Nieuws

De Dijk ontslaat Jochem Twisker per direct

Nieuws
Tweede divisie

 

30 januari 2018

Jochem Twisker heeft maandagavond te horen gekregen dat hij per direct ontslagen is bij De Dijk. De Amsterdamse tweededivisieclub is daarmee een volgende fase ingegaan nadat hoofdsponsor Heino Braspenning begin november met ruzie vertrok bij de club die hij tien jaar onafgebroken had gesteund.

 

De geldschieter, maar ook technisch coördinator, keeperstrainer en assistent-trainer, kondigde bij die gelegenheid aan dat ze hem nooit meer zouden terugzien in Schellingwoude en sindsdien staat De Dijk bol van de onrust. Hoewel Braspenning de toezegging deed tot aan het eind van dit seizoen wel zijn financiële verplichtingen te zullen nakomen, heeft intussen al een smaldeel spelers de club de rug toegekeerd. Mostapha el Aamramni, Achmed Ahahaoui, Stan Bijl, Giovanny Sabajo en Nabil el Gourari vertrokken met onbekende bestemming, wilden sowieso niet meer uitkomen voor De Dijk. Jerghinio Sahadewsing stapte tussentijds over naar Zuidvogels en deed daar al meteen mee in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen AZSV. Abderrahim Loukili verkaste naar FC Lienden, waar hij vorig seizoen topscorer was met zestien doelpunten. Ook Loukili heeft het shirt van FC Lienden al weer om de schouders gehad, maar was nog niet succesvol voor de Betuwenaren.

 

Jochem Twisker Foto: Ferry Toth

 

Een paar weken nadat Braspenning de deur achter zich had dichtgetrokken, legden ook de zittende bestuursleden hun functie neer, nadat ze zich bedreigd hadden gevoeld. Het nieuw aangetreden bestuur deed begin januari nog een toenaderings- dan wel lijmpoging richting Brasspenning, maar die mislukte. Zoals het dus ook mislukte de spelersgroep intact te houden. In die situatie is Twisker de voorbije maanden niet te benijden geweest. Na het vertrek van Braspenning won De Dijk van de zeven competiteduels er nog maar één, uit bij de Treffers (1-2). De 0-3 nederlaag tegen Kozakken Boys was kennelijk de bekende druppel voor het bestuur er geen vertrouwen meer in te hebben dat Twisker nog een ommekeer zou kunnen forceren. Resulaten uit het recent verleden - Twisker werd vorig seizoen kampioen met de Dijk in de Derde divisie - tellen op zo'n moment niet meer.

 

Waar Twisker een gesprek had aangevraagd om het te hebben over mogelijke versterkingen, nam de bijeenkomst van maandagvond een andere wending. Tegenover de website van het Amsterdamsche Voetbal hekelt Twisker de beslissing van het bestuur: "Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo'n verrassing is. De mensen die het nu voor het zeggen hebben, hebben sowieso geen beste indruk op mij gemaakt. En gezien de omstandigheden die we allemaal voor onze kiezen hebben gehad is dit ook belachelijk. Ze vinden dat het goed zou zijn een ander gezicht voor de groep te zetten. Dat vind ik complete onzin." Ook spelers zouden hebben laten doorschemeren er geen vertrouwen meer in te hebben met hun trainer. Twisker herkent zich niet in dat beeld: "We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld, zijn noodgedwongen anders gaan spelen vanwege alles wat er gebeurd is. Ik vind het jammer, want ik denk dat we er gewoon in zouden kunnen blijven."

 

De Dijk moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Twisker zelf heeft zijn naaste toekomst al geregeld. Hij maakte begin januari bekend dat hij voor komend seizoen een contract had getekend bij derdedivisieclub Hercules.