Nieuws

Beker Noord: Urk vanaf elf meter naar finale

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

1 mei 2018

Urk heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Urkers hadden strafschoppen nodig om zondageersteklasser Alcides eronder te krijgen in de halve eindstrijd. De Meppelers leidden bij rust met 2-1, maar zagen Urk in de tweede helft ondanks een man minder toch op gelijke hoogte komen. De 2-2 stond ook na negentig minuten op het scorebord.

In de strafschoppenserie maakte Urk-doelman Cornelis Koffeman furore door de eerste en de zesde penalty van Alcides te keren. Van de zes strafschoppennemers bij Urk miste alleen Jelle de Boer, die kort voor het eindsignaal nog was ingevallen.

De eindstrijd in Noord is een gedroomde finale geworden voor de deelnemers. Urk en Flevo Boys zijn gekende rivalen van elkaar in de Noordoostpolder.

 

Alcides - Urk 2-2, Urk w.n.s. (4-5)

Urk liet duidelijk zien een klasse hoger te spelen, maar had een glijpartij van Alcides-verdediger Dennis Blokzijl nodig om de leiding te nemen. Hessel Snoek profiteerde dankbaar met een schot in de korte hoek. De 0-1 voorsprong voor de ploeg van Richard Karrenbelt leek ook de ruststand te worden, maar fouten bij Urk waren welbesteed aan Alcides en toen prijkte er ineens een 2-1 tussenstand op het scorebord. Ook na rust was Urk de beter voetballende ploeg en dat bleef zo ook na de rode kaart voor Lucas Nagel. De gelijkmaker van Klaas Kramer (kopbal uit vrije schop Gerrit Tol) was gezien het spelbeeld verdiend, maar ondanks dat Urk in de slotfase het tempo nog opschroefde bleef het bij die gelijke stand. In de strafschoppenserie opende Urk de score, waarna Urk-doelman Cornelis Koffeman meteen de druk bij Alcides opvoerde door een treffer van Martin van 't Ende te voorkomen. Jelle de Boer miste echter de vijfde penalty voor Urk, waarop Alcides de stand alsnog gelijk trok. Daarna moest het om en om verder. Invaller Pieter Brands verzaakte niet en daarna verrichtte Koffeman de laatste handeling in het bekerduel door opnieuw voor zijn ploeg een penalty (van Ryan Luickx) tegen te houden.

Doelpunten 31. Hessel Snoek 0-1, 43. Wahid Shimeri 1-1, 44. Jermain Wobbes 2-1, 69. Klaas Kramer 2-2
Scheidsrechter J.W. Bouw
Alcides Danny Bos, Brecht van Zomeren, Dennis Blokzijl, Jari Mooij, Bram Komduur, Sander Boekholt (90+1. Kevin van Dijk), Eric-Jan Lijzen, Martin van 't Ende, Wahid Shimeri (67. Ryan Luyckx), Frank Fokke, Jermain Wobbes (75. Paul van der Tuuk)
Urk Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman (66. Pieter Brands), Klaas Kramer, Lucas Nagel, Bennie Dunnink, Marinus Snoek, Dick Hakvoort, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol (89. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes
Gele kaart Pieter Brands (Urk)
Rode kaart Lucas Nagel (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.