Nieuws

Tweede divisie: GVVV brengt de spanning terug

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

17 februari 2018

Met de 1-0 overwinning tegen koploper Katwijk heeft GVVV de spanning in de Tweede divisie weer teruggebracht. Aanvoerder Roy Terschegget nam het doelpunt voor zijn rekening. Katwijk-trainer Jack van den Berg, die deze week de overstap maakte van ASWH naar de Katwijkers, zag zijn debuut verpest door de Veenendalers.

Kozakken Boys heeft het gat met Katwijk gehalveerd. De Werkendammers wonnen met 4-2 van HHC Hardenberg en hebben nu nog maar drie punten achterstand op de lijstaanvoerder.
GVVV deelt de derde plaats met Barendrecht en VVSB. Barendrecht won eenvoudig met 3-0 van De Treffers, VVSB had de nodige moeite met FC Lisse maar Sint Bavo won wel: met 0-1.

Rijnsburgse Boys zakt een plaats, De Rijnburgers kwamen in Amsterdam tegen AFC niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
IJsselmeervogels heeft goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van FC Lienden. De Spakenburgers klimmen daarmee een beetje uit de zorgen en kunnen weer omhoog kijken.

Het onderonsje tussen de zondagclubs Koninklijke HFC en De Dijk werd een prooi voor de Amsterdammers: 1-2.
De wolken boven Achilles '29 worden met de week donkerder. Ook met de nieuwe trainer Arno Arts wisten de Groesbekers niet te winnen. Jong Sparta bleek met 2-4 te sterk voor de voormalige eerstedivisionist.
De zondagclubs hebben het zwaar in de Tweede divisie. De onderste vijf plaatsen worden ingenomen door zondagamateurs. Alleen VVSB en de Koninklijke HFC ontrekken zich aan deze malaise.

 

AFC - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)

Aanvankelijk was AFC de bovenliggende partij en kreeg ook kansen om de score te openen. Pas i.In de loop van de eerste helft wist Rijnsburgse Boys het spelbeeld bij te stellen en bouwde daar na de pauze op voort. Rendement bleef echter uit totdat Joël Tillema een assist van Carlos Opoku op waarde schatte en afrondde. De bezoekers leken drie punten voor het grijpen te hebben, maar Malcolm Esajas, kort daarvoor ingevallen, zorgde in de slotfase alsnog voor een puntendeling.

 

Jason Halman (rechts) gaat in de aanval namens Rijnsburgse Boys.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 78. Joël Tillema 0-1, 88. Malcolm Esajas 1-1
Scheidsrechter R. Dieperink
Toeschouwers 500
AFC Joey Potveer, Marien Willemsen, Rob Rietveld (81. Malcolm Esajas), Magid Jansen, Thomas van den Houten, Jonathan Richard, Milan Hoek (57. Thomas van den Houten), Derre Kwee, Melvin Grootfaam, Raily Ignacio, Matthijs Jesse
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Jordy Strooker, Carlos Opoku, Joël Tillema, Wesley Goeman, Maikey Parami (77. Max Hudepohl), Giovialli Serbony, Jayson Halman
Gele kaart Hidde Prijs (Rijnsburgse Boys)

 

Barendrecht - De Treffers 3-0 (2-0)

Door twee snelle uitvallen scoorde Barendrecht binnen vijf minuten tweemaal. In de 16e minuut was Koen Maertzdorf dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn kopbal verdween net over de lat. In de 22e minuut stoomde Ramy Salem wederom in de richting van het doel van De Treffers. Zijn inzet werd door de doelman tot corner verwerkt. Vlak voor rust spatte een afstandschot van Joey Jongman op de vuisten van de doelman uiteeen. Na de rust consolideerden de rood/witten hun voorsprong. Kort voor het einde maakte Ramy Salem aan alle spanning een eind en loodste Barendrecht in veilige haven. In de slotfase miste De Treffers nog een aantal opgelegde kansen.

 

Chris Dabaghian scoort in de vierde minuut zijn eerste doelpunt voor Barendrecht.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 4. Chris Dabaghian 1-0, 5. Ramy Salem 2-0, 83. Ramy Salem 3-0
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 500
Barendrecht Marc van Splunter, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Max van Dijk, Danny Monster, Joey Jongman, Melvin Winterberg, Ramy Salem (83. Marlon Oranje), Bas Mourits, Daniël Esajas (74. Donny Navajas Sanchez), Chris Dabaghian (70. Ali Khaldi)
De Treffers Niels Kornelis, Tom Beissel (53. Eef van Riel), Joris Janssen, Cendrino Misidjan, Nick de Bondt (74. Niek Versteegen), Robin Janssen, Cedric Badjeck (59. Niels Wouters), Coen Maertzdorf, Boy van de Beek, Bas Hendriks, Pim Balkestein
Gele kaart Tim Eekman, Max van Dijk (Barendrecht), Tom Beissel, Pim Balkestein (De Treffers)

 

FC Lisse - VVSB 0-1 (0-1)

Voor de eerste keer in hun clubgeschiedenis stond FC Lisse tegen VVSB op het programma. De Bollenkraker leverde geen spektakel op. De gasten uit Noordwijkerhout kwamen na de 1-0 in de 29e minuut door Tommy Bekooij in een zetel te zitten. FC Lisse wisselde twintig minuten voor tijd drie keer aanvallend. Bas Buimer, Martin van Eeuwijk en Bert Koomen waren dichtbij de 1-1, in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Het zal VVSB een zorg zijn. VVSB is in 2018 na vijf duels nog steeds zonder puntverlies.

 

Bas Buimer (20) speelt zich vrij tussen Vladimir Jozic en Mitchell Theuns (rechts).
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 29. Tommy Bekooij 0-1
Scheidsrechter L.J. Gerrets
Toeschouwers 1200
FC Lisse Brian van der Werff, Justin Valk, Robert van Boxel (67. Rik Vermeulen), Kevin van der Zwet, Roel de Goede (67. Rowdy van der Putten), Bert Koomen, Hanne Hagary (75. Luca Tarani), Lars Rauws, Boyd Stevens, Martin van Eeuwijk, Bas Buimer
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic, Mohamed el Osrouti, Guido Pauw (79. Loyd van der Wilden), Tim de Rijk, Mitchell Theuns (77. Peet van der Slot), Tommy Bekooij
Gele kaart Brian van der Werff (FC Lisse)

 

GVVV - Katwijk 1-0 (0-0)

GVVV heeft koploper Katwijk een pootje gelicht door op eigen bodem met 1-0 te zegevieren. Waar een remise de verhoudingen juist weergaf, nam aanvoerder Roy Terschegget zijn verantwoordelijkheid door tien minuten voor tijd de trekker over te halen. Katwijk schoot vlak na de thee op de paal, maar de koploper leek aanvallend onmachtig tegenover de stugge verdediging van de thuisploeg, die op zijn beurt grote kansen creëerde. Na vijf wedstrijden zonder overwinning werd de zege in het Veenendaalse kamp begroet met luid gejuich en een flinke dosis opluchting.

Doelpunten 80. Roy Terschegget 1-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 1400
GVVV Johan Jansen, Laurens van der Voort, Guido Janssen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong, Simon Brouwer, Danny de Leeuw (80. Caifano Latupeirissa), Soufiane Laghmouchi (66. Robin Mulder), Jeremy de Graaf (80. Mohammed Ajiach)
Katwijk Ricardo Kieboom, Bennie van Noord, Raoul Esseboom, Michiel van Dam, Guus van Weerdenburg, Paul de Lange, Robbert Susan (80. Frank Tervoert), Steven Sanchez Angulo, Stefan Plat (60. Kilian Berkhout), Marciano Mengerink, Damiano Schet (73. Petrit Hoxhaj)
Gele kaart Taoufik Adnane (GVVV), Petrit Hoxhaj (Katwijk)

 

Koninklijke HFC - De Dijk 1-2 (1-1)

In de eerste minuut had HFC al een grote kans via Noordmans, hij schoot naast. HFC had wel meer de bal maar De Dijk scoorde via een snelle counter de 0-1, doelpuntenmaker Raaijen in de 17e minuut. In de 38ste minuut kreeg HFC een vrije trap die recht door het midden hoog werd ingeschoten door Tamerus, doelman Borgman werd waarschijnlijk gehinderd door de zon. In de tweede helft creëerde HFC kans op kans, maar ballen op de lat en een grote kans voor de Visser die alleen voor Borgman stond gingen er niet in. Boer kopte op de lat en rakelings over. Een vrije trap van Tamerus landde boven op de lat. Met een wederom snelle counter besliste De Dijk de wedstrijd, Zwarthoed scoorde in de 88ste minuut de winnende treffer.

Doelpunten 17. Lars Raaijen 0-1, 38. Gertjan Tamerus 1-1, 88. Harry Zwarthoed 1-2
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 350
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar Wilffert, Kevin de Visser, Daniël van Son, Roy Castien (80. Tim van Soest), Jacob Noordmans, André Morgan (58. Vincent Volkert), Kevin Sterling (73. Benjamin van den Broek), Wessel Boer, Gertjan Tamerus
De Dijk Nick Borgman, Frank Schilder, Robert Verschragen, Nick Kuipers (62. Damien Menzo), Harry Zwarthoed, Alje Wittenburg, Chakib Tayeb, Tony Tol, Maarten Woudenberg, Kevin Westmaas, Lars Raayen (90. Anoud Moussa)
Gele kaart Kevin de Visser, Oscar Wilffert (Koninklijke HFC), Harry Zwarthoed (De Dijk)

 

Excelsior Maassluis - TEC 1-0 (1-0)

In een matige wedstrijd behaalde Excelsior Maassluis drie winstpunten. De nul werd gehouden ondanks een aantal invallers in de verdediging. TEC wilde wel, maar kon de wedstrijd niet domineren. Het enige doelpunt viel in de 27e minuut, na een goede aanval die werd afgerond door Dean van Ooijen. Vanaf dat moment was de wedstrijd niet meer om aan te zien. Excelsior Maassluis vond het wel goed zo, en TEC kon niet beter. Een aantal goede kansen werden door TEC niet benut.

 

Dean van Ooijen schuift de bal onder TEC-doelman Van der Sman door: 1-0.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 27. Dean van Ooijen 1-0
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 450
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes, Kevin Ringeling, Robin van der Ende (77. Elson Rosario Almeida), Niels Redert, Kevin Vink (78. Walter Bennett), Daan Blij, Vincent van den Berg (85. Jeremy Moreno), Dean van Ooijen, Kevin Dercks, Demi Gosepa
TEC Sebastian van der Sman, Migiel Zeller, Daan Disveld, Bart van Westerlaken, Nicky Kuiper (72. Serhat Koc), Obi Onyeike, Robbie Holder, Vinnie Vermeer (84. Randel Shakison), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Sherwin Grot (80. Trumaine Balrak)
Gele kaart Nicky Kuiper (TEC)

 

Kozakken Boys - HHC Hardenberg 4-2 (3-1)

Het was een ontmoeting vanmiddag tussen twee ploegen in vorm. Kozakken Boys zette de bezoekers echter binnen het halfuur op een onoverbrugbare achterstand van 3-0 en daarmeewas de wedstrijd gespeeld. Door de winst van GVVV op Katwijk is de spanning in de competitie geheel terug.

Doelpunten 16. Leon Bot 1-0, 25. Ahmad Mendes Moreira 2-0, 27. Ahmed el Azzouti 3-0, 42. Rob van der Leij 3-1, 61. Everton Pires Tavares 4-1, 90. Sargon Gouriye 4-2
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 1200
Kozakken Boys Richard Arends, Sven van Ingen, Jeffrey van Nuland, Juriën Gaari, Sanny Monteiro, Gwaeron Stout (82. Julian Agatowski), Abdulsamed Abdullahi (56.Toby Mulder), Ahmed el Azzouti (77. Mahmut Sönmez), Everton Pires Tavares, Ahmad Mendes Moreira, Leon Bot
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Görtz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Sargon Gouriye, Rob van der Leij, Rens van Benthem (62. Vincent Schmidt), Tiemen van Hezel (46. Joël Amakodo), Rick Hemmink (72. Derian Reinders), Danny Bouws, Shkodran Metaj
Gele kaart Sven van Ingen (Kozakken Boys), Kevin Görtz (HHC Hardenberg)

 

IJsselmeervogels - FC Lienden 3-1 (2-0)

Vanaf het beginsignaal was het duel rommelig en werd er onnauwkeurig gevoetbald. Toch slaagde IJsselmeervogels er in om twee keer op fraaie wijze te scoren. FC Lienden kon weinig gevaar stichten en keek kort na de rust zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. Beide ploegen geloofden het verder wel en namen het eigen doelpunt van IJsselmeervogels verder voor kennisgeving aan.

Doelpunten 23. Ali Akla 1-0, 38. Robbert Olijfveld 2-0, 47. Ali Akla 3-0, 71. Jeffrey Buitenhuis (e.d.) 3-1
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 1923
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Yannick Cortie, Marciano van Leijenhorst, Ralph Hovestad, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana (82. Christiaan van Hussen), Achraf Nejmi, Soufian Moro (72. Mike van de Laar), Oktay Öztürk, Ali Akla, Robbert Olijfveld (64. Dylan Chiazor)
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Jop van Steen, Kürsad Sürmeli, Kenny Elders (46. Jawad Bellahsan), Nick Hak (46. Omid Popalzay), Jordi Balk, Milad Intezar, Mo Bendadi, Danny van den Meiracker, Abderrahim Loukili (72. Frank Wiafe Danquah)
Gele kaart Jeffrey Buitenhuis, Christiaan van Hussen (IJsselmeervogels), Abderrahim Loukili (FC Lienden)

 

Achilles '29 - Jong Sparta 2-4 (0-3)

Twee snelle doelpunten van Ibrahim Dervisoglu zetten direct de toon. Achilles '29 liep vanaf het begin achter de feiten aan. Nadat Ayoub Boukhari in de eerste helft drie assists had gegeven scoorde hij na de pauze zelf ook een doelpunt. Pas toen het 0-4 stond kon Achilles iets terug doen, maar verder dan 2-4 kwamen de Groesbekers niet.

Doelpunten 6. Ibrahim Dervisoglu 0-1, 7. Ibrahim Dervisoglu 0-2, 30. Lorenzo Soares Fonseca 0-3, 51. Ayoub Boukhari 0-4, 57. Niels Willems (strafschop) 1-4, 80. Aleksandar Jankovic 2-4
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 250
Achilles '29 Desny Royendijk, Shuremy Felomina (79. Bram van Dongen), Jesse Edge, Patrick-Prosper Fini, Yannick Zeeman (46. Aleksander Jankovic), Mehdi Naqqadi, Sead Begic, Redouan Eddarkaoui (46. Derwin Martina), Niels Willems, Ryan Lambert, Bart Schiks
Jong Sparta Michael Fabrie, Marlon Pereira, Lorenzo Soares Fonseca, Bradley Martis, Jelle Klap, Stijn Spierings, Jaimy Brute, Ayoub Boukhari (90+1. Marc Ripmeester), Lovette Felicia (71. Ioannis Bouras), Ragnar Ache, Ibrahim Dervisoglu (82. Levi Bouwens)
Gele kaart Patrick-Prosper Fini, Mehdi Naqqadi (Achilles '29), Jelle Klap, Bradley Martis, Ioannis Bouras (Jong Sparta)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.