Nieuws

Hoofdklasse B: AZSV bewijst zichzelf een goede dienst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

5 mei 2018

AZSV heeft een goede slag geslagen door concurrent CSV Apeldoorn met 3-0 te verslaan. De ploeg uit Aalten heeft de p/d-plek die ze vorige week innamen overgedaan aan HZVV. AZSV is ook de tegenstander van vandaag gepasseerd en neemt nu de elfde plek in. CSV Apeldoorn bevindt zich pal daaronder met twee punten minder en een wedstrijd meer gespeeld.

Boven NSC Nijkerk trekken zich donkere wolken samen. De Nijkerkers, veertiende in de rangorde, verloren met 1-4 van Urk. En volgende week staat de ontmoeting met kampioenskandidaat Eemdijk op het programma. Zuidvogels, dat niet in actie kwam, blijft op één punt achterstand staan, maar nu met evenveel gespeelde wedstrijden als NSC. De spanning rond de harde degradatiestreep is om te snijden.

DFS kende een goede generale, vlak voor de bekerfinale van komende woensdag. In eigen huis versloeg de ploeg Excelsior '31 en speelde zich daarmee definitief veilig. Excelsior '31, dat de eerste periode heeft bemachtigd, zakt steeds verder weg. Het staat nu negende, maar is wel veilig.

 

AZSV - CSV Apeldoorn 3-0 (2-0)

De 3-0 overwinning van AZSV was dik verdiend op basis van de getoonde inzet. Daarmee pakten de Aaltenaren drie belangrijke punten in de strijd om handhaving. Voor de pauze scoorde de ploeg van Dennis van Toor al twee keer door Joost Rasing en Rik van der Eerden, maar had ook geluk dat doelman Matthijs Ebbers in een goede vorm stak en Sander Krijns het vizier niet helemaal goed had staan. Na de pauze gooide Robbin Thuss met de 3-0 het duel in het slot. Apeldoorn probeerde het nog wel, maar was niet in staat om het Matthijs Ebbers nog echt lastig te maken.

 

Joost Rasing scoort de 1-0 voor AZSV. Melvin Bresser van CSV Apeldoorn komt te laat.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 29. Joost Rasing 1-0, 40. Rik van der Eerden 2-0, 61. Robbin Thuss 3-0
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 500
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya (74. Brian Hogeweide), Robbin Thuss (67. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing, Kars Vierwind (88. Bram Wevers), Rik van der Eerden
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser (46. Bruce Schotman), Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Jamarro Diks (78. Fedde Timmer), Jeremy Jonker, Maikel Lange (46. Charlie van der Hulst)
Gele kaart Joost Rasing, Kars Vierwind (AZSV), Rob Diderik, Jamarro Diks (CSV Apeldoorn)

 

DFS - Excelsior '31 3-1 (2-1)

Beide ploegen schotelden de toeschouwers een open wedstrijd voor met veel mogelijkheden voor de doelen. DFS boog na een vroege achterstand nog voor de rust de achterstand om in een voorsprong van 2-1. Na een bal van de bezoekers op de onderkant van de lat in de beginfase van de tweede helft, besliste de thuisploeg vlak voor tijd de wedstrijd definitief in haar voordeel: 3-1.

Doelpunten 9. Hielke Penterman 0-1, 23. Jim van Alst 1-1, 40. Noë Bokila 2-1, 88. Corné Davelaar 3-1
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 300
DFS Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (68. Marijn de Kler), Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Noë Bokila, Thijs Hendriks (73. Remy Raterink), Levi Raja Boean (70. Rutger Worm)
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Melvin Velthuis (80. Stefan Maat), Simon Baysoy, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse (84. Alfaro Vlijter), Boy Boeloerditi (76. Ogúzhan Sahin), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi
Gele kaart Luciën Dors (DFS)

 

NSC Nijkerk - Urk 1-4 (1-1)

NSC kreeg via Eyup Termelez in de eerste minuut al een grote kans, zijn schot ging op de paal. Urk had daarna het betere van het spel en kwam halverwege op 0-1 na knullig balverlies bij de thuisploeg. NSC herpakte zich na een prima goal van Yordi Grovenstein die de bal in de kruising schoot. Tot aan de rust was het gelijk opgaand. Na de rust een beter en fysiek sterker Urk dat na zestig minuten op 1-2 kwam na weer slecht verdedigen. Voor NSC was Van der Bult dichtbij, maar zijn schot ging voorlangs. Uit een snelle counter werd de marge vergroot naar 1-3. Tot overmaat van ramp kreeg Schaap zijn tweede kaart en kon vertrekken na commentaar op de leidsman. De 1-4 was alleen voor de statistieken.

Doelpunten 22. Riekelt Nentjes 0-1, 30. Yordi Grovenstein 1-1, 64. Riekelt Nentjes 1-2, 75. Hessel Snoek 1-3, 79. Riekelt Nentjes 1-4
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 500
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Darryl Bobson, Jeff van der Bult (60. Tristan Wallet), Nico van den Brom, Yordi Grovenstein (65. Gerrit Bartels), Jonas Katshima, Rinke Rozema, Roy Schaap, Martijn Schilthuis, Eyüp Termelez (80. Pim Blok), Chan-Ali Turksoy
Urk Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort (62. Maarten Dijkhuizen), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol (77. Johan Loosman), Bennie Dunnink, Jan van Slooten (80. Jelle de Boer), Riekelt Jan Brands
Gele kaart Martijn Schilthuis, Chan-Ali Turksoy, Rinke Rozema (NSC Nijkerk), Marinus Snoek, Cornelis Koffeman (Urk)
Rode kaart Roy Schaap (2x geel) (NSC Nijkerk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.