Nieuws

Derde divisie: Misstap voor Spakenburg en Almere City

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

17 februari 2018

Zowel Spakenburg als Jong Almere City FC hebben een misstap begaan. Spakenburg kreeg in Ermelo met 5-1 op de broek van DVS '33. Spakenburg kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was het DVS '33 wat de klok sloeg. Jong Almere City wist niet te profiteren van de Spakenburgse zeperd. Na een 1-3 voorsprong verloren de polderbewoners met 4-3 van Scheveningen. Het verschil aan de kop van de ranglijst blijft dus gehandhaafd. Spakenburg blijft koploper met één punt voorsprong op Jong Almere.

Quick Boys is drie punten dichterbij gekomen door een 1-0 overwinning tegen DOVO. Kelvin Meynard was de matchwinner. Zes punten bedraagt de achterstand nog op Spakenburg en dat lijkt niet onoverbrugbaar.

ASWH heeft deze week Jack van den Berg zien vertrekken en dat lijkt zijn sporen te hebben nagelaten, gezien de 5-0 nederlaag tegen de jonge Groningse profs.
ODIN '59 had op papier een makkie tegen hekkensluiter Magreb '90. Maar het werd slechts een 1-0 overwinning voor de Heemskerkers. Maar ook dat is goed voor drie punten. ODIN blijft daarmee keurig in het linker rijtje.

Jong FC Volendam heeft met de 2-1 overwinning op Spijkenisse weer een beetje afstand genomen van de onderste plaatsen.
Bij Capelle lijkt het kwartje te zijn gevallen dat er gewonnen moet worden uit uit de degradatiezone te komen. Thuis werd ONS Sneek met 4-1 verslagen. Capelle staat nog onder de streep, maar het heeft nog maar drie punten minder dan ONS Sneek (boven de streep) en Capelle heeft nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van de Friezen.

 

Capelle - ONS Sneek 4-1 (2-1)

In de strijd tegen degradatie boekte Capelle tegen concurrent ONS Sneek een ruime overwinning. In de eerste twintig minuten nam Capelle al een 2-0 voorsprong door doelpunten van Olaf van der Sande en Tim Vincken. Ons Sneek verkleinde de achterstand in de extra tijd van de eerste helft via een vrije trap van Samir Merraki. Na de rust probeerde ONS Sneek de gelijkmaker te produceren, maar het was Capelle dat in de laatste tien minuten de overwinning veilig stelde door doelpunten van Bram van Eijk en opnieuw Olaf van der Sande.

Doelpunten 14. Olaf van der Sande 1-0, 20. Tim Vincken 2-0, 45+2. Samir Merraki 2-1, 81. Bram van Eijk 3-1, 84. Olaf van der Sande 4-1
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 250
Capelle Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Sandin Avdic, Rutger de Bos, Bram de Bruin (86. Frank Karreman), Olaf van der Sande, Tim Vincken (69. Wilmer Kousemaker), Angelmo Vyent (60. Boris Letterie)
ONS Sneek Volken Huisman, Ale de Boer, Tim Oosterman, Samir Merraki, Klaas de Vries, Michael Lanting, Rein Werumeus Buning (78. Fabian Stevens), Jan Dommerholt (46. Patrick Amels), Curty Gonzales, Serge Fatima, Genridge Prijor (66. Arton Musliu)
Gele kaart Jelle Pollemans, Rutger de Bos (Capelle), Curty Gonzales (ONS Sneek)

 

DVS '33 Ermelo - Spakenburg 5-1 (3-1)

De perfecte counter, waaruit Spakenburg al vroeg een voorsprong nam, duidde nog op het voetbal van een kampioensploeg, maar de thuisclub raakte nooit van slag. Door het afgekeurde doelpunt niet en door de gedwongen wissels vanwege blessures later in de wedstrijd evenmin. Na de 2-1 halverwege de eerste helft liep de koploper tegen de goedvoetballende geelzwarten achter de feiten aan en dat werd alleen maar erger naarmate de wedstrijd vorderde. De 'Blauwen' hadden veel moeite met de snelheid bij DVS voorin, wat ook bleek bij de 3-1 nog voor de rust. Alles duidde erop dat de titelpretendent scherp aan de tweede helft zou beginnen, maar de 4-1 van Maurice de Ruiter haalde elk geloof op een goed resultaat eruit. Natuurlijk, invaller-doelman Dean Bredewolt moest een redding verrichten en zag een schot net langs de kruising gaan, maar de schade had nog veel groter kunnen zijn, dan de uiteindelijke 5-1. De 7-1 of 8-1 bleef de lijstaanvoerder nog bespaard. Na de 4-0 in 2016 dus weer historische cijfers voor DVS tegen de grootmacht uit Spakenburg.

 

Basil Camara en Roald de Vries gaan voorop in de feestvreugde na de 5-1 overwinning van DVS '33 Ermelo op Spakenburg.
Foto: Theo Aalten

 

Doelpunten 7. Mike Vreekamp 0-1, 14. Maurice de Ruiter 1-1, 22. Kay Velda 2-1, 37. Benjamin Roemeon 3-1, 47. Maurice de Ruiter 4-1, 89. Daniël van Warven 5-1
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 1600
DVS '33 Ermelo Paul Eppink (40. Dean Bredewolt), Niels Buijtenhuis (79. Lars Dekker), Basil Camara, Dennis Hollart, Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter (56. Mike Ahrens), Jorran van Santen, Kay Velda, Coen Vloedgraven, Roald de Vries, Daniël van Warven
Spakenburg Leon ter Wielen, Barry Beijer, Giovanni Gravenbeek, Tom Menting, Tom van der Neut, Tom Oostinjen (65. Nathaniel Will), Philip Ties, Guido van Rijn, Kees Tol (65. Olivier Pilon), Mike Vreekamp, Jasper Waalkens (46. Christian Supusepa)

 

Jong FC Volendam - Spijkenisse 2-1 (1-0)

De wedstrijd leek een kopie van de heenwedstrijd met het verschil dat er vier goals minder vielen. De eerste helft was voor Volendam. De 1-0 was slechts een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Spijkenisse kreeg geen enkele kans, terwijl Volendam verzuimde afstand te nemen. Na de rust een fanatieker Spijkenisse, maar het vizier niet op scherp. Ondanks de 2-0 tien minuten voor tijd bleef het spannend tot de laatste seconde. Spijkenisse verdiende meer, maar de gunfactor levert nog steeds niets op in de sport. Voor Volendam wel drie belangrijke punten om boven de streep te blijven.

Doelpunten 14. Anthony Berenstein 1-0, 79. Dylan Mertens 2-0, 85. Marvin van der Pluijm 2-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 200
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman (46. Ali Ulusoy), Alex Plat, Rodney Smorenberg, Jari Vlak, Youssef Blel (75. Kay Tejan), Dylan Mertens, Anthony Berenstein (80. Gani Meholli)
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiën Mariana, Danny Groos, Sven Mijnans (59. Vincent Verbond), Glenn Rijsdijk (80. Dustin Mijnders), Felino Jardim, Serginho van Axel-Dongen, Daan Bourgonje (64. Sander Barragan), Eric Polet, Daniël Furtado Oliveira, Marvin van der Pluijm
Gele kaart Alex Plat (Jong FC Volendam), Marvin van der Pluijm (Spijkenisse)

 

ODIN '59 - Magreb '90 1-0 (0-0)

In een gelijkopgaande eerste helft was Magreb in de eerste minuut al dichtbij de openingstreffer. ODIN '59 kreeg wat kleine mogelijkheden, waar Magreb zowel de paal als de lat trof. Maar de 0-0 ruststand deed recht aan de verhoudingen. In de tweede helft was ODIN '59 de bovenliggende partij, zeker nadat Omar Boukhari met twee keer geel het veld moest verlaten. Dat ODIN '59 via een kopbal van Milo Cremers tien minuten voor tijd op voorsprong kwam deed opnieuw recht aan de verhoudingen. Magreb deed nog een uiterste poging om langszij te komen, maar keeper Barry van Dijk reageerde alert bij een van richting veranderde inzet. Een terechte overwinning voor de geel-blauwen.

Doelpunten 82. Milo Cremers 1-0
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 402
ODIN '59 Barry van Dijk, Lars Boekel (73. Mart Willemse), Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (55. Ahmed al Mahdi), Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (83. Levy van Nispen), Billy Tavares, Jim Hulleman
Magreb '90 Lloyd Dielingen, Omar Boukhari (86. Jawhar Ahannach), Nordin Bourazama, Omar el Ghazouani, Ismail Sardi, Zakaria Bourik (64. Sidney Schmeltz), Dyllan Ahinful, Ismael Chibrani, Solace Uyi-olaye, Yassine el Hanoudi, Gogo Kinkela (64. Anwar Akrouh)
Gele kaart Nordin Bourazama, Yassine el Hanoudi (Magreb '90)
Rode kaart Omar Boukhari (2x geel), Stanley Tailor (assistent-trainer) (Magreb '90)

 

Scheveningen - Jong Almere City FC 4-3 (1-1)

Ondanks de waslijst van afwezigen aan beide kanten werd er aan klantenbinding gedaan op Houtrust. Scheveningen opende sterk en nam snel de leiding. Het stond snel en verdiend weer gelijk en de bezoekers bleven tot aan de rust de betere ploeg. Na rust was het opnieuw Scheveningen dat sterk begon met drie mogelijkheden binnen vijf minuten, maar waren het de bezoekers die nu de voorsprong pakten. Naar later bleek was de 65e minuut het kantelpunt. De bezoekers moesten met tien man verder (rood na een slaande beweging in de muur), maar kwam het uit de toegekende vrije trap wél op 1-3. Scheveningen hervond snel de aansluiting maar pas daarna ging het echt los. De mogelijkheden werden aaneen geregen, het publiek ging er achter staan en uiteindelijk werd in de laatste tien minuten aan de hand van invallers Nieuwlaat en Aldogan de overwinning binnengesleept.

Doelpunten 6. Robert Steemers 1-0, 20. Nicky van Hilten 1-1, 56. Nicky van Hilten 1-2, 65. Achille Vaarnold 1-3, 66. Barry Rog 2-3, 80. Marvin Nieuwlaat 3-3, 84. Mehmet Aldogan 4-3
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 500
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Samir el Moussaoui, Björn Wagenaar, Levi Schwiebbe, Esin Gula (66. Mitchell de Vlugt), Barry Rog (79. Mehmet Aldogan), Robert Steemers (69. Marvin Nieuwlaat), Brandon Robinson, Tim Peters
Jong Almere City FC Mike Grim, Faris Hammouti, Jeffrey Rijsdijk, Achille Vaarnold (79. Arthur Ymele Feudjio), Radinio Balker, Julian Nak, Nicky van Hilten, Sam Krant, Ruggero Mannes, Kenneth Aninkora (23. Mitchel Bergkamp), Samuel Brobbey
Gele kaart Brandon Robinson (Scheveningen), Mike Grim (Jong Almere City FC)
Rode kaart Ruggero Mannes (Jong Almere City FC)

 

Jong FC Groningen - ASWH 5-0 (2-0)

Met Tapmahoe Sopacua en Antonio Manolache in de verdediging en Rano Burger op het middenveld kende de jonge ploeg van FC Groningen onder-23 drie 'millennials' in de basis. De onder-19 spelers leverden een grote bijdrage aan het energieke en frisse spel van de thuisclub. Binnen een kwartier zette Kasper Oldenburger zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Uit een strafschop liet Michael Breij de 2-0 aantekenen. Dat was ook de ruststand. Zes minuten na de pauze maakte Joël Donald de 3-0. Uriel Antuna maakte na ruim een uur 4-0 en Marijn Ploem bepaalde de eindstand op 5-0.

Doelpunten 13. Kasper Oldenburger 1-0, 34. Michael Breij (strafschop) 2-0, 51. Joël Donald 3-0, 61. Uriel Antuna 4-0, 69. Marijn Ploem 5-0
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 250
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Marijn Ploem, Antonio Manolache (81. Cas Faber), Amir Absalem, Ajdin Hrustic (76. Daniel Bouman), Michael Breij, Rano Burger, Uriel Antuna, Joël Donald (76. Tim Waterink), Kasper Oldenburger
ASWH Stef Doedée, Jerry Tieleman, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Peter de Lange, Nick Slotboom (64. Ismail Yildirim), David Almeida, Kyle Doesburg, Ryan van Dijk (87. Juanito Sequeira)
Gele kaart Stef Doedée (ASWH)

 

Quick Boys - DOVO 1-0 (1-0)

Quick Boys heeft vanmiddag drie punten in huis gehouden tegen DOVO. De openingsfase van de wedstrijd was voor DOVO, maar de bezoekers verzuimden om Quick Boys echt pijn te doen. Na een half uur spelen mocht Kelvin Maynard Quick Boys op voorsprong brengen uit een kort genomen hoekschop. Beide teams kregen mogelijkheden om te score te veranderen, maar faalden in de afronding. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op met wederom kansen aan beide kanten, maar verder dan een bal op de lat van zowel Quick Boys als DOVO zat er niet in.

Doelpunten 35. Kelvin Maynard 1-0
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 2269
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk, Delano a Cohen (76. Ricardo Kuijvenhoven), Kenny Anderson, Tim Bloemendaal, Vlatko Laziç (76. Philippe den Hartog), Kelvin Maynard
DOVO Rodney Ubbergen, Bas Mooij, Nando Wormgoor, Adil Mahdadi (79. Leon Toonen), Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Dominique Kivuvu (20. Justin van Groen), Nick Coster, Roy Bakkenes (81. Rocco Keizer), Joey Godee, Joshua Patrick
Gele kaart Kenny Anderson (Quick Boys), Roy Bakkenes, Marley Berkvens (DOVO)

 

Harkemase Boys - ACV afgelast

 

Jong FC Twente - VVOG afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.