Nieuws

Drie honden vechten om de vetste kluif

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

25 mei 2018

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

 

Winnen de Diekers hun uitwedstrijd bij Urk (eerder dit seizoen won Urk de heenwedstrijd met 2-3), dan eisen zij de titel op. Ook als Berkum wint en in punten bijblijft, is het doelsaldo van Eemdijk (+28 tegenover +16 van Berkum) van dien aard dat de schaal meegaat naar Bunschoten-Spakenburg. Bovendien speelt Berkum tegen SC Genemuiden en ook die ploeg maakt nog kans op de titel, maar is net als Berkum afhankelijk van het resultaat 'op' Urk.

 

Berkum - Eemdijk (18 november 2017): 0-4. Maikel de Harder, hier aan de bal, maakte twee goals.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Speelt Eemdijk gelijk, dan is de winnaar van het duel in Zwolle spekkoper. Bij een gelijk spel in Zwolle geeft opnieuw het betere doelsaldo van Eemdijk de doorslag. Wint Berkum dan eindigt die ploeg in punten boven Eemdijk en is het kampioensfeest zwart-wit gekleurd. Zegeviert SC Genemuiden, dan gaan de groen-witten op basis van gunstiger doelcijfers aan de haal met de vetste kluif. Wint Urk (verliest Eemdijk dus), dan heeft Berkum op eigen veld genoeg aan een gelijk spel. Ook in dit scenario is SC Genemuiden gehouden aan winst om groots feest te kunnen gaan vieren. Dat wordt dus vanaf half drie 's middags op De Vormt (Urk) en De Vegtlust (Zwolle) constant kijken op de smartphone om de tussenstand elders in de peiling te houden.

 

SC Genemuiden - Eemdijk (31 maart 2018): 2-4. De jonge Arend van de Wetering (hier in de rug van Argjend Selimi), schoot twee keer in eigen doel, maar Eemdijk was sowieso SC Genemuiden op veel fronten de baas. Eemdijk maakt reclame voor voetbal, schreef Voetbal op Zaterdag boven het wedstrijdverslag.

Foto: Orange Pictures

 

Het seizoen voor Eemdijk begon helemaal niet zo verwachtingsvol. De ploeg van Patrick Loenen eindigde als zesde in de eerste periode, met acht punten achterstand op winnaar Excelsior '31. In de tweede periode pas raakte Eemdijk op drift, eiste met afstand de deelprijs op en verzekerde zich in ieder geval van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde divisie. En in de derde periode bevestigden de "groenen" uit Bunschoten-Spakenburg hun kandidatuur, maar morsten ze in de eindfase wel punten tegen uitgerekend Berkum (1-2) en zoals al vermeld AZSV (1-2). Daarmee verdween de comfortabele voorsprong als sneeuw voor de zon. Berkum en SC Genemuiden kunnen nog hopen op het kampioenschap dankzij een vrij constante prestatiecurve. Een periodetitel was voor beide clubs niet weggelegd dit seizoen. Eén van de twee kan nog wel kampioen worden of een periodetitel overnemen van de kampioen als die de naam Eemdijk draagt. Wat automatisch betekent dat of Berkum of SC Genemuiden met lege handen zal blijven staan.

 

In de onderlinge competitie van de huidige topdrie is Eemdijk nu al winnaar. De stand van dit moment:

 

Eemdijk 4-9 11-5
SC Genemuiden 3-3 6-8
Berkum 3-3 4-8

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

Kozakken Boys - Katwijk

Urk - Eemdijk

Berkum - SC Genemuiden