Nieuws

Stevige generale Rijnsburgse Boys

Voorbereiding
Tweede divisie
Derde divisie
Oefenen

 

15 augustus 2018

In de laatste wedstrijd van de voorbereidingsperiode heeft Rijnsburgse Boys een stevige generale repetitie opgevoerd. Derdedivisionist SJC kwam er op sportpark Middelmors niet aan te pas. Binnen een half uur lagen de Noordwijkers op hun rug door drie Rijnsburgse treffers. In het vervolg liet de ploeg van Wilfred van Leeuwen het gaspedaal omhoog komen om uiteindelijk toch op 4-0 te eindigen.

 

Hidde Prijs (4) zit Tom Duindam van SJC op zijn huid.
Foto: Orange Pictures

 

De hele voorbereiding is in grote lijnen gunstig verlopen voor de Rijnsburgers. Alleen de kersverse hoofdklasser SC Feyenoord stak een spaak in het wiel (0-1). Komende zaterdag de eerste serieuze wedstrijd voor de 'Uien', wanneer de amateurs van Ajax, uitkomend in de Derde divisie, een poging mogen wagen een hoger geklasseerde tegenstander uit het toernooi van de KNVB-beker te wippen.

 

Ook Tweede divisie kampioen Katwijk oefende en dat ging op De Krom van dik hout zaagt men planken. Het werd maar liefst 7-4 tegen Quick. Bij Katwijk was Marciano Mengerink op schot met drie doelpunten, maar verloor het individueel van Frank van der Heiden die alle vier de Haagse treffers voor zijn rekening nam.

 

Er vielen dinsdagavond enkele opvallende uitslagen te noteren, waarbij de hoogst spelende ploeg een tik op de neus kreeg van een lager spelend team. GVVV ging op eigen veld onderuit tegen DUNO D. Shapoul Ali zorgde er met zijn twee treffers voor dat de promovendus hoofdklasser als winnaar (1-2) van het veld liep. "Pieken we niet te vroeg?", zo uitten de Doorwerthers hun gevoel via Twitter.

 

DVS '33 Ermelo ging onderuit tegen buurman Sparta Nijkerk (hoofdklasser). Janic Makizodila maakte, zo bleek, al na vijf minuten het verschil (0-1). En ONS Sneek kreeg na Berkum (1-0) opnieuw een nederlaag te slikken en weer viel de beslissende goal in de slotfase. Hoofdklasser WHC verliet Sneek met een 1-2 overwinning. Jonathan van Marle nam beide treffers voor zijn rekening. Ook Eemdijk weet mee te praten over wat er in de laatste minuten nog kan gebeuren. De 'Diekers' leken op weg naar hun tweede zege in de voorbereidingsperiode, maar eersteklasser DTS Ede stak daar een stokje voor (1-1).

 

Voor de rest uitslagen naar de logica van de klassering. IJsselmeervogels won met maar liefst 0-4 van VVOG, dat na een half uur al tegen een 0-3 achterstand aankeek. Danny van den Meiracker gaf zijn visitekaartje af met twee goals (eenmaal vanaf elf meter). Ook Spakenburg scoorde vanaf de penaltystip (Philip Ties na zeven minuten) en Hercules schoot de bal ook nog een keer in eigen doel. Bij 0-2 bleef het in Utrecht.

 

Na RKAVV (1-0) bereikte Scheveningen tegen XerxesDZB (hoofdklasser) een zelfde score. Er waren kansen genoeg voor een hogere productie, maar dat kwam er niet van op Houtrust. Zo werd de snelle treffer van Brandon Robinson (tweede minuut) het beslissende doelpunt. Ook VVSB won met het kleinst mogelijke verschil (0-1) van hoofdklasser FC Rijnvogels. De Noorwijkerhouters werkten op die manier een voorbereidingsperiode af zonder nederlagen (tweemaal een overwinning, tweemaal een gelijkspel). SteDoCo sloot zijn aanloop naar het seizoen af met een overwinning (de tweede zege op rij). De ploeg uit Hoornaar oefende zich naar 2-0 overwinning op eersteklasser GRC-14.

 

In Hendrik-Ido-Ambacht stond dinsdagavond de Ambacht Cup op het spel. ASWH (Derde divisie) schoot met 6-1 tegen buurman IFC (zondaghoofdklasse) behoorlijk uit zijn slof en mocht de prestigieuze trofee in de prijzenkast zetten.