Nieuws

Hoofdklasse B: Staphorst loopt twee punten in

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

3 februari 2018

Koploper SC Genemuiden heeft tegen SDC Putten twee punten laten liggen (1-1) en daar heeft achtervolger Staphorst van geprofiteerd. De Staphorsters wonnen uit bij Eemdijk met 0-1. Het winnende doelpunt van William 'Pip' de Boer kwam pas in de slotfase tot stand. Door het gelijkspel van Ajax (1-1 uit bij AZSV) is Staphorst doorgeschoven naar de tweede plaats ten koste van de Amsterdammers.

Staphorst is niet alleen Ajax gepasseerd, maar ook Excelsior '31. De Rijssenaren kregen in Zwolle met 4-1 op de broek van Berkum.

In het rechter rijtje was het (weer) een slechte dag voor Urk, CSV Apeldoorn en met name Huizen. Urk zag drie dure punten overgaan naar Zuidvogels, dat er op het voormalige Zuiderzee-eiland met de punten vandoor ging (1-2). Zuidvogels is daardoor geklommen naar de elfde plaats.

CSV Apeldoorn komt steeds dichter bij de degradatiestreep te staan, zeker nu er ook van HZVV werd verloren (3-1).
Maar het meest penibel wordt het voor Huizen. De achterstand op NSC Nijkerk (dat de ontmoeting tegen DFS afgelast zag) is reeds een straatlengte en na het 1-2 verlies tegen Sparta Nijkerk is er weer een wedstrijd minder over om onder de streep vandaan te komen.

 

AZSV - Ajax 1-1 (1-1)

AZSV heeft een zwaarbevochten punt in de wacht gesleept tegen Ajax. De Aaltenaren speelden 75 minuten met een man minder door een rode kaart voor Yeftha Nyamsangya na een overtreding op Bilal el Amrani. In ondertal kwam de thuisclub op voorsprong door een strafschop van Robbin Thuss, die was gegeven door scheidsrechter Van der Pol na een overtreding op Kars Vierwind. Vlak voor de pauze kopte invaller Ricardo Fransberg de gelijkmaker achter Matthijs Ebbers. In de tweede helft een verdedigend AZSV tegen een aanvallend onmachtig Ajax, dat twee kleine kansjes onbenut liet. AZSV werd nog gevaarlijk door een schot van Sjoerd te Boekhorst en een vrije trap van Yordi Orriëns, maar het bleef uiteindelijk gelijk.

 

Niek te Veluwe (6) in duel met Stanley Akoy van Ajax.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 35. Robbin Thuss (strafschop) 1-0, 44. Ricardo Fransberg 1-1
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 400
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (82. Nick van Breugel), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Robbin Thuss (63. Joost Rasing), Wietse Kämink. (59. Sjoerd te Boekhorst)
Ajax Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Tim de Jong (68. Lars Middelwijk), Mike van 't Land, Celso Uhlenbeek (80. Anthony Bryan Bran), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (24. Ricardo Fransberg), Stanley Akoy, Kenneth Misa-Danso, Berry van 't Land
Gele kaart Niek te Veluwe, Brian Hogeweide, Kars Vierwind, Sjoerd te Boekhorst, Yordi Orriëns (AZSV), Tim de Jong, Stanley Akoy (Ajax)
Rode kaart Yeftha Nyamsangya (AZSV)

 

Berkum - Excelsior '31 4-1 (2-1)

Berkum leek het aanvankelijk moeilijk te krijgen en kwam al na een minuut of tien op achterstand. De thuisclub herpakte zich echter goed en kwam na een half uur met twee goals binnen één minuut terug. Toen Excelsior in het tweede bedrijf een penalty tegen kreeg en, na een dubbele gele kaart voor de aanvoerder, met tien man verder moest was het verzet gebroken. De bezoekers mochten tevreden zijn dat het bij 4-1 bleef, want Berkum liet in de slotfase nog enkele fikse kansen liggen.

 

Johnsen Bacuna slalomt door de verdediging van Excelsior '31.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 11. Mirko Zwiers 0-1, 33. Chris van der Meulen 1-1, 34. Chris van der Meulen 2-1, 64. Marc van der Meulen (strafschop) 3-1, 82. Jeroen van Brummen 4-1
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 400
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna (74. Mark Bloemendaal), Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker, Hoeseb Yacob (77. Jeroen van Brummen)
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Melvin Velthuis (81. Niek Averesch), Simon Baysoy, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Michel Gerritsen Mulkes (78. Ogúzhan Sahin), Stefan Maat (Alfaro Vlijter)
Gele kaart Tom Brummelhuis (Excelsior '31)
Rode kaart Amanuel Isa (2x geel) (Excelsior '31)

 

Eemdijk - Staphorst 0-1 (0-0)

Eemdijk en Staphorst maakten er op sportpark De Vinken een boeiende wedstrijd van. Twee ploegen die fair, maar vol strijd speelden. Eemdijk kreeg over de gehele wedstrijd de beste kansen, maar uiteindelijk was het Staphorst dat in de slotfase het doel daadwerkelijk wist te vinden. Invaller William de Boer werd de matchwinner.

Doelpunten 84. William de Boer 0-1
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 400
Eemdijk Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (84. Jordie Huijgen), Klaas de Graaf, David van de Groep, Sjohn van Gulik, Mauro Franken, Maikel de Harder, Evert Brouwers (77. Argjend Selimi), Jan de Graaf (71. Klaas Bout), Jasper Bolland
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Lars Heuvelman, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Remon Kroes (81. William de Boer), Dennis Rosink, Mike Reuvers (84. Hein Uuldriks), Rob Mijnheer, Martijn Brakke
Gele kaart Klaas Bout (Eemdijk), Frank van der Burg, Reinier Crediet (Staphorst)

 

Huizen - Sparta Nijkerk 1-2 (0-2)

De wedstrijd begon met aan beide kanten met mogelijkheden zonder hele grote kansen. Even later kreeg Sparta Nijkerk een vrije trap die door O'Niel werd verwerkt tot corner waar geen gevaar uit kwam. Enkele minuten later kwam Sparta toch op voorsprong. Huizen kreeg nog wel enige mogelijkheden, maar zag de achterstand op slag van rust verdubbelen vanuit mogelijk een buitenspelsituatie. In de tweede helft maakte Huizen een groot aantal kansen de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg wist er in het restant van de wedstrijd geen gelijkmaker meer uit te persen.

Doelpunten 24. Jan Struijk 0-1, 45. Junior Albertus 0-2, 73. Quincy van Waveren 1-2
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 250
Huizen Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Randy Onuoha, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Renee Troost, Quincy van Waveren, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Kevin Smit (67. Lucas van Esterik), Bob Brilleman (71. Thomas Malolepszy)
Sparta Nijkerk Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Frank Heus (87. Jorrit Fiegen), Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk, Brian Bawuah, Jean-Willy Mapinga (75. Wesley de Laat), Mark Groenewoudt, Junior Albertus (80. Ali Alkan), Fabian Bouwman
Gele kaart Renee Troost (Huizen)

 

HZVV - CSV Apeldoorn 3-1 (1-1)

HZVV begon goed aan de wedstrijd en was in de beginfase dreigender, maar miste enkele mogelijkheden. Na een half uur werd CSV Apeldoorn sterker en kwam vlak voor rust aan de leiding. In blessuretijd maakte uitblinker Yoran Popovic de terechte gelijkmaker. Na rust was Apeldoorn meer in balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk. HZVV kwam na een uur op 2-1 via een kopbal van Popovic en dat was net in een fase dat Apeldoorn druk zette. Na de 3-1 was HZVV de betere ploeg en kreeg kansen op meer treffers. Bij HZVV was na de verdiende zege de opluchting groot.

 

HZVV viert de verdiende overwinning op CSV Apeldoorn.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 40. Mark Fennebeumer 0-1, 45+2. Yoran Popovic 1-1, 64. Yoran Popovic 2-1, 77. Arjan Akkerman 3-1
Scheidsrechter G. Gils
Toeschouwers 300
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Reza Hosseini, Jan Hup, Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic (77. Paul Bangura), Noah ten Brinke (46. Arjan Akkerman), Kelly Joao (84. Frank Strijker), Yoran Popovic
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser (77. Fedde Timmer), Maarten Boeve, Charlie van der Hulst, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Jamarro Diks (45+2. Bruce Schotman), Jeremy Jonker, Maikel Lange, Mark Fennebeumer
Gele kaart Jeremy Jonker, Charlie van der Hulst (CSV Apeldoorn)

 

SDC Putten - SC Genemuiden 1-1 (1-1)

Genemuiden begon goed aan dit duel en kwam al snel op voorsprong, maar amper drie minuten later was er het antwoord van SDC Putten en de gelijkmaker stond al weer op het scorebord. Het spel ging over en weer maar SC Genemuiden had het meeste recht op een voorsprong. De kansen en corners die de bezoekers kregen werden niet benut. Vlak voor rust moest aanvoerder Jacco Riemers met een breuk in de onderarm het veld verlaten. Net voor het rustsignaal kreeg Jurian van de Brink voor SDC Putten een uitgelezen kans om de ploeg met een voorsprong de rust in te brengen maar zijn keuze om de bal af te spelen, in plaats van zelf te schieten, was geen gelukkige keuze. Na rust weer het zelfde spelbeeld en Genemuiden was op zoek naar de tweede treffer, maar SDC Putten stond goed en het was voor Genemuiden lastig om door de hechte verdediging van SDC Putten te spelen. SDC Putten loerde op de counter en kreeg af en toe ook een mogelijkheid, maar een doelpunt leverde dit niet op. De beste kans was in de blessuretijd toen SC Genemuiden een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Genemuiden kreeg te weinig en SDC Putten blijft door dit resultaat nog altijd op eigen veld ongeslagen.

Doelpunten 8. Anne van der Kolk 0-1, 11. Jurian van den Brink 1-1
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 550
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits (72. Jerry Geurtsen), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar, Rick van den Brink, Martijn Duits, Jefta van den Broek, Alexander Sijtsma
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Erik Rotman, Ramon Beens, Jacco Riemens (43. Nick Buitink), Joran Pot, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn (74. Frank Jansen ), Anne van der Kolk
Gele kaart Alexander Sijtsma (SDC Putten), Roelof de Jong (SC Genemuiden)

 

Urk - Zuidvogels 1-2 (1-1)

In een weinig verheffende wedstrijd is Urk er niet in geslaagd op eigen veld te winnen van Zuidvogels. De thuisploeg kwam halverwege wel op voorsprong door een prachtige vrije trap van Gerrit Tol, maar vlak voor rust wist Richard Gooijer de gasten met een kopbal op gelijke hoogte te brengen. Twintig minuten voor tijd wist de ingevallen Jermain Heldoorn Zuidvogels, niet eens onverdiend, op voorsprong te zetten. Urk was in de slotfase niet bij machte om nog voor gevaar te zorgen, zodat Zuidvogels drie belangrijke punten aan het totaal kon toevoegen.

Doelpunten 25. Gerrit Tol 1-0, 41. Richard Gooijer 1-1, 70. Jermain Heldoorn 1-2
Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 450
Urk Cornelis Koffeman, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, Lucas Nagel (72. Johan Loosman), Gerrit Tol, Jelle de Boer, Hessel Snoek, Riekelt Nentjes (61. Marinus Snoek)
Zuidvogels Frank Mol, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Jerghinio Sahadewsing, Jaap Jong, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Richard Gooijer, Terry Bóné (46. Jermain Heldoorn), Danny Roozendaal, Steve Promes (83. Jonny Mehrez)
Gele kaart Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel (Urk)

 

NSC Nijkerk - DFS afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.