Nieuws

Hoofdklasse A: 'Business as usual' voor Noordwijk

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

17 februari 2018

Noordwijk blijft maar winnen. Na de winterstop wist alleen SteDoCo de koploper een puntendeling af te dwingen, maar verder behaalden de Noordwijkers alleen maar grote overwinningen. Vandaag lukte het ook FC Rijnvogels niet om punten af te snoepen van de Noordwijkers. Met de 4-1 overwinning houdt Noordwijk zes punten voorsprong op Ter Leede, dat met 0-4 won van FC 's-Gravenzande.

SteDoCo, dat tot vandaag evenveel punten had als Ter Leede, kwam tegen Achilles Veen niet verder dan een 1-1 remise. Daardoor moet SteDoCo Ter Leede nu even loslaten.
Achter SteDoCo heeft Hoek Achilles Veen gepasseerd. De Zeeuwen wonnen thuis met 2-0 van Jodan Boys en staan daardoor nu vierde.

Onderin heeft RVVH de derby tegen Rijsoord met 1-0 verloren. Het zag concurrent AFC wel winnen, met 1-3 van Nootdorp. De achterstand van RVVH op AFC, dat op de onderste p/d-plaats staat, bedraagt nu vijf punten.
Smitshoek is met de 1-0 nederlaag tegen Zwaluwen uiteraard niets opgeschoten. De Barendrechters blijven op de dertiende plaats staan en moeten hun pijlen gaan richten op Nootdorp, dat op de eerste veilige plaats staan.

Voor Argon lijkt er weinig hoop meer te zijn. Het lijkt met veel ploegen mee te kunnen voetballen, maar veel punten levert het niet op. Na de 2-1 nederlaag tegen Swift staan er slechts negen punten op het conto en het is een kwestie van tijd voordat het doek gaat vallen.

 

Achilles Veen - SteDoCo 1-1 (1-1)

De derby Achilles Veen - SteDoCo bracht de nummer 3 tegen de nummer 4 in de hoofdklasse A tegenover elkaar. Het was Achilles Veen dat in de derde minuut op een 1-0 voorsprong kwam uit een penalty van Sen Aerts. Maar in de zesde minuut was er teleurstelling omdat Bas van Loon moest uitvallen met een wederom ernstige blessure. Zijn plaaats werd ingenomen door Sem van der Pijl. SteDoCo kreeg in die periode de kansen op de gelijkmaker. In de 28e minuut scoorde Wesley Pollemans de 1-1 ruststand. Na de rust verrichtte de doelman van SteDoCo een goede redding op een inzet van Joep van den Ouweland. In de 70e minuut kwam Achilles Veen met tien man te staan na een rode kaart van Ayden Kuipers, maar ook daarna kreeg Achilles Veen de beste kansen op de overwinning maar bleef de 1-1 op het scorebord.

Doelpunten 3. Sen Aerts 1-0, 29. Wesley Pollemans 1-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 734
Achilles Veen Sen Aerts (90. Kees Schellekens), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Jamil Kools, Ayden Kuipers, Freek Langermans, Bas van Loon (6.Sem van der Pijl), Theo Martens, Joep van den Ouweland, Brian Peters, Toby Tan (88. Niek Wilbords)
SteDoCo Gino Boers, Morris van den Brink (61.Jay-Jay Meierdes), Remco Buist (75. Joran Schroder), Jordey van Dam, Bryan Jongeneel, Hayri Pinarci, Wesley Pollemans, Mark Smith, Roy Weber, Jesse Wielinga, Rensy Barradas
Gele kaart Thijs van den Berg, Kees Schellekens (Achilles Veen), Remco Buist, Jesse Wielinga (SteDoCo)
Rode kaart Ayden Kuipers (2x geel) (Achilles Veen)

 

FC 's-Gravenzande - Ter Leede 0-4 (0-0)

De eerste helft was van beide ploegen weinig verheffend. De thuisploeg kreeg na twintig minuten spelen twee prima kansen om de score te openen, maar succes bleef uit. Vlak voor rust was het Ter Leede dat een aantal hoekschoppen mocht nemen, maar mede door prima keeperswerk van Danny Koning werd er niet gescoord. Hoe anders was dat in de tweede helft. De thuisploeg liet het helemaal afweten, en Ter Leede besliste binnen vier minuten de wedstrijd nadat Rob Zandbergen en Oussama Siali scoorden. In het resterende deel van de wedstrijd was het Joey van de Berg en Niels van Veen die de eindstand op 0-4 bepaalden.

Doelpunten 53. Rob Zandbergen 0-1, 56. Oussama Siali 0-2, 59. Joey van den Berg 0-3, 88. Niels van Veen 0-4
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 370
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Keke Stam (73. Roy Vermolen), Ruben de Groot, Patrick Triep (68. Kevin Bogaards, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos (84. Jan Verduijn), David Belic, Samet Dag, Ziko Özdemir
Ter Leede Laszlo Sandor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Oussama Siali (70. Niels van Veen), Toon Zwetsloot (73. Ronnie Verplancke), Jonathan Robertson, Rob Zandbergen, Joey van den Berg
Gele kaart Mike Boelee (Ter Leede)

 

Hoek - Jodan Boys 2-0 (1-0)

Hoek kwam al vroeg op voorsprong en dat was maar goed ook, want na ruim een kwartier moest de ploeg met tien man verder. Jodan Boys rook de gelijkmaker, had ook legio kansen maar ging met een achterstand de kleedkamer in. Vijfentwintig minuten voor tijd kwam ook Jodan Boys met tien man te staan. Ook in de tweede helft waren er kansen genoeg voor de bezoekers maar zij moesten het hoofd buigen toen Hoek zeven minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 maakte.

 

Daniel Akindayini is op weg naar 2-0 voor Hoek.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 11. Daniel Akindayini (strafschop) 1-0, 83. Daniel Akindayini 2-0
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 520
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Yoshi Verbrugge, Kim van den Bergh, Zinho Chergui, Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Aaron Verwilligen, Bram Leroy (84. Titas Vitukynas), Daniel Akindayini (89. Sidy Ceesay), Thomas van Renterghem (84. Birgen Martens)
Jodan Boys Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Dirk-Pieter Rietveld, Michel Verkaik (46. Patrick Fonseca), Leroy Brank, Harold Vrolijk, Enzo Huntink, Fanuel Waandels, Elliot Pattinama (71. Bradley el Idrissi), Mo Bellahcen
Rode kaart Yoshi Verbrugge (Hoek), Patrick Fonseca (Jodan Boys)

 

Noordwijk - FC Rijnvogels 4-1 (2-0)

Wederom was het de Noordwijkse effectiviteit dat bepalend was voor het verloop van de wedstrijd in de derby tegen FC Rijnvogels. In de eerste vijf minuten moest doelman Wijsman laten zien dat hij klaar is voor het grote werk. Een bal die tussen hem en de verdediging viel werd goed weggebokst en even later was Wijsman erg belangrijk toen Dijkstra alleen op hem af mocht. Kort daarna was het aan de andere kant wel direct raak toen Westdijk werd aangespeeld in de zestien en hij van Van der Breggen teveel ruimte kreeg om te draaien. Verkerk was kansloos. Een kwartier later was het opnieuw Westdijk die attent was bij gerommel van Rijnvogels. Zijn twintigste goal al weer. Rijnvogels rechtte de rug en was dichtbij toen een kopbal van van der Stoep zijn kopbal op de lat zag belanden maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Na rust was er een kans voor Dijkstra die acrobatisch probeerde een bal binnen te werken. De bal ging echter over. De Rijnvogels gingen meer op de aanval maar zag de thuisploeg erg gevaarlijk worden in de ruimte die achterin daardoor ontstond. Nadat een aantal kansen werden gemist was het uiteindelijk van der Krogt die werd weggestuurd en beheerst doelman Verkerk passeerde. Opnieuw Jim van der Krogt maakte er zelfs nog 4-0 van met een mooie knal van afstand. De eretreffer was voor Robbin van Dijk die, geheel vrijstaand, vlak voor tijd mocht scoren.

Doelpunten 8. Tjeerd Westdijk 1-0, 20. Tjeerd Westdijk 2-0, 69. Jim van der Krogt 3-0, 82. Jim van der Krogt 4-0, 89. Robbin van Dijk 4-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 700
Noordwijk Aron Wijsman, Sonny ten Hoope (76. Kasper Michel), Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Emiel Wendt, Raymond Manuputty (66. Jim van der Krogt), Nick van Staveren, Tjeerd Westdijk (80. Sander Bosma)
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai, Ivailo Staal, Luuk Slegt, Arno Dijkstra, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn (55. Jim Havenaar), Pieter van der Breggen (46. Kevin Wijmer), Joey Lauhouh (46. Robbin van Dijk), Ryan Luchtigheid, Bright Ampong
Gele kaart Oliver Rifai, Ryan Luchtigheid (FC Rijnvogels)

 

Nootdorp - AFC (za) 1-3 (0-0)

Nootdorp heeft dit seizoen van AFC geen punten kunnen afsnoepen. Na de wedstrijd die vandaag onder een lentezonnetje werd gespeeld, gingen de punten mee in de bus naar Amsterdam. In de eerste helft hadden beide teams een paar goede kansen, waarbij Nootdorp het dichtst bij de openingstreffer was. Een kopbal van Nootdorp werd door keeper Van Ingen katachtig tot corner gepromoveerd. Na de doelpuntloze ruststand was AFC met Malmberg dicht bij een eerste treffer. Zijn schot ging net naast. Tommy Dekkers was tien minuten na rust wel succesvol met een schot in het dak van het doel van de gastheren. AFC was in de periode die daarop volgde sterker dan de thuisploeg en bekroonde dat met een tweede treffer van Helstone. Nootdorp zette na die treffer uiteraard aan en zocht enthousiast de aanval. Na een overtreding binnen de zestien meter schoot Windhorst de bal in blessuretijd vanaf elf meter onhoudbaar in. De laatste minuten waren billenknijpen voor AFC. Bij een corner van de gastheren nestelden tien Nootdorpers, inclusief de keeper, - zich in het strafschopgebied van de Amsterdammers. De afgeslagen corner kwam terecht bij Niehe die ver in blessuretijd, na een lange rush, een leeg doel vond en de punten veilig stelde voor AFC.

Doelpunten 56. Tom Dekkers 0-1, 63. Mauritsio Helstone 0-2, 90+1. Daley Windhorst (strafschop) 1-2, 90+4. Gijs Niehe 1-3
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 200
Nootdorp Daley Windhorst, Yannick Blom, Stefan Stam (67. Younes Emaangoun), Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof (46. Roy Beijer), Nick Sleeking (74. Charlie Windhorst), Jeffrey Flohr, Polina Luiza, Kevin Cameron, Randy Stanneveld, Yannic Augustinus
AFC (za) Maksim van Ingen, Willem Deetman, Daan Brinkman, Jasper Blonk, Daryl Gerritsen, Mauritsio Helstone, Michael Malmberg (85. Thierry van der Kooye), Floris Dokkum, Tom Dekkers (74. Jessy de Jong), Daan Sutorius, Joey Singels (58. Gijs Niehe)
Gele kaart Jeffrey Flohr, Roy Beijer (Nootdorp), Willem Deetman, Tom Dekkers (AFC)

 

Rijsoord - RVVH 1-0 (0-0)

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams in deze derby. RVVH moest winnen om aansluiting te houden en Rijsoord wilde boven de bekende streep blijven. De belangen waren dusdanig groot dat het meer een spannende dan goede wedstrijd werd. Beide teams kregen enkele kansen, maar het was toch weer Mike van Gool die elf minuten voor het officiële einde de wedstrijd wist te winnen en de drie belangrijke punten voor Rijsoord veilig stelde.

Doelpunten 79. Mike van Gool 1-0
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 800
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (61. Siebren Hoekstra), Berry de Groot (75. Chris Promes), Khalid Rahli, Mike van Gool, Desley Hoogendijk (79. Donovan Lioe Anjie), Zepp Jacobs
RVVH Danny Spelde, Wouter Swart, Rick Resoort, Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Nedely Fortes, Shamir de Jesus, Jessie Proost, Agbor Eyongakpa (56. Sanzio Dieterich), Geert Cleef (80. Diego Rietveld), Dirk van Leenen

 

Swift - Argon 2-1 (0-0)

Beide ploegen waren bewust van het feit dat punten essentieel waren voor een beter perspectief voor het vervolg van de competitie. Swift begon veel belovend, bleef goed in bal bezit maar de eerste twee serieuze kansen waren voor de bezoekers. Soner Gedi kreeg een vrije doorgang maar Bogdan Constantin was alert op zijn inzet. Na een kwartier spelen raakte Imar Kort de paal, na een goede bal van de opkomende Jordly Petronia. De eerste kans van de gastheren werd voorbereid door Ron Rosenhart en zijn voorzet werd door Max van Wakeren niet op volledige waarde geschat. Hij schoot over. In de tweede helft werd door Swift met meer energie gespeeld maar kreeg na 10 minuten na de hervatting de deksel op de neus. De lastige Ian Refos maakte verrassend de 0-1, door Nik Gabel te slim af te zijn. De vreugde van de Argonauten was van korte duur. Een afgepaste voorzet van Guido Moelee werd door Max van Wakeren op waarde getaxeerd aan kopte de gastheren naar de gelijkmaker, 1-1. Swift had dit nodig, om met meer vuur de aanval te zoeken. Uiteindelijk werd door Argon niet goed verdedigd en bood Dennis Dinkgreve veel ruimte om de drie punten voor Swift op het Olympiaplein te behouden. Swift werd met de drie punten ruim beloond en Argon beruste in het feit dat de laatste plaats waarschijnlijk hun plaats moet zijn.

Doelpunten 55. Ian Refos 0-1, 59. Max van Wakeren 1-1, 78. Dennis Dinkgreve 2-1
Scheidsrechter B.L.J.M.M. Elissen
Toeschouwers 100
Swift Bogdan Constantin, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Rutger de Vries, Jordy de Groot (70. Teun van Zweeden), Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Nick Gabel, Ron Rosenhart, Mallqui Cabezas Narvaez
Argon Romero Antonioli, Jordly Petronia, Matthijs Coenradi, Gerard Aafjes, Justin Sporkslede, Lorenzo Zorn, Bas Boelhouwer (85. Abdelhamid Rida), Maikel van de Water, Imar Kort, Soner Gedik, Ian Refos (63. Dylan Bergkamp)

 

Zwaluwen - Smitshoek 1-0 (1-0)

Beide ploegen traden vanwege blessures zeer gehavend aan. De thuisploeg had het beste van het spel. Uit een corner van Jermay de Nijs kopte Justin van Mullem de verdiende 1-0 binnen. Daarna was het aan Smitshoek goalie Mike van de Wijngaart te danken dat Zwaluwen niet verder uitliep. Hij hield zijn team met uitstekende reddingen op de been. Zwaluwen miste een aantal opgelegde kansen, waardoor het tot het einde toe spannend bleef. De Barendrechters konden echter weinig potten breken, waardoor ze in de gevarenzone blijven. Zwaluwen heeft na deze verdiende zege op een zonovergoten zaterdagmiddag de middenmoot bereikt, en dat is een uitstekende teamprestatie.

Doelpunten 28. Justin van Mullem 1-0
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 426
Zwaluwen Marvin van Tienen, Dennis van Rijn, Leon Krznaric, Tim Gudde, Youri Verschoor, Robin Hofman, Jerry Scholman, Ricardo Merrelaar, Joseph Gonçalves, Justin van Mullem, Jermay de Nijs (72. Raoul Gillet)
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Mustafa Celen, Marcel Varela Ribeiro, Matthijs Tabbers (71. Noah de Neijs), Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Sean Verburg
Gele kaart Robin Hofman (Zwaluwen), Erwin Bravenboer (Smitshoek)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.