Nieuws

Tweede divisie: Katwijk stelt winst laat veilig

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

3 februari 2018

Een strafschop in de blessuretijd had koploper Katwijk nodig om van Excelsior Maassluis te kunnen winnen. Robert Susan bleef koelbloedig en voegde met zijn benutte penalty drie punten toe aan het totaal. Nummer twee Kozakken Boys won ook. In een paar minuten tijd na rust scoorden de Werkendammers twee keer en dat was Rijnsburgse Boys te machtig. De Kozakken blijven Katwijk echter op gepaste afstand volgen. Het verschil bedraagt ook na vandaag zes punten.

GVVV moest opnieuw puntverlies slikken. In Spakenburg eindigde een niet al te beste wedstrijd in 1-1. Daarmee konden de aanhangers van zowel IJsselmeervogels als GVVV vrede hebben. Meest besproken man was scheidsrechter Van der Laan, die in de ogen van beide clubs weinig goed had gedaan.
HHC Hardenberg heeft de derde plaats van GVVV overgenomen door een prima 3-1 overwinning tegen Barendrecht.

Het beste resultaat was voor FC Lisse dat Achilles '29 met 3-0 terecht wees. De geelblauwen staan nu redelijk solide op de elfde plaats, met twee punten meer dan IJsselmeervogels.

In de avond pakten De Treffers en VVSB de volle winst tegen respectievelijk Jong Sparta (3-2) en de Koninklijke HFC (2-1). Met name De Treffers deden daarmee goede zaken, want de Groesbekers klommen over de Spartanen heen naar de dertiende plek.

Op zondag volgden de wedstrijden FC Lienden - AFC en TEC - De Dijk. De drie laatstgenoemde clubs bevinden zich in de degradatie- dan wel p/d-zone.
FC Lienden draaide tegen AFC een 1-2 achterstand in de slotminuten om naar een 3-2 voorsprong en die stand werd ook over het eindsignaal getild. AFC blijft zodoende op de zestiende plaats staan. Het voelt TEC nu in de nek hijgen, want dat won met 2-0 van De Dijk.
Bij de Tielse club begonnen drie van de vijf winterse aankopen in de basis en viel er één in. Bij De Dijk zat veel, zo niet alles, tegen. In de eerste helft liep het tegen een rode kaart aan en verloor het ook nog doelman Roy Pistoor met een blessure.
De Dijk staat nog vijftiende, in punten gelijk met AFC, maar TEC staat daar nog maar één puntje achter. Het heeft de rode lantaarn over gedaan aan Achilles '29.

 

FC Lisse - Achilles '29 3-0 (2-0)

FC Lisse heeft gedaan wat het moest doen. Winnen van een 'ontmanteld' Achilles '29. In de beginfase haperde de doelpuntenmachine van de thuisclub nog. De 2-0 vlak voor rust van Bert Koomen betekende in feite einde wedstrijd. FC Lisse krijgt in de komende twee thuiswedstrijden de mogelijkheid zich in veiligheid te spelen. Belangrijk voor FC Lisse was de terugkeer na maanden van onzekerheid, in verband met een mysterieuze blessure, van Justin Valk.

 

Dubbel feest voor FC Lisse-middenvelder Martin van Eeuwijk. Eerder deze week zag hij zijn rode kaart geseponeerd (ontvangen tegen Rijnsburgse Boys) en tegen Achilles '29 scoorde hij het openingsdoelpunt.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 33. Martin van Eeuwijk 1-0, 45. Bert Koomen 2-0, 56. Boyd Stevens 3-0
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 500
FC Lisse Brian van der Werff (45. Björn Haggerty), Niels Buijs,Robert van Boxel, Kevin van der Zwet (82. Kay Gerritsen), Justin Valk, Lars Rauws, Bert Koomen, Hanne Hagary, Boyd Stevens, Martin van Eeuwijk (64. Rowdy van der Putten), Bas Buimer
Achilles '29 Desny Royendijk, Sead Begic, Patrick-Prosper Fini, Paco Geutjes, Yannick Zeeman, Niels Willems, Bart Schiks, Redouan Eddarkaoui, Dorde Pupovac, Ryan Lambert, Jesse Edge

 

HHC Hardenberg - Barendrecht 3-1 (1-0)

De eerste helft werd er heel goed gevoetbald. Het spel golfde op en neer met kansjes voor beide doelen. Na een half uur werd Rick Hemmink op de 'zestien' aangespeeld en met een heel korte draai prikte hij de bal onhoudbaar in het doel. Hierna werd Barendrecht sterker en moest HHC terug. Tot de rust was Sander Danes niet te passeren. De tweede helft begon Barendrecht met een offensief, maar de goal viel aan de andere kant. Na een prachtige aanval liet Sargon Gouriye keeper Stoop volkomen kansloos. Hierna zette Barendrecht nog een tandje bij en na een geweldige vrije trap van aanvoerder Jongman die Danes niet klem kon krijgen kopte invaller Salem de 2-1 binnen. Door de druk van Barendrecht kreeg HHC ruimte en uit één van de hoekschoppen maakte iemand hands binnen de 'zestien' en kon Van Benthem vanaf elf meter de bevrijdende 3-1 binnen schieten. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisclub die een geweldige reeks neerzet.

 

Chris Dabaghian raakt de bal kwijt aan Danny Bouws (20) van HHC Hardenberg.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 31. Rick Hemmink 1-0, 48. Sargon Gouriye 2-0, 63. Ramy Salem 2-1, 74. Rens van Benthem (strafschop) 3-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 1150
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Gortz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu (74. Shkodran Metaj), Sargon Gouriye (74. Vincent Schmidt), Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (84. Derian Reinders), Tiemen van Hezel, Rick Hemmink, Danny Bouws
Barendrecht Steven Stoop, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Max van Dijk, Danny Monster, Joey Jongman, Melvin Winterberg (53. Ramy Salem), Bas Mourits, Daniel Esajas, Chris Dabaghian (74. Marlon Oranje), Jeffrey Aarts (74. Richard Stolte)
Gele kaart Rick Hemmink, Ashwin Manuhutu (HHC Hardenberg), Melvin Winterberg, Yorik van Deelen, Jeffrey Aarts (Barendrecht)

 

Katwijk - Excelsior Maassluis 2-1 (0-1)

Na alweer een roerig weekje wist Katwijk toch de drie punten op zak te houden. De ploeg moest echter wel van ver komen, met een penalty ver in blessuretijd. Daarvoor liepen de oranjehemden zich kapot op de muur, die door de tricolores werd opgetrokken na een vroege voorsprong. Katwijk voetbalde wel, maar tot kansen kwam de thuisclub niet. Tekenend was dat uiteindelijk een corner de Katwijkers de gelijkmaker bracht en dan uiteindelijk een penalty de (verdiende) winst.

 

Excelsior Maassluis beklaagde zich er over dat deze situatie, waarbij Katwijk-aanvoerder Robbert Susan de bal met de armen speelt, geen strafschop opleverde. Even later zou Susan uit een strafschop aan de andere kant de winnende treffer scoren.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 14. Vincent van den Berg 0-1, 64. Raoul Esseboom 1-1, 90+4. Robbert Susan (strafschop) 2-1
Scheidsrechter I.G.M. Oostrom
Toeschouwers 1064
Katwijk Ricardo Kieboom, Michiel van Dam, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Paul de Lange (46. Stefan Plat), Damiano Schet, Bennie van Noord, Kay Blokland (17. Killian Berkhout), Marciano Mengerink, Raoul Esseboom
Excelsior M. Jean Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Daan Smith, Robin van der Ende, Niels Redert, Stephan Kruithof (75. Sefa Kurt), Kevin Vink, Daan Blij (68. Walter Bennett), Vincent van den Berg (77. Jeremy Moreno), Kevin Dercks, Demi Gosepa
Gele kaart Robbert Susan, Marciano Mengerink (Katwijk), Niels Redert (Excelsior Maassluis)

 

Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys 0-2 (0-0)

Bij Rijnsburgse Boys stond het verdedigend als een huis, maar twee ongelukkige momenten (hands van Opoku wat een strafschop opleverde en een doeltreffend afstandsschot drie minuten later) deden de thuisploeg de das om. Kozakken Boys trok de overwinning vervolgens zakelijk over de streep, maar had voor rust geluk dat enkele honderd-procent-kansen voor Rijnsburg geen goal opleverden. Wellicht was de wedstrijd dan heel anders verlopen.

 

Abdulsamed Abdullahi dekt aan de verkeerde kant want Marciano Aalders kan voorzetten namens Rijnsburgse Boys.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 53. Ahmed el Azzouti (strafschop) 0-1, 56. Gwaeron Stout 0-2
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 1300
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Carlos Opoku, Jordy Strooker, Marciano Aalders, Joël Tillema, Wesley Goeman, Giovialli Serbony, Maikey Parami (72. Jayson Halman)
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Leon Bot, Ahmad Mendes Moreira (90. Julian Agatowski), Everton Pires Tavares, Ahmed el Azzouti (76. Mahmut Sönmez), Gwaeron Stout, Sven van Ingen, Sanny Monteiro, Abdulsamed Abdullahi (85. Everon Pisas), Jeffrey van Nuland
Gele kaart Sanny Monteiro (Kozakken Boys)

 

IJsselmeervogels - GVVV 1-1 (0-0)

IJsselmeervogels en GVVV waren aan elkaar gewaagd en het gelijkspel was gezien de wedstrijd wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld. Vriend en vijand waren het eens wat betreft de arbitrage die de twijfelachtige eer had om de hoofdrol in deze wedstrijd op te eisen. Veel onvriendelijkheden binnen en ook buiten de lijnen waren het gevolg.

Doelpunten 55. Soufiane Laghmouchi 0-1, 81. Oktay Öztürk (strafschop) 1-1
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 2196
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Yannick Cortie, Marciano van Leijenhorst, Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad (63. Dylan Chiazor), Gillian Justiana, Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk, Robbert Olijfveld, Ali Akla (73. Soufian Moro), Berry Powel
GVVV Johan Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf (69. Mohammed Ajiach) , Simon Brouwer, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Soufiane Laghmouchi (88. Caifano Latupeirissa), Mart de Jong
Gele kaart Jeffrey Buitenhuis, Robbert Olijfveld, Christiaan van Hussen (IJsselmeervogels), Mart de Jong, Johan Jansen, Roy Terschegget (GVVV)
Rode kaart Wilco den Hartog, Niek Oosterlee (trainer) (GVVV)

 

De Treffers - Jong Sparta 3-2 (2-1)

Coen Maertzdorf had voor de De Treffers al snel succes, maar Jong Sparta antwoordde bij monde van Ragnar Ache bijna spontaan. Daarna groeide Jong Sparta uit tot de betere ploeg, maar op slag voor rust pakte de Treffers, verdiend of niet, voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong. Nick de Bondt was de maker van de 2-1. Zeven minuten na de pauze maakte Maertzdorf zijn tweede en kon de thuisclub plaats nemen in een zetel. Jong Sparta kon in het vervolg van de tweede helft geen echte vuist meer maken. De 3-2 viel nog wel maar kwam te laat voor de Rotterdammers om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Doelpunten 8. Coen Maertzdorf 1-0, 10. Ragnar Ache 1-1, 45. Nick de Bondt 2-1, 52. Coen Maertzdorf 3-1, 90+3. Youssef el Kachati 3-2
Scheidsrechter S.P.M. Teuben
Toeschouwers 750
De Treffers Niels Kornelis, Pim Balkestein, Joris Janssen, Tom Beissel, Bryan Sirvania, Robin Janssen, Bas Hendriks, Boy van de Beek (76. Wouter op den Camp), Nick de Bondt (86. Patrick Heesakkers), Cedric Badjeck, Coen Maertzdorf (90. Dyon Gijzen)
Jong Sparta Kenny Lipman, Bart Vriends (46. Marlon Pereira), Lorenzo Soares Fonseca, Bradley Martis, Jelle Klap, Stijn Spierings, Ayoub Boukhari (59. Ioannis Bouras), Mark Veenhoven, Thomas Verhaar, Ragnar Ache (46. Youssef el Kachati), Ibrahim Dervisoglu
Gele kaart Nick de Bondt, Robin Janssen, Tom Beissel (De Treffers), Stijn Spierings, Bradley Martis, Youssef el Kachati, Lorenzo Soares Fonseca (Jong Sparta)

 

VVSB - Koninklijke HFC 2-1 (1-1)

VVSB heeft in 2018 nog altijd de volle buit binnen. Na overwinningen op GVVV, Achilles '29 en Rijnsburgse Boys werd ook Koninklijke HFC aan deze zegereeks toegevoegd. De topschutter van Koninklijke HFC, Roy Castien, benutte in de eerste helft een strafschop voor de 0-1. VVSB rechtte de rug en kwam via Mitchell Theuns nog voor rust op gelijke hoogte. Nadat VVSB met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Tomas Arroyo, zette de thuisploeg de gasten uit Haarlem toch nog op 2-1. Een van richting veranderd schot van Loyd van der Wilden was HFC-doelman Tom Boks te machtig.

Doelpunten 18. Roy Castien (strafschop) 0-1, 40. Mitchell Theuns 1-1, 72. Loyd van der Wilden 2-1
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 700
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic, Tomas Arroyo, Mitchell Theuns (90. Frans van Niel), Tommy Bekooij, Guido Pauw, Loyd van der Wilden (80. Sven Verlaan)
Koninklijke HFC Tom Boks, André Morgan (81. Ilias Bronkhorst), Wessel Boer, Oscar Wilffert, Vincent Volkert, Kevin de Visser, Benjamin van den Broek (66. Jacob Noordmans), Roy Castien, Kevin Sterling, Gertjan Tamerus, Daniel van Son (81. Tim van Soest)
Gele kaart Jacob Noordmans, Vincent Volkert (Koninklijke HFC)
Rode kaart Tomas Arroyo (VVSB)

 

FC Lienden - AFC 3-2 (1-1)

FC Lienden - AFC was een spannende wedstrijd die uiteindelijk in een zwaarbevochten zege voor de Betuwse ploeg eindigde via een doelpunt in de ultieme slotfase van de wedstrijd van invaller Bellahsan. Halverwege was de stand in evenwicht. In de tweede helft nam de Amsterdamse ploeg de leiding en leek de ploeg van trainer André Wetzel de goede start van het jaar 2018 met zeven punten uit drie wedstrijden te kunnen continueren. Nadat de Liendense gelijkmaker was gevallen lag een voor beide ploegen niet onverdiend gelijkspel in het verschiet. Het Liendense opportunisme in de slotfase werd beloond met een doelpunt in extremis en zorgde voor vreugde bij de thuisclub. AFC bleef met lege handen achter en restte teleurgesteld de terugreis te aanvaarden.

Doelpunten 29. Danny van den Meiracker 1-0, 38. Matthijs Jesse 1-1, 67. Raily Ignacio 1-2, 79. Nick Hak 2-2, 89. Jawad Bellahsan 3-2
Scheidsrechter E.P.W. Thijs
Toeschouwers 525
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman (72. Erik van Eem), Jop van Steen, Leon Broekhof, Danny van den Meiracker, Kenny Elders, Nick Hak, Jordi Balk, Milad Intezar, Mo Bendadi (86. Frank Wiafe Danquah), Abderrahim Loukili (61. Jawad Bellahsan)
AFC Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Rob Rietveld, Derre Kwee, Jonathan Richard, Tom van den Brink, Magid Jansen, Milan Hoek, Matthijs Jesse (80. Ilias Zaimi), Thomas van den Houten, Raily Ignacio
Gele kaart Derre Kwee, Marien Willemsen (AFC)

 

TEC - De Dijk 2-0 (1-0)

TEC kende tegen De Dijk weinig problemen. Het doel was ten koste van alles drie punten te behalen en dat lukte. Migiel Zeller nam met zijn treffer in de eerste helft het voortouw. Nadat Raymond Baten van De Dijk na rust de rode kaart kreeg (hij ging met gestrekt been in op doelman Sebastian van der Sman) was het wachten op meer treffers van TEC. Er viel er uiteindelijk maar één, maar dat was ruim voldoende voor de winst.

Doelpunten 26. Migiel Zeller 1-0, 76. Wimilio Vink 2-0
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 150
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller (76. Gregory Viereck), Daan Disveld, Nicky Kuiper, Robbie Holder, Vinnie Vermeer (65. Thijs van Hofwegen), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink (84. Brandon Fijneman), Obi Onyeike, Sherwin Grot, Randel Shakison
De Dijk Roy Pistoor (52. Nick Borgman), Frank Schilder, Nick Kuipers, Raymond Baten, Harry Zwarthoed, Mostapha el Aamrani, Alje Wiltenburg, Chakib Tayeb, Maarten Woudenberg, Kevin Westmaas, Lars Raaijen (71. Damiën Menzo)
Gele kaart Frank Schilder (De Dijk)
Rode kaart Raymond Baten (De Dijk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.