Abdel el Ouazzane, Tim Riksman, Kasper Larsen (61. Marijn Ploem), Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson, Robbert de Vos, Michael Breij, Gerald Postma, Uriel Antuna (61. Kasper Oldenburger), Joël Donald (77. Tim Freriks), David Browne
Magreb '90 Michiel Belhadj, Denzel Prijor, Ismail Sardi, Yasin Ouja, Dyllan Ahinful (56. Bilal Dadi), Ilias Yagou, Solace Uyi-Olaye, Yassine el Hanoudi, Tarik Karim, Zaid Lahmai (66. Azzadine Erkachaoui), Ismael Chibrani

 

Quick Boys - ONS Sneek 7-0 (2-0)

Quick Boys heeft een eclatante overwinning geboekt tegen ONS Sneek. Na een moeizame start was het toch de thuisploeg die met een 2-0 stand de rust kon bereiken. Na de rust was de weerstand volledig gebroken, en kon Quick Boys vrij eenvoudig uitlopen naar een 7-0 eindstand met Yordi Teijsse als gevierde man.

Doelpunten 34. Reda Kharchouch 1-0, 44. Yordi Teijsse 2-0, 54. Reda Kharchouch 3-0, 62. Yordi Teijsse 4-0, 71. Yordi Teijsse 5-0, 75. Yordi Teijsse 6-0, 82. Kelvin Maynard 7-0
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 2177
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem (78. Philippe den Hartog), Joey Ravensbergen, Reda Kharchouch, Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk, Ricardo Kuijvenhoven (83. Noah Barendse), Delano a Cohen, Kenny Anderson (73. Jim Gillissen), Tim Bloemendaal, Kelvin Maynard
ONS Sneek Barry Ditewig, Gustavo van der Veen (79. Chris Wijnja), Ale de Boer, Tim Oosterbaan (79. Fabian Stevens), Arton Musliu (46. Curty Gonzales), Klaas de Vries, Michael Lanting, Tom Arissen, Jan Dommerholt, Serge Fatima, Genridge Prijor
Gele kaart Michael Lanting (ONS Sneek)

 

Spakenburg - ODIN '59 1-2 (1-1)

Na de knappe zege op Jong Almere City FC, nu een enorme domper voor de Blauwen. ODIN '59 was uiterst effectief en strafte het schamele spel van de thuisclub af. Spakenburg bracht te weinig om serieus aanspraak te maken op de overwinning en moest de tweede nederlaag tegen de Heemskerkers dit seizoen incasseren. Een nederlaag die hard aankwam op de blauwe zijde van de Westmaat.

Doelpunten 23. Ahmed al Mahdi 0-1, 34. Kees Tol 1-1, 58. Jeffrey Klijbroek 1-2
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 1600
Spakenburg Leon ter Wielen, Sten Vreekamp, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn (73. Tom Menting), Mike Vreekamp, Giovanni Gravenbeek, Tom Oostinjen, Jasper Waalkens (83. Youri Koelewijn), Kees Tol, Bert Steltenpool (46. Olivier Pilon)
ODIN '59 Barry van Dijk, Lars Boekel, Milo Cremers, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (43. Billy Tavares), Jurjen Dikker, Ahmed al Mahdi (73. Tim van Gelder), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (86. Frits Kramer), Mart Willemse, Jim Hulleman
Gele kaart Tom Oostinjen, Barry Beijer (Spakenburg), Ahmed al Mahdi (ODIN '59)
Rode kaart Giovanni Gravenbeek (2x geel) (Spakenburg), Richard Plug (trainer) (ODIN '59)

 

Jong FC Twente - Jong FC Volendam 4-0 (1-0)

FC Volendam was in het begin sterker, maar FC Twente bleek dodelijk voor het doel. De doelpunten vlak voor en vlak na rust beslisten in feite de wedstrijd. Daarna konden de Tukkers freewheelend uitlopen naar een ruime overwinning.

Doelpunten 39. Rashaan Fernandes 1-0, 48. Henk van Schaik 2-0, 63. Jonatan Frimann 3-0, 88. Jari Oosterwijk 4-0
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 50
Jong FC Twente Jeffrey de Lange, Niklas Blesgraaf, Henk van Schaik, Lukas Browning Lagerfeldt, Godfried Roemeratoe, Ramiz Zerrouki, Jonatan Frimann, Jarni Koorman (75. Ritchie Zinga), Dylan George, Jari Oosterwijk, Rashaan Fernandes
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman, Alex Plat (46. Gani Meholli), Rodney Smorenberg, Jari Vlak, Jim Beers (71. Wessel Stuyt), Gerry Vlak, Kay Tejan (71. Nick Zeijlmans)

 

Harkemase Boys - DVS '33 Ermelo afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.