Nieuws

Tweede divisie: Fotofinish voor Katwijk

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

24 februari 2018

De manier waarop Katwijk ontsnapte uit de bollenstreekderby met FC Lisse had veel weg van een fotofinish. Wel in gebruik bij atletiek, wielrennen, schaatsen en niet in het voetbal, maar de 2-1 overwinning voor de koploper van de Tweede divisie was met neuslengte.

Als FC Lisse ooit van Katwijk had kunnen winnen, was het deze keer. Luca Tarani liet in de tweede helft enkele opgelegde kansen liggen, nadat hij voor de pauze de Lissenaren tegen de verhouding van die fase in wel aan de leiding had weten te brengen. In plaats van 0-2 op het scorebord, maakte Katwijk gelijk en in de slotfase ook nog eens de winnende treffer. De voorsprong op Kozakken Boys, nu een wedstrijd achter op Katwijk, bleef dus gehandhaafd.

Nummer drie GVVV boekte een regelmatige 1-3 overwinning op De Dijk. Routinier Simon Brouwer was met drie treffers de man van de wedstrijd. De Dijk zakte door de nederlaag naar een p/d-plaats.

AFC bleef in de gevarenzone staan. De Amsterdammers begonnen tegen Jong Sparta voortvarend met twee goals binnen het kwartier, maar de Rotterdammers knokten zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Halil Dervisoglu maakte vlak voor tijd de beslissende 4-2, zijn derde van de middag. De 4-3 van Raily Ignacio, zijn tweede van de middag, was slechts voor de statistiek.

Achilles '29 blijft voorlopig laatste. De Groesbekers kwam er niet aan te pas bij Excelsior Maassluis, dat afgetekend met 3-0 won. Daan Blij was na rust twee keer succesvol bij het verzilveren van een strafschop.

In de zondagwedstrijd pakte TEC drie belangrijke punten. De Koninklijke HFC beleefde in Tiel figuurlijk en letterlijk een verloren middag (4-1). TEC ruilde op de ranglijst van plek met AFC. De Amsterdammers zakten terug naar een rechtstreekse degradatieplaats. TEC staat in de oranje (p/d) zone.

 

Excelsior Maassluis - Achilles '29 3-0 (1-0)

Excelsior Maassluis had al na een minuut de score kunnen openen, maar Dean van Ooijen en Kevin Derks liepen elkaar gigantisch in de weg. Toch was enkele minuten later wel 1-0 voor de thuisclub door een doelpunt van Van Ooijen. Achilles'29 hield de schade daarna beperkt en had kansen op de gelijkmaker, met onder meer een bal op de lat.
In een matige tweede helft zijn alleen de twee benutte strafschoppen door Daan Blij te vermelden, zodat de eindstand op 3-0 kwam. Het worden voor Achilles '29 moeilijke weken om zich nog te handhaven.

 

Demi Gosepa is Sead Begin van Achilles '29 te snel af.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 11. Dean van Ooijen 1-0, 69. Daan Blij (strafschop) 2-0, 73. Daan Blij (strafschop) 3-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 500
Excelsior M. Stephan Kruithof (46. Elson Almeida), Kevin Dercks (76. Jeremy Moreno), Jean-Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Daan Smith, Niels Redert, Daan Blij, Vincent van den Berg, Dean van Ooijen, Demi Gosepa, Walter Bennet
Achilles '29 Youri Roseboom (76. Paco Geutjes), Desny Royendijk, Derwin Martina, Niels Willems, Jesse Edge, Christoff Dias de Oliveira, Aleksandar Jankovic, Patrick-Prosper Fini, Sead Begic, Ryan Lambert, Mehdi Naqqadi
Gele kaart Demi Gosepa (Excelsior Maassluis), Patrick-Prosper Fini (Achilles '29)

 

Jong Sparta - AFC 4-3 (1-2)

De wedstrijd was ruim een kwartier ver toen het scorebord in het wel erg leeg Kasteel een 0-2 voorsprong aanwees voor AFC. Dat hadden de Amsterdammers te danken aan een flitsend doorpakkende start. Dat beloofde veel voor het vervolg, maar stukje bij beetje heeft Jong Sparta het vertrouwen bij AFC weten te ondermijnen. Achteraf beschouwd was de 1-2 na ruim een half een soort ommekeer in de wedstrijd. Na de pauze lag het initiatief voortdurend bij de jonge beloften. Op die manier konden de Rotterdamse doelpunten niet uitblijven.

Doelpunten 5. Rail Ignacio 0-1, 16. Matthijs Jesse 0-2, 33. Ibrahim Dervisoglu 1-2, 48. Ibrahim Dervisoglu (strafschop) 2-2, 86. Youri de Winter 3-2, 90+1. Ibrahim Dervisoglu 4-2, 90+2. Raily Ignacio 4-3
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 50
Jong Sparta Michael Fabrie, Marlon Pereira, Lorenzo Soares Fonseca, Diederick Luydens, Jelle Klap, Jaimy Brute (30. Levi Bouwens), Ayoub Boukhari, Joshua Kozuh (72. Ioannis Bouras), Youssef el Kachati, Marc Ripmeester (66. Youri de Winter), Ibrahim Dervisoglu
AFC Joey Potveer, Thomas van den Houten, Derre Kwee, Rob Rietveld (89. Eelke de Graaf), Magid Jansen, Marien Willemsen, Matthijs Jesse, Raily Ignacio, Jonathan Richard, Melvin Grootfaam (78. Malcolm Esajas), Tom van den Brink (71. Milan Hoek)
Gele kaart Ioannis Bouras (Jong Sparta), Derre Kwee (AFC)

 

Katwijk - FC Lisse 2-1 (0-1)

Het was een flinke worsteling voor Katwijk, maar met het water op de lippen kwamen de oranjehemden toch boven. De Katwijkers keken bij rust tegen een achterstand aan, nadat het in de eerste helft kans op kans miste. Daarna waren de oranjehemden flink de weg kwijt. Nu waren het de Lissenaren die vergaten de wedstrijd te beslissen, totdat Berkhout plots het tij deed keren. Sanchez zorgde vijf minuten tijd voor een feestje op De Krom.

 

Martin van Eeuwijk (links) en Robbert Susan, de grote meneren bij FC Lisse en Katwijk, hebben elkaar gevonden.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 35. Luca Tarani 0-1, 73. Killian Berkhout 1-1, 85. Steven Sanchez Angulo 2-1
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 1263
Katwijk Ricardo Kieboom, Robbert Susan (46. Damiano Schet) Michiel van Dam, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Paul de Lange, Bennie van Noord (46. Omar Hamdi), Paul de Lange (53. Killian Berkhout), Kay Blokland, Mark de Loor, Marciano Mengerink, Raoul Esseboom
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel (87. Moubarak Adouch), Roel de Goede, Martin van Eeuwijk, Rowdy van der Putten, Rik Vermeulen, Luca Tarani (82. Hanne Hagary), Justin Valk, Steven Boyd (79. Bert Koomen), Kevin van der Zwet
Gele kaart Marciano Mengerink, Michiel van Dam, Omar Hamdi (Katwijk), Niels Buijs, Brian van der Werff (FC Lisse)

 

De Dijk - GVVV 1-3 (0-1)

GVVV (lees: Simon Brouwer) maakte korte metten met de voorzichtige starthouding van De Dijk. Met een treffer in de derde minuut stonde de Amsterdammers meteen voor het blok. GVVV liet vervolgens een beetje nonchalant het initiatief aan de thuisclub die ook wel kansen kreeg maar die niet wist te benutten. Na rust nam Brouwer zijn ploeg opnieuw bij de hand met een tweede treffer. Het derde doelpunt van Brouwer - de middenvelder scoorde nog nooit een hattrick voor GVVV - was het toefje slagroom op de Veenendaalse taart. De Dijk kon daarna nog wel de nul van het bord werken.

Doelpunten 3. Simon Brouwer 0-1, 63. Simon Brouwer 0-2, 76. Simon Brouwer 0-3, 90+1. Damiën Menzo 1-3
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 100
De Dijk Nick Borgman, Nick Kuipers, Robert Verschraagen, Tony Tol, Frank Schilder (64. Damiën Menzo), Kevin Westmaas (83. Djamai Werkzam), Alje Wiltenburg, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Lars Raaijen (79. Moussa Anouar), Chakib Tayeb
GVVV Johan Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Guido Janssen, Laurens van der Voort, Roy Terschegget (84. Robin Segers), Robin Mulder (68. Danny de Leeuw), Simon Brouwer (82. Caifano Latupeirissa), Mart de Jong, Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf
Gele kaart Simon Brouwer (GVVV)

 

HHC Hardenberg - IJsselmeervogels afgelast

 

Rijnsburgse Boys - FC Lienden afgelast

 

De Treffers - Kozakken Boys afgelast

 

VVSB - Barendrecht afgelast

 

TEC - Koninklijke HFC 4-1 (1-1)

Mogelijk waren er al toeschouwers de kantine ingedoken voor een warme versnapering in de rust. Die hebben dan nog wel twee doelpunten gemist. Nicky Kuiper opende met een afstandsschot de score en Wessel Boer antwoordde vrijwel meteen met een rake achterwaartse kopbal. Verder zat er voor rust weinig smaak aan de wedstrijd. De bezoekers maakten het spel, mochten dat ook van de thuisclub die gokte op een snelle omschakeling. Veel kansen leverde dat niet op aan beide zijden. Na de pauze weer een risico dat niet alle kijkers de 2-1 van TEC met eigen hebben gezien, want na twee minuten al had Sherwin Grot succes. Doelman Sebastian van der Sman voorkwam daarna nog wel de gelijkmaker, maar na de 3-1 was het Haarlems verzet wel gebroken en kon TEC al langzaam maar zeker gaan genieten van de drie punten.

Doelpunten 43. Nicky Kuiper 1-0, 45. Wessel Boer 1-1, 47. Sherwin Grot 2-1, 58. Oby Onyeike 3-1, 90. Serhat Koç 4-1
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 300
TEC Sebastian van der Sman, Obi Onyeike, Daan Disveld, Migiel Zeller, Gianluca Maria, Vinnie Vermeer, Nicky Kuiper, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Robbie Holder (80. Serhat Koç), Sherwin Grot (80. Kurtley de Windt)
Koninklijke HFC Tom Boks, André Morgan, Danny Hols, Wessel Boer, Vincent Volkert, Benjamin van den Broek, Jacob Noordmans (70. Tim van Soest), Robin Eindhoven (70. Wouter Haarmans), Roy Castien (78. Ilias Bronkhorst), Daniël van Son, Gertjan Tamerus
Gele kaart Nicky Kuiper (TEC), Benjamin van den Broek (Koninklijke HFC)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.