Nieuws

Beker Noord: Flevo Boys trekt lange neus naar Urk

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

9 mei 2018

Flevo Boys heeft beslag gelegd op de beker van het district Noord. De club uit Emmeloord won de finale met 0-4 van Urk. De cijfers waren geflatteerd, maar Flevo Boys was wel de beter en slimmer voetballende ploeg. De score liep fors op nadat in de tweede helft de Urkers het hoofd er niet meer bijhielden. Zo trok de eersteklasser een lange neus naar de hoofdklasser (en buurman).

 

Urk - Flevo Boys 0-4 (0-1)

Urk speelde opportunistisch op de aanval, Flevo Boys zocht meer de combinatie. Een strafschop voor de gasten brak de wedstrijd open, maar het meest besproken moment van de wedstrijd was de gele kaart voor Flevo Boys-doelman Rodney Rosink waar rood op zijn plaats was geweest.
In de tweede helft leidde een niet gegeven strafschop wegens hands een counter in voor Flevo Boys, die afgerond werd door Frank Post. Twee extra doelpunten in de slotminuten stelden de bekerwinst voor Flevo Boys helemaal veilig.

 

Man of the match Frank Post (rechts) poseert samen met broer Arnoud met de trofee.
Foto: Ferry Tóth

 

Doelpunten 14. Aron Strengholt (strafschop) 0-1, 82. Frank Post 0-2, 89. Timon Rorije 0-3, 90. Frank Post 0-4
Scheidsrechter G. Gils
Toeschouwers 2000
Urk Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brandts, Bennie Dunnink, Marinus Snoek (81. Pieter Brands), Dick Hakvoort, Jan van Slooten, Gerrit Tol, Jelle de Boer (62. Klaas Romkes), Hessel Snoek, Riekelt Nentjes
Flevo Boys Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Aron Strengholt, Ivar Span, Aran Nijboer (55. Timon Rorije), Thomas Boer, Madih Doufikar, Frank Post, Arjen Spaan
Gele kaart Jan van Slooten, Cornelis Koffeman (Urk), Rodney Rosink, Thomas Boer, Madih Doufikar, Lars Klijnstra (Flevo Boys)
Rode kaart Bennie Dunnink (2x geel) (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.