Nieuws

Tweede divisie: Opluchting bij IJsselmeervogels

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

10 februari 2018

Na drie nederlagen en een gelijkspel was IJsselmeervogels hard aan een overwinning toe. Dat lukte, maar Excelsior Maassluis boog pas in de slotfase. De verlossende treffer kwam van de voet van Dylan Chiazor, wat voor veel opluchting zorgde bij de 'rooien'.

Ook een late ontsnapping voor FC Lisse. Het duel met TEC leek op een puntendeling af te koersen, maar verdediger Niels Buijs schonk in minuut 89 met een rake kopbal uit een hoekschop de Lissenaren de volle buit (3-2). TEC bleef daardoor onder de rode streep.

 

FC Lisse - TEC 3-2 (1-0)

FC Lisse heeft voor de eerste keer dit seizoen gebroken met een traditie. Eindelijk kreeg een zege (een week eerder tegen Achilles'29) voor de geel-blauwen een vervolg met een driepunter. TEC was het slachtoffer. De eerste helft leek er een zonder geschiedenis, totdat Bas Buimer in de slotminuut raak kopte. Na de rust golfde het spel op en neer. FC Lisse was als laatste aan zet. De 3-2 van Niels Buys geeft FC Lisse een ontspannen gevoel richting de Bollenderby van komende zaterdag tegen VVSB.

 

FC Lisse-spits Bas Buimer kopt het openingsdoelpunt in de touwen.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 45+1. Bas Buimer 1-0, 50. Matthijs van Gessel 1-1, 60. Bas Buimer 2-1, 82. Serhat Koç (strafschop) 2-2, 87. Niels Buijs 3-2
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 600
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Kevin van der Zwet, Justin Valk, Randy Ababio, Bert Koomen, Lars Rauws, Hanne Hagary (89. Luca Tarani), Boyd Stevens, Bas Buimer (69. Rowdy van der Putten), Martin van Eeuwijk (93. Mobarak Adouch)
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller (68. Bart Westerlaken), Daan Disveld, Nicky Kuiper, Robbie Holder, Vinnie Vermeer (45. Thijs van Hofwegen), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot, Randel Shakison (77. Serhat Koç)
Gele kaart Bert Koomen, Boyd Stevens, Niels Buijs (FC Lisse), Migiel Zeller, Daan Disveld, Randel Shakison (TEC)

 

IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Er viel eindelijk weer eens een driepunter te bejubelen bij IJsselmeervogels en het was verdiend ook. In de eerste helft waren er vooral richting de rust genoeg kansen, maar werd het doel niet gevonden. Aan de andere kant moest door de aanvalsdrift ook de beruchte 'luchtmacht' van de bezoekers uit Maassluis niet uit het oog worden verloren en doordat er veel ruimte werd weggegeven was het soms erg gevaarlijk voor het doel van Jaimy Schaap. Vijf minuten voor tijd schoot invaller Dylan Chiazor een geplaatste bal van ruim dertig meter achter doelman Van Leeuwen en was de eerder genoemde driepunter binnen.

 

Ali Akla laat Kevin Ringeling zijn hielen zien.
Foto: Ferry Tóth

 

Doelpunten 85. Dylan Chiazor 1-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 1900
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Yannick Cortie, Marciano van Leijenhorst, Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad (65. Shannon Carmelia), Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Soufian Moro (77. Mike van de Laar), Oktay Öztürk, Robbert Olijfveld (73. Dylan Chiazor), Ali Akla
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Daan Smith, Robin van der Ende, Niels Redert, Stephan Kruithof, Kevin Vink (73. Kevin Dercks), Vincent van den Berg, Demi Gosepa, Walter Bennet (35. Elson Almeida), Jeremy Moreno (58. Dean van Ooijen)
Gele kaart Daan Smith (Excelsior Maassluis)

 

HHC Hardenberg - Achilles '29 afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.