Nieuws

Fris DOVO geeft Quick Boys stof tot nadenken

Wedstrijdverslag
KNVB-beker

 

19 augustus 2018

VEENENDAAL - Een bekerwedstrijd in de tweede voorronde voor de KNVB-beker tussen de grootmachten DOVO en Quick Boys mag toch snel een vier sterrenduel genoemd worden. Voeg daarbij de status van beide trainers, Gert Kruys (DOVO) en Erik Assink (Quick Boys), en er kan zelfs nog een extra sterretje bij. De laatste serieuze wedstrijd, voordat volgende week de competitie begint, werd echter niet helemaal een vier sterrenduel, want daarvoor ging er toch iets te veel mis.

 

Vooraf werd vooral richting Quick Boys gewezen als mogelijke winnaar, maar een opvallend fris spelend DOVO ging er verrrassend met een verdiende 3-0 zege vandoor. Een tegenvaller voor Assink en zijn team en juist een geweldige opsteker voor de Veenendalers. Kruys zag namelijk de afgelopen weken een aantal belangrijke aanvallers afhaken. Zo raakte nieuwkomer Gökhan Yasar (ex-DVS '33) zwaar geblesseerd en is waarschijnlijk het gehele seizoen niet meer inzetbaar en koos een andere nieuwkomer Jordie van der Laan (ex-FC Lienden) op het laatste moment voor een overgang naar Telstar. Daarnaast is Quincy Arends nog een aantal maanden uit de roulatie.

 

Quick Boys-spits Bert Steltenpool ziet zijn tegenstanders het eerste doelpunt vieren.

 

Nu moest de ervaren Joshua Patrick steun krijgen van de jonge nieuwkomer Kesley den Haag (ex-de Meern). Op de eerste twintig minuten na werkte dat prima en dat kwam ook omdat Quick Boys in die fase een paar grote mogelijkheden onbenut liet. De ervaren Assink weet ook wel dat in deze fase van het seizoen nog geen prijzen worden verdeeld. "We hebben veel nieuwe spelers en ook een vernieuwde staf. Dat heeft tijd nodig om alles op de juiste plaats te laten vallen. De opstelling van vandaag kan zomaar over drie of vier weken een geheel andere zijn." Assink moet dus nog de puntjes op de 'i' zetten en zal daarbij zeker het vertoonde spel van zijn team in deze wedstrijd moeten meenemen.

 

Het was gezellig druk op sportpark Panhuis, waar alleen een paar heethoofden het even met elkaar aan de stok kregen. Gelukkig hielden de stewards de boel goed onder controle, waardoor de aandacht op het veld gericht kon blijven. Quick Boys begon het duel direct met de nodige drang naar voren. Zo reageerde Kay Tejan (ex-Volendam) goed op een diepe bal, maar hij zag zijn inzet gestopt door DOVO-doelman Rodney Ubbergen. In de elfde minuut kreeg DOVO een grote kans. Aan de basis van de aanval stond een bijzonder fit ogende Salim Amerzgiou, die eigenlijk de gehele wedstrijd de aanjager van zijn team zou zijn. Hij schoof de bal naar de meegekomen Roy Bakkens, maar doelman Martijn Zwart stond zijn mannetje. Daarna twee grote mogelijkheden voor Quick Boys en in beide keren wist Kenny Anderson zijn team niet aan een broodnodige voorsprong te helpen. Eerst redde Ubbergen nog op katachtige wijze op een kopbal, maar in de 22-ste minuut had het toch wel raak mogen zijn. Na een voorzet van Bert Steltenpool (ex-Spakenburg) kon Anderson op zo'n twee meter voor de doellijn geheel vrij inkoppen, maar tot ontzetting van velen en vooral van zichzelf kopte hij naast. Deze misser zou Quick Boys duur komen te staan, want vanaf dat moment kwam DOVO steeds beter in zijn spel.

 

Tim Bloemendaal van Quick Boys en Mitchell de Zwart (rechts) spelen hoog spel.

 

Terwijl het spel van de bezoekers steeds slordiger werd, kon met name het middenveld van DOVO steeds meer grip krijgen. Naast Amerzgiou konden Simon van Zeelst (ex-JCV Cuijk), Marley Berkvens en Roy Bakkenes elkaar steeds beter vinden. Het was ook wachten op een doelpunt voor de thuisploeg. Die kwam in de 42-ste minuut. Berkvens lepelde de bal over de verdediging van Quick Boys heen en toen die verdediging bleef staan voor vermeend buitenspel maar toen de grensrechter de vlag naar beneden hield, had Amarzgiou de klasse om de moeilijk opspringende bal langs doelman De Zwart te schieten: 1-0. Net voor de pauze was er nog een grote mogelijkheid voor Den Haag, maar die schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

 

Ook in de tweede helft toonde DOVO geen enkele angst voor titelkandidaat Quick Boys. Bijna vanaf de aftrap kreeg Joshua Patrick een kans die De Zwart nog net op tijd wist te voorkomen. Even leek de thuisploeg in de problemen te komen toen verdediger Enrico Patrick zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Hensgens en dus met rood van het veld moest. Alleen niet Quick Boys maar juist DOVO zette dat in positieve drang om. De thuisploeg kwam in de 54-ste minuut zelfs op een 2-0 voorsprong. Van Zeelst kon geheel vrijstaand raak koppen: 2-0.

 

Deze klap kwam Quick Boys eigenlijk niet meer te boven. Daarvoor stelde de ploeg van Assink aanvallend teleur. "We konden gewoon geen vervolg geven aan de goede resultaten van de oefenwedstrijden. Daarin wisten we toch wel frequent het doel te vinden." Nu moest Assink het verder doen met slechts één grote kans voor Jesse van Nieuwkerk die doelman Ubbergen zijn inzet op wonderbaarlijke wijze net voor de doellijn met een been zag keren.

 

DOVO-keeper Rodney Ubbergen heerst in de lucht.

 

Twee minuten voor tijd sloeg DOVO voor de derde keer toe. Een vrije trap van invaller Lars Middelwijk belandde boven doelman De Zwart op de lat. De terugspringende bal kon Amarzgiou omzetten in een doelpunt: 3-0. De maker van twee treffers was na afloop ook heel blij met deze zege. "We hebben een heel goede wedstrijd kunnen spelen. Het liep ook lekker en we waren op haast alle fronten de betere ploeg. Verdiende zege en nu maar kijken wat de volgende ronde brengt." Zijn trainer Kruys kwam met een brede glimlach uit de kleedkamer. "Dit is toch een bevestiging dat we goed bezig zijn. Het oogde allemaal heel fris en daarmee moeten we ook de competitie ingaan. Alleen volgende week thuis tegen Hoek is weer een volgend verhaal. Eerst maar even genieten van deze prestatie."

 

Assink is niet zo'n trainer die snel van zijn stuk te brengen is. "Dit is een flinke domper. We hebben kansen laten liggen en geven twee doelpunten weg bij spelhervattingen. Even niet opletten en dan loop je tegen een misser op. Ik weet dat we veel beter kunnen, want dat hebben we in eerdere oefenwedstrijden ook laten zien. Maar vandaag haalden maar heel weinig spelers hun normale niveau en er is dus nog voldoende werk aan de winkel. De spelers moeten zich ook realiseren dat negentig procent niet voldoende is in de derde divisie en al zeker niet in de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen DVS '33. Dat is toch ook een titelkandidaat."

 

Tekst: Rob Kemper

Foto's: Orange Pictures