Nieuws

Beker: ARC elimineert bekerhouder Noordwijk

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

27 februari 2018

Noordwijk ligt uit het bekertoernooi van het district West II. Geen derde bokaal op rij derhalve voor de Noordwijkers, die in blessuretijd nog wel de 3-3 maakten, maar in de aansluitende strafschoppenserie eersteklasser ARC ruimschoots (3-1) overeind zagen blijven.

In West I verzeilde ook Ajax tegen zondageersteklasser HFC EDO in een penaltyreeks. Op De Toekomst stond er na de reguliere speeltijd 1-1 op het scorebord. Doelman Stephan Veenboer (net voor tijd de vervanger van Jan Ziere) voorkwam Amsterdams gezichtsverlies door twee Haarlemse strafschoppen te stoppen.

Behalve Ajax schaarde ook Zuidvogels zich bij de laatste acht van het bekertoernooi in West I. De Huizer Vogels hadden meer moeite (3-1) met zondag derdeklasser ZSGOWMS dan op basis van het niveauverschil verwacht mocht worden.

 

Zuidvogels - ZSGOWMS (zo) 3-1 (2-1)

Zuidvogels leek een makkelijke avond tegemoet te gaan na twee doelpunten van Danny Roozendaal, maar de tegentreffer van ZSGOWMS betekende een kentering in de wedstrijd. De zondag derdeklasser liet zelfs voor rust nog een prachtkans op 2-2 liggen. Na de pauze werkte de hoofdklasser zich steeds verder in de nesten en mocht een kwartier voor tijd de handen dichtknijpen toen de bezoekers de lat raakten en pal daarop doelman Axel Weitz de 2-3 verijdelde. Vlak voor tijd zorgde Jaap Jong dan toch eindelijk voor opluchting in het Huizer kamp.

Doelpunten 21. Danny Roozendaal 1-0, 28. Danny Roozendaal 2-0, 31. Wong Fat 2-1, 87. Jaap Jong 3-1
Scheidsrechter P.E. Haringsma
Zuidvogels Axel Weitz, Michiel Foppen, Stephen Campbell (67. Niels van der Zaal), Jorik van Ruiswijk, Jaap Jong, Hidde van Erkel, Lorenzo Tat, Richard Gooijer, Tetty Bóné, Danny Roozendaal, Steve Promes (80. Wouter van den Berg)
ZSGOWMS (zo) Linger, Macnack, Wong Fat, Ait Hassain, van der Kust, El Yacoubi, Guerain (71. Chris), Contrucci, El Arabi, Ched-Dadi (87. Nhoca), dos Santos
Gele kaart Jaap Jong (Zuidvogels), Macnack (ZSGOWMS (zo))

 

Ajax - HFC EDO 1-1, Ajax w.n.s. (3-1)

Bitter koud en weinig kansen, dat was de conclusie na de eerste helft. Daar kwam in die zin verandering in toen Kenneth Misa-Danso Ajax tien minuten na rust aan de leiding bracht. De Amsterdammers moeten gedacht hebben de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen maar verkeken zich op een slotoffensief van HFC EDO dat de Haarlemmers een strafschop opleverde, die Jeff Kemper verzilverde. Ajax-coach Jorg Smeets gaf vervolgens met het oog op de aanstaande strafschoppenserie eerste doelman Stephan Veenboer de voorkeur boven Jan Ziere, die witheet het veld verliet. Smeets had goed gegokt, want Veenboer maakte twee strafschoppen onschadelijk, zag een penalty over zijn doel vliegen en alleen Faissal Ben Hadi raak schieten. Ajax begon de serie met een misser van Bilal el Amrani (over), maar Berry van 't Land, Stanley Akoy en Roy Deken mikten wel zuiver.

Doelpunten 56. Kenneth Misa-Danso 1-0, 85. Jeff Kemper (strafschop) 1-1
Scheidsrechter M.S. Tjong A Hung
Ajax Jan Ziere (90. Stephan Veenboer), Chima Bosman, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy DEken, Cedric Main, Jack van Moerkerk, Stanley Akoy, Berry van 't Land, Bilal el Amrani. Kenneth Misa-Danso
HFC EDO Folke Maenhout, Brian Dijkhuizen, Daan Siegrist, Randy de Wit, Jeff Kemper, Stefan Andelic, Romario Aroma, Xavier Netteb, Amin Ouass, Elroy Tuur, Faissal ben Hadi

 

ARC - Noordwijk 3-3, ARC w.n.s. (3-1)

Noordwijk miste in de eerste helft volledig de schwung uit de competitie. De koploper van de hoofdklasse A trad aan met een geïmproviseerd elftal, onder andere als gevolg van een blessure bij topscorer Tjeerd Westdijk. ARC, de koploper van de eerste klasse A, had geen enkele boodschap aan de Noordwijkse problemen. Brutaal kwamen de fanatiek opererende Alphenaren snel op voorsprong en na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisclub de marge. Pas toen leek Noordwijk serieus wakker geschrokken en kwam Emiel Wendt met een passend antwoord. De strafschoppen, die er aan leken te komen waren na de 3-2 voor ARC ineens weer heel ver weg. In blessuretijd greep Noordwijk alsnog zijn laatste kans om verder te komen in het bekertoernooi. Aron Wijsman viel niets te verwijten. De Noordwijk-doelman keerde twee strafschoppen (de eerste en de derde van ARC). Wendt en Raymond Manuputty (de maker van de late 3-3) mikten echter beiden op de paal. ARC-keeper Aaron Balk maakte uiteindelijk het verschil door de elfmetertrap van Kasper Michel buiten zijn te doel te houden. Vervolgens schoot Machiel van Maarseveen ARC naar de achtste finale.

Doelpunten 9. Stefan den Horder 1-0, 62. Daan van Leeuwen 2-0, 67. Emiel Wendt 2-1, 71. Emiel Wendt 2-2, 88. Luca Janszen 3-2, 90+3. Raymond Manuputty 3-3
Scheidsrechter B.C.J. Persoon
Noordwijk Aron Wijsman, Brayen Bröcker, Maurice van der Neut, Kasper Michel, Rob Overvliet, Sonny ten Hoope, Jelle van der Niet, Martijn Le Congé, Raymond Manuputty, Emiel Wendt, Jeroen Borsboom (68. Coen van der Meij)