Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk zet de platte kar vast klaar

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

5 mei 2018

Met de grootst mogelijke moeite heeft Noordwijk weten te winnen van Nootdorp, maar het heeft drie punten aan het totaal weten toe te voegen. In de negentigste minuut was het Brayen Bröcker die het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. En daarmee liepen de Noordwijkers drie punten uit op Ter Leede (dat kwam niet in de wei) en hield het de voorsprong op SteDoCo op zeven punten. Als Noordwijk volgende week wint van RVVH dan wordt het in eigen huis kampioen en kan het op de platte kar door het dorp. Daarnaast is promotie naar de Derde divisie dan een feit.

SteDoCo won dus ook (2-0 tegen Zwaluwen), maar de ploeg uit Hoornaar kwam dus niet dichterbij de koploper. In de derde periode strijdt SteDoCo met Hoek om de winst, maar beide teams komen ook in aanmerking om de periodetitel van aanstaand kampioen Noordwijk over te nemen.

Smitshoek pakte een puntje tegen Swift en heeft daardoor een punt meer dan AFC dat net onder de p/d-streep staat. Smitshoek heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

 

Nootdorp - Noordwijk 0-1 (0-0)

Noordwijk heeft vanmiddag drie hele belangrijke punten gepakt tegen Nootdorp,
de ploeg die een stuk beter voor de dag kwam dan in de heenwedstrijd (6-0) en eigenlijk ook wel een
puntje verdiende.
De eerste kans was voor Marcley Manuela die na een mooie steekbal door mocht naar Noordwijks doel.
De toekomstige speler van Noordwijk schoot echter naast. Noordwijk ging beter spelen en kreeg een aantal kansen waarbij de kopbal van Wendt de grootste was. Doelman Augustinus hield met (knap) kunst en vliegwerk zijn doel schoon.
Naarmate de wedstrijd vorderde nam Noordwijk het heft in handen maar veel grote kansen kreeg de ploeg niet. De kansen die er wel kwamen werden niet verzilverd waardoor een gelijkspel een verwachte uitslag werd.
Vlak voor tijd kwam de bal echter voor de voeten van Bröcker, die niet twijfelde en Noordwijk volgende week in eigen huis de kampioenswedstrijd schonk.
De ploeg van Kees Zethof moet nog één keer winnen in de laatste drie wedstrijden. De eerste kans dus volgende week, tegen RVVH.

Doelpunten 89. Brayen Bröcker 0-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 400
Nootdorp Yannic Augustinus, Daley Windhorst, Yannick Blom, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Polino Luiza (63. Moreno Hazelhorst), Jeffrey Flohr (88. Charlie Windhorst), Marcley Manuela, Richard Kasius (63. Stefan Stam), Gillian Pieper, Randy Stanneveld
Noordwijk Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope (70. Kasper Michel), Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Emiel Wendt, Raymond Manuputty (80. Huig van Duijn), Denzel James (62. Sander Bosma), Tjeerd Westdijk
Gele kaart Maurice Kerkhof, Jeffrey Flohr, Polino Luiza (Nootdorp), Brayen Bröcker, Rob Overvliet (Noordwijk)

 

Smitshoek - Swift 1-1 (0-0)

Bijna had Smitshoek de volle winst te pakken en daarmee wat afstand genomen van de gevarenzone, maar de late gelijkmaker van Swift liet een katterig gevoel achter. De ploegen deelden de punten en daardoor is Swift bijna veilig, Smitshoek moet de laatste wedstrijden nog aan de bak.

Doelpunten 63. Sean Verburg 1-0, 90+2. Mike Ruijter 1-1
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 250
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Mustafa Celen (77. Marcel Varela Ribeiro), Damian van den Oever, Jurien Reineta (88. John de Ronde), Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmee (57. Sean Verburg)
Swift Sieuwerd Teerink, Teun van Zweeden (77. Nick Gabel), Mike Ruijter, Guido Moelee, Syrano Morrison, Rutger de Vries, Jordy de Groot, Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Tobias Kuyvenhoven (74. Ron Rosenhart), Mallqui Cabezas Narvaez
Gele kaart John van Vugt, Laurens Visser (Smitshoek), Mathieu Christianen, Mike Ruijter (Swift)

 

SteDoCo - Zwaluwen 2-0 (2-0)

SteDoCo heeft de vanmiddag gespeelde inhaalwedstrijd kunnen gebruiken om middels een overwinning naar de tweede plaats te stijgen. Vanaf het begin dwong de thuisclub dit af. De ruststand van 2-0 was dan ook een juiste afspiegeling van de eerste helft.
Na de rust probeerde Zwaluwen nog wel even om het tij te keren, maar had daar niet echt de kracht voor. SteDoCo daarentegen probeerde de score op te voeren, maar mede door paal en lat lukte dat niet. Zelfs door het missen van een penalty, toegekend aan de thuisclub, kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Doelpunten 7. Remco Buist 1-0, 32. Jesse Wielinga 2-0
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 275
SteDoCo Bryan Jongeneel, Remco Buist, Kevin Patijn (73. Wesley Pollemans), Luke Molkenboer, Jordey van Dam, Hakan Tokul, Mark Smith, Hayri Pinarci (Jair Balrak), Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres, Chris Boom
Zwaluwen Mario Nijgh, Uily Rosa, Erwin de Groot (59. Annouar Ayachi), Jermay de Nijs (46. Joseph Gonçalves) , Raoul Gillet, Jesper Gudde (76. Justin van Mullem) , Nick Rutten, Dennis van Rijn, Floris Keizerwaard, Sten Wever, Marvin van Tienen
Gele kaart Nick Rutten, Annouar Ayachi (Zwaluwen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.