Nieuws

Hoofdklasse A: Zwaluwen doet goede zaken

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

10 februari 2018

Zwaluwen is twee plaatsen gestegen op de ranglijst van de hoofdklasse A. De Vlaardingers verrasten Swift met 1-3 en deden daarmee geode zaken om weg te komen van de probleemzone. Justin van Mullem was met drie goals belangrijk voor zijn ploeg.

Swift zakte een plaatsje op de ladder, net als Nootdorp, dat betrekkelijk kansloos met 2-0 verloor bij Jodan Boys. Harold Vrolijk nam beide treffers voor zijn rekening.

 

Jodan Boys - Nootdorp 2-0 (1-0)

Jodan Boys heeft vanmiddag een gemakkelijke 2-0 overwinning op Nootdorp geboekt. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Harold Vrolijk de 1-0, waarna hij ook in de tweede helft een paar minuten na het fluitsignaal trefzeker was. Jodan Boys had nog een aantal grote kansen op de 3-0, maar de bal ging er niet in.

Doelpunten 5. Harold Vrolijk 1-0, 49. Harold Vrolijk 2-0
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 350
Jodan Boys Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Harold Vrolijk (78. Gilliomar Leona), Enzo Huntink, Fanny Waandels, Levi Marengo (82. Mohammed Faouzi), Elliot Pattinama (65. Mo Bellahcen)
Nootdorp Yannic Augustinus, Daley Windhorst, Yannick Blom, Stefan Stam, Mike Hollenberg (86. Gerard Rust), Jeffrey Flohr, Maurice Kerkhof (72. Younes Emaangoun), Kevin Cameron, Charlie Windhorst, Randy Stanneveld, Chaheen Hansen (57. Roy Beijer)
Gele kaart Harold Vrolijk, Mark Veerman (Jodan Boys), Kevin Cameron, Chaheen Hansen, Daley Windhorst (Nootdorp)

 

Swift - Zwaluwen 1-3 (0-1)

De eerste helft leek Swift het betere spel te hebben, maar Zwaluwen bleef gemakkelijk op de been.
Echte kansen werden in het eerste half uur niet genoteerd. Het echte gevaar kwam van de gasten. Justin van Mullen bracht Zwaluwen op een 0-1 door vanuit een goed indraaiende vrije trap zijn voet tegen de bal te zetten. Swift speelde zonder energie. In de tweede helft leek het de goede kant uit te gaan voor de gastheren. Dennis Dinkgreve tekende voor de 1-1 door de bal in de korte hoek te plaatsen. Na een misverstand in de laatste lijn bij Swift was Justin van Mullen er snel bij om de 1-2 te scoren. Hij mocht zelfs de 1-3 aantekenen door goed op links door te gaan en koelbloedig af te ronden. Swift bleef voor de tweede keer zonder punten.

 

Justin van Mullem is Swift-keeper Sieuwerd Teerink kwijt en kan eenvoudig 1-2 scoren.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 31. Justin van Mullem 0-1, 59. Dennis Dinkgreve 1-1, 68. Justin van Mullem 1-2, 78. Justin van Mullem 1-3
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 100
Swift Mallqui Cabezas Narvaez, Mathieu Christianen, Dennis Dinkgreve, Shaquille Doorson, Nick Gabel, Guido Moelee, Mike Ruijter, Rutger de Vries (70. Tobias Kuyvenhoven), Sieuwerd Teerink, Fidel Yilmaz (89. Jouke Spanninga), Teun van Zweeden (65. Jordy de Groot)
Zwaluwen Leon Krznaric, Joseph Gonçalves, Robin Hofman, Justin van Mullem, Jerry Scholman, Jesper Gudde (46. Raoul Gillet), Tim Gudde (89. Wesley de Heij), Dennis van Rijn, Youri Verschoor, Sten Wever (36. Jermay de Nijs), Marvin van Tienen
Gele kaart Guido Moelee (Swift)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.