Nieuws

Hoofdklasse B: Weer winst voor DUNO Doorwerth

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

15 september 2018

Debutant DUNO D. blijft het goed doen. De 2-3 winst tegen WHC betekende alweer de tweede overwinning voor het team van trainer Lodewijk de Kruif. En daardoor blijft DUNO ook aan de leiding in de hoofdklasse B. WHC daarentegen bungelt met één punt onderaan.

Naast DUNO heeft ook AZSV zeven punten uit drie wedstrijden. Met de 3-1 overwinning tegen DETO Twenterand houdt AZSV gelijke tred met de Doorwerthers. Zelfs het doelsaldo is gelijk, maar op basis van meer gescoorde doelpunten (9 tegen 7) staat er voor de naam van DUNO een 1.

De Noordoostpolder volgt de beide koplopers. Urk, dat met 0-2 won van SVZW, staat derde. Aartsrivaal Flevo Boys volgt op één punt als vierde. De Emmeloorders wonnen met 2-1 van SDC Putten.

Alle andere wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

 

AZSV - DETO Twenterand 3-1 (2-0)

AZSV kan met een gerust hart de Aaltense kermis gaan bezoeken. Door de 3-1 winst op DETO Twenterand blijven de roodwitten het goed doen in de Hoofdklasse B. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar de ploeg van Dave de Jong was voor de pauze vooral beter in de omschakeling. De gasten deden niet veel met hun balbezit. AZSV scoorde twee keer uit een standaardsituatie door Max Jansen en een vrije trap van Kars Vierwind. In de tweede helft had DETO meer het initiatief, maar werd niet echt gevaarlijk. De tegentreffer van Kevin Aman kwam letterlijk uit de lucht vallen, maar een kwartier voor het einde maakte Robbin Thuss uit een voorzet van Freek Mulder een einde aan de onzekerheid.

 

Robbin Thuss kopt de bal door voordat Stan Nijhuis (DETO) kan ingrijpen.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 19. Max Jansen 1-0, 39. Kars Vierwind 2-0, 65. Kevin Aman 2-1, 79. Robbin Thuss 3-1
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 500
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Yeftha Nyamsangya (35. Sjoerd te Boekhorst), Robbin Thuss (90. Giovanni Malawau), Joost Rasing (86. Brian Hogeweide)
DETO Twenterand Anthony van Zaltbommel, Dylan Tijs (46. Muhammed Kaya), Stan Nijhuis, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (72. Louis Vijfhuizen), Joost Exterkate (46. Kevin Peppels), Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Wybe Kram, Kai Wesselink, Mark Koetsier

 

Buitenpost - Berkum 0-0 (0-0)

De wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0. De gasten uit Berkum voetbalden wat makkelijker en dat is natuurlijk heel logisch tegen een debutant in de hoofdklasse. Maar dat deed men tot aan het strafschopgebied van thuisclub Buitenpost, daarna was het over. Daarbij mag best gezegd worden, dat Buitenpost als collectief bereid was om keihard voor elkaar te werken en er in de defensie weinig tot geen echte kansen werden weggegeven. Keeper Kevin van der Meulen stond solide te keepen en was alert waar nodig. In de slotfase had middenvelder Rob Dijkstra zelfs nog matchwinner kunnen worden, maar zijn volley ontbeerde kracht.

 

Berend Jan Schoolstra van Buitenpost en Jorben Nieuwenhuis (rechts) proberen het eerst bij de bal te zijn.
Foto: Hans Zwamborn

 

Scheidsrechter P. Raven
Toeschouwers 346
Buitenpost Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Berend Schootstra, Rudmer Loonstra (58. Joran Olijve), Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (64. Rolf Dijk), Aaron Boekhout, Durk de Haan (70. Rik Weening), Robin Huisman de Jong
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (46. Yoram Zandvliet), Johnsen Bacuna (71. Michel van Aggele), Björn Bakker, Yannick Kaluzi, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (86. Thom Kooke), Rico Wolven
Gele kaart Rob Dijkstra, Wim de Vries (Buitenpost), Jorben Nieuwenhuis (Berkum)

 

CSV Apeldoorn - ACV 3-3 (1-1)

Een zeer spannende wedstrijd met een curieus scoreverloop. Vooral de eerste helft was ACV de betere in het veld zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Marco van der Heide wist met een verdekt schot echter doelman Patrick Jansen toch te verschalken. Vlak voor rust kwamen de Apeldoorners op gelijke hoogte door een benutte strafschop. Op dat moment tegen de verhouding in. In de tweede helft kon het elke kant op. Grote mannen waren Marco van der Heide en Steven van Es die samen tot vijf treffers kwamen. Bijna alle treffers voor hun rekening in een boeiend duel.

 

ACV-doelman Ben Wormmeester heeft Fabian Put gevloerd ten koste van een strafschop. Het protest van Marco van der Heide (voorgrond) is vergeefs.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 29. Marco van der Heide 0-1, 44. Steven van Es 1-1, 64. Yorik Meijer 2-1, 65. Marco van der Heide 2-2, 81. Marco van der Heide 2-3, 90. Steven van Es 3-3
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks (46. Fedde Timmer), Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Sander Krijns, Maikel Lange (84. Lucas Scala), Yorik Meijer, Mike Peters, Sefa Yildirim (77. Fabian Put)
ACV Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Nande Wielink, Gijs Jasper, Pascal Huser (75. Robert Talens), Marco van der Heide, Justin Mulder (71. Jonah van der Werf), Erik Eleveld, Ibrahim Sillah, Jim de Leeuw (61. Guus de Vries)
Gele kaart Ben Wormmeester, Gibril Sankoh (ACV)

 

Flevo Boys - SDC Putten 2-1 (1-1)

Flevo Boys, dat vrijwel de hele wedstrijd tegen SDC Putten domineerde, kwam terecht op voorsprong na een knappe kopbal van Timon Rorije. Op zoek naar de 2-0 kreeg Flevo Boys het deksel op de neus uit een counter. Na rust bleef Flevo Boys de aanval zoeken en maakte linksback Roelof Strikwerda op schitterende wijze de 2-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef de genadeklap van Flevo Boys uit, maar kon de ploeg uit Putten ook geen echte vuist meer maken.

Doelpunten 11. Timon Rorije 1-0, 24. Rob Knul 1-1, 71. Roelof Strikwerda 2-1
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 600
Flevo Boys Rodney Rosink, Roelof Strikwerda, Björn Adams, Lars Klijnstra, Arnoud Post, Tomas Boer, Ivar Span, Johan Tiems, Madih Doufikar (81. Duane Tjen-A-Kwoei), Frank Post, Timon Rorije (75. Jarno van der Wal)
SDC Putten Martin van Barneveld, Iwan Bos, Thomas Amende, Kees Pluim, Alexander Sijtsma, Sander Duits, Jurian van den Brink, Jefta van den Broek (77. Benjamin Huisman), Rick van den Brink, Kevin van de Vlag, Rob Knul (62. Wilbert Thomassen)
Gele kaart Arnoud Post, Jarno van der Wal (Flevo Boys), Rick van den Brink (SDC Putten)

 

SC Genemuiden - Excelsior '31 1-1 (1-1)

Als er één team was die aanspraak mocht maken op de overwinning dan wast het Excelsior '31 wel. SC Genemuiden kwam bijna niet in het spel voor en de ploeg uit Rijssen was veelal de bovenliggende partij. Dat het slechts bij een 1-1 gelijkspel bleef mag wel een wonder heten, een gemiste strafschop in de eerste helft en legio kansen in de tweede helft hadden Excelsior '31 zeker de overwinning kunnen brengen, maar het ontbrak hen echter aan het geluk wat je als ploeg soms nodig hebt. De start van SC Genemuiden was flitsend, want na slechts één minuut voetballen lag de bal al in het net. Doelman Melvin Koetsier kreeg de bal niet onder controle en Sijmon Eenkhoorn was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven. Dit ene doelpunt zou het enige hoogtepunt voor de thuisclub worden, na deze vroege treffer was het Excelsior dat het heft in handen nam. SC Genemuiden kwam nauwelijks nog in het spel voor. Excelsior '31 dicteerde de wedstrijd en kreeg dan misschien ook wel te weinig.

Doelpunten 1. Sijmon Eenkhoorn 1-0, 34. Hielke Penterman 1-1
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 725
SC Genemuiden Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink, Jeremy Jonker (59. Joran Pot), Anne van der Kolk, Kay Velda, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Joost Krijns, Mirko Zwiers (46. Stijn Beverdam), Pim ten Have, Tom Smoes, Stefan Maat, Amanuel Isa (80. Michel Gerritsen Mulkes), Cem Köse (65. Yilber Haverslag), Hakim Ezafzafi, Hielke Penterman, Boy Boeloerditi
Gele kaart Kay Velda, Joran Pot (SC Genemuiden), Stijn Beverdam (Excelsior '31)

 

Sparta Nijkerk - Staphorst 3-3 (1-2)

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel waarop de thuisclub het meest sip terugkeek. Sparta Nijkerk kreeg al in de vierde minuut een enorme kans en acht minuten later was het doelman Hoogewoning die een inzet van de bezoekers pareerde. Een minuut later lag de bal wel in het doel van Staphorst. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong; twee minuten voor de rust kwam Staphorst zelfs op voorsprong. In de tweede helft kreeg Staphorst een enorme kans de voorsprong te vergroten, maar de bal ketste van de paal terug in het veld. Even later was het Donny van der Wal die de doelman van Staphorst van afstand met een prachtige volley verraste. Drie minuten voor het einde maakte Janic Makizodila zijn tweede deze middag. Heel Sparta Nijkerk dacht de buit binnen te hebben, maar weer slordig verdedigen leverde Staphorst de gelijkmaker op door Martijn Brakke, die hiermee eveneens zijn tweede doelpunt deze middag maakte. Voor de neutrale toeschouwer was het echter wel een aantrekkelijke wedstrijd geweest.

 

Kopduel tussen Janic Makizodila (links) van Sparta Nijkerk en Martijn Brakke.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 13. Janic Makizodila 1-0, 15. Martijn Brakke 1-1, 43. Mike Reuvers 1-2, 68. Donny van der Wal 2-2, 87. Janic Makizodila 3-2, 90. Martijn Brakke 3-3
Scheidsrechter F. Berg
Toeschouwers 700
Sparta Nijkerk Manuel Hoogewoning, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Rob Diderik, Jesse Buitenhuis,, Donny van der Wal, Adriaan Kruisheer (57. Gilbrano Plet), Bryan Burgerhout (73. Patrick Maneschijn), Janic Makizodila (87. Brian Bawuah), Jerry Geurtsen
Staphorst Tom Holleboom, Rémon Kroes, Ewald Koster, Jordi Lemmens, Reinier Crediet, Martin van 't Ende, Rob Mijnheer, Mark Veldmate, Ferdi ter Avest, Martijn Brakke, Mike Reuvers (80. Mark Schra)
Gele kaart Mohammed al Haydar (Sparta Nijkerk), Jordi Lemmens (Staphorst)

 

WHC - DUNO D. 2-3 (2-1)

In de eerste helft sprong WHC effectiever om met de kansen dan DUNO Doorwerth. De 2-1 voorsprong bij rust, dankzij doelpunten van Jelle Post en Jonathan van Marle, was op basis daarvan verdiend te noemen. Na de pauze liet WHC kansen liggen om de marge verder uit te bouwen en kreeg daarvoor uiteindelijk een hoge rekening te betalen. Tien minuten voor tijd was Shapoul Ali met zijn tweede treffer van de middag verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de slotminuut werd het nog pijnlijker voor de Wezeppers. Kevin Sissing, een kwartier voor tijd ingevallen, gaf de assist voor de winnende 2-3 van Christian Gandu.

Doelpunten 29. Jelle Post 1-0, 35. Shapoul Ali 1-1, 39. Jonathan van Marle 2-1, 80. Shapoul Ali 2-2, 90. Christian Gandu 2-3
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 335
WHC Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Kevin Coenraad (20. Taco Reijnen), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Melvin Velthuis (46. David Spoelstra), Mitchel Dijkhof, Hüseyin Güveli (78. Mark van Petersen), Wim van 't Ende, Jelle Post
DUNO D. Patrick ter Mate, Jochem Jansen, Renzo van Duren (75. Kevin Sissing), Civard Sprockel, Ted Heijckmann (44. Purrel Fränkel), Bart van Brakel (58. Dominique Kivuvu), Ryan Bouwmeester, Anass Aamri, Christian Gandu, Shapoul Ali, Joey Godee
Gele kaart Kevin Siemelink (WHC)

 

SVZW - Urk 0-2 (0-0)

In de eerste helft was de strijd tussen de beide teams aardig in evenwicht. Alleen vielen er weinig kansen te noteren. In de tweede helft bleef dit beeld eerst gelijk. Tot er in de 58e minuut een zeldzame fout was van Michael Wensing. Een speler van Urk ontfutselde hem de bal, en gaf deze meteen door aan Hessel Snoek. Hij had vervolgens geen moeite om SVZW-doelman Jens Veldwachter te passeren. Hierna moest SVZW wel komen. Urk leunde achterover en wachtte op de kans om gevaarlijk uit te kunnen breken. In de 70e minuut kwam die mogelijkheid, en het was Gerrit Tol die de 0-2 scoorde. SVZW probeerde het hierna nog wel, maar was aanvallend niet meer in staat om nog wat terug te doen.

Doelpunten 58. Hessel Snoek 0-1, 70. Gerrit Tol 0-2
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 400
SVZW Jens Veldwachter, Michael Wensing, Burak Basut, Robin de Jong, John Lubbers, Frank Smit, Maarten Jansen, Bas Woesthuis, Joshua ter Avest (75. Dries Buimer), Yessin Maskoul, Nigel Michels (78. Nino Ros)
Urk Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Lucas Nagel, Dick Hakvoort, Marinus Snoek, Riekelt Nentjes ( 46. Hessel Snoek), Gerrit Tol (90. Johan Loosman), Bennie Dunnink, Jan van Slooten (76. Pieter Brands), Riekelt Jan Brands, William de Boer
Gele kaart Maarten Jansen (SVZW), Bennie Dunnink (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.