Nieuws

Spakenburg vult supportersbussen richting Assen

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Competitie

 

4 mei 2018

De uitslagen op speeldag 30 waren knalhard in het voordeel van Spakenburg. De 'blauwen' zelf wonnen met 2-1 van Spijkenisse en zagen alle clubs (DVS '33 Ermelo uitgezonderd), die nog een bedreiging zouden kunnen vormen in de titelstrijd, punten inleveren. Daarom is de club, die vorig seizoen degradeerde uit de Tweede divisie, supportersbussen aan het vullen richting Assen.

 

Bij ACV kan mogelijk het feest losbarsten om de titel van de Derde divisie. Eerst zelf winnen is de hoofdvoorwaarde en dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, zo hebben de afgelopen weken duidelijk gemaakt. Daarin liet Spakenburg regelmatig druilerig voetbal zien. Slap, ongeïnspireerd, angstig, knikkende knieën, het waren geen kwalificaties die passen bij een aanstaand kampioen. Of misschien juist wel. Kampioenschapstress is heden ten dage een erkend fenomeen. Maar had John de Wolf nog steeds zijn woeste haardos gehad, er waren momenten te over waarop de coach die haren allemaal uit zijn hoofd had kunnen trekken. Verstandig besluit geweest om te kiezen voor een meer stekelige haardracht.

 

16 december 2017: Spakenburg won afgetekend met 4-0 van ACV. Kees Tol maakte drie van vier treffers. Inmiddels is de rappe aanvaller in de laatste drie wedstrijden geen basisspeler meer. Tols laatste treffer voor Spakenburg dateert van 24 februari (de 3-0 tegen Harkemase Boys).
Foto: Orange Pictures

 

Zelf winnen dus, maar de achtervolgers (Scheveningen, DVS '33 Ermelo en Quick Boys) moeten stuk voor stuk punten afstaan. Pas dan kunnen de 'blauwen' de kurk van de champagnefles laten knallen. Dat is dus een heel scala aan voorwaarden, wat de kans niet groot maakt dat Spakenburg in de bloemen gezet wordt, maar het is zeker niet onmogelijk. Sponsors bekostigen derhalve busvervoer naar het noorden van het land. Leden van de club en de supportersvereniging kregen het aanbod dat ze op vertoon van hun lidmaatschapskaart een gratis buskaart konden afhalen bij de club.

 

FC Lisse won zijn laatste twee wedstrijden en dat bracht de bollenclub op een twaalfde plek in de ranglijst van de Tweede divisie. Aan het eind van de rit is die plek ruimschoots voldoende voor rechtstreekse handhaving, maar de plaats twaalf van nu is verre van veilig. De Treffers, AFC en FC Lienden hijgen FC Lisse in de nek. De ploeg van Robbert de Ruiter zal dus nog vol aan de bak moeten om buiten de gevarenzone te blijven. Met strijd leveren is er veel te bereiken, zo bewezen de overwinningen op De Treffers (2-1) en Rijnsburgse Boys (3-2).

 

Dylan Chiazor (IJsselmeervogels) laat Lars Rauws (FC Lisse) snel achter zich. Eerder dit seizoen maakte FC Lisse de fouten en IJsselmeervogels strafte die af (1-3).
Foto: Hubert Habers

 

De uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels is dan wellicht wel weer even een iets ander verhaal. Fouten maken tegen de 'rooien' eerder dit seizoen resulteerde in een 1-3 nederlaag. FC Lisse moest op dat moment al een beetje zorgelijk naar beneden kijken. Dat is als gevolg van een groeiende lijst met geblesseerde spelers een zeer serieuze bezigheid geworden. Net als bij Spakenburg heeft er een plaatselijke weldoener gratis busvervoer voor Lisse-fans geregeld. In dit geval ging het om één extra grote touringcar, die al snel volgeboekt was. Allemaal onder het motto dat supporterssteun in bange dagen onontbeerlijk is.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

 

IJsselmeervogels - FC Lisse

ACV - Spakenburg