Nieuws

Quick Boys Boys kijkt één kant op: omhoog

Nieuws

 

23 februari 2018

Na de 2-4 nederlaag tegen Scheveningen (9 december) greep de leiding bij Quick Boys in. De trainer werd zoals gebruikelijk het slachtoffer van de zwaar tegenvallende prestatiereeks, die niet paste bij de ambities op Nieuw Zuid. En dus kreeg Jan Zoutman, in mei 2016 nog de gevierde man bij de promotie naar de Derde divisie, zijn ontslag aangezegd.

En heeft de ingreep het gewenste schokeffect opgeleverd? Op die vraag past voorlopig een bevestigend antwoord. Zes wedstrijden gespeeld, vijf gewonnen, eentje verloren, de uitwedstrijd bij Spakenburg (2-0). Aanvankelijk nam assistent Laurens Mouter de honneurs waar op de bank, maar in de winterstop stelde Quick Boys Gert Aandewiel aan als eindverantwoordelijk hoofdtrainer met een contract voor anderhalf jaar. Eigenlijk stelde Aandewiel zichzelf aan, want hij was ook technisch manager. Aandewiel is een kind van de club. Hij voetbalde nooit voor een andere club en werd landskampioen met Quick Boys als trainer in 2004. Logische keus in feite en de resultaten - een trainerswissel is geen garantie - zorgen er in ieder geval voor dat Quick Boys in de Derde divisie die ene gewenste kant op kan kijken en dat is omhoog. De achterstand op koploper Spakenbrug is 'maar' zes punten.

De Katwijkers krijgen wel een klus op te knappen. Jong Almere City FC won eerder dit seizoen op Nieuw Zuid met 2-3. De beloften rommelden zich vorig seizoen door de competitie heen, eindigden maar net boven de streep van de p/d plaatsen. Dit seizoen verloop aanzienlijk vlotter. De ploeg van Ivar van Dinteren (eerste jaar bij Almere) hijgt Spakenburg in de nek. Almere mag zich naar verwachting verheugen in een forse opkomst van supporters uit Katwijk e.o.

Spakenburg hoopt vurig op een gelijk spel in het Yamar Stadion, waarbij de 'blauwen' ervan uitgaan dat ze op de eigen Westmaat winnen van Harkemase Boys. Spakenburg leed een week gelden een ontluisterende nederlaag bij DVS '33 Ermelo (5-1) onder het motto, als we dan verliezen dan doen we het ruim. Drie keer dit seizoen kwam de ploeg van John de Wolf zonder punten van het veld. In Ermelo dus met een flitsend spelend DvS '33, maar de twee nederlagen tegen ODIN '59 deden zeker de wenkbrauwen fronsen. Onbegrijpelijke offdays gezien de verhoudingen op papier. Dat is ook iets waar Harkemase Boys zich aan vast kan houden. De Friezen kunnen in theorie niet tippen aan Spakenburg, maar op het veld wil dat nog wel eens helmaal anders uitpakken.

 

Ook de hoofdklasse B staat bol van de stress. Nummer zeven SDC Putten staat maar zes punten achter op koploper SC Genemuiden. In het gedrang bovenin heeft Berkum (plek vijf) het kleinste aantal verliespunten. SC Genemuiden ontvangt Ajax, de nummer vier van de lijst. Voorspellen is moeilijk, vooral als het gaat om voetbalwedstrijden. Eén conclusie is wel te trekken, bovenin kan iedereen van iedereen winnen, met de aantekening dat SC Genemuiden op eigen veld nog maar één keer heeft verloren (CSV Apeldoorn) en eerder dit seizoen Ajax klopte met 1-2.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

Spakenburg - Harkemase Boys
Jong Almere City FC - Quick Boys
SC Genemuiden - Ajax