Nieuws

Makkie voor Kozakken Boys in Rijnsburg

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

16 september 2018

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys stond toch echt op een gedeelde eerste plaats, terwijl Kozakken Boys ineens helemaal onderin te vinden was. Van posities op de ranglijst was op sportpark De Middelmors in Rijnsburg niets te merken. De thuisploeg gaf de wedstrijd eigenlijk met drie uiterst zwakke momenten in de eerste helft compleet uit handen. Hierdoor konden de gasten met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in gaan en konden zonder blikken of blozen de thuisploeg een eretreffer gunnen. Ondanks die treffer gaf het scorebord na afloop toch een pijnlijke 1-3 nederlaag aan voor de 'Uien'.

 

Rijnsburgse Boys had het plan om met dezelfde samenstelling als de voorgaande wedstrijd (1-2 winst uit bij Jong Sparta) te beginnen. Maar in de warming-up moest Jordy Strooker met een liesblessure afhaken. Een gemis voor de formatie van trainer Wilfred van Leeuwen. Hidde Prijs nam de plaats over. Bij Kozakken Boys kon trainer Jasper de Muijnck, ondanks de matige start van zijn team met slechts één punt uit drie wedstrijden, wel vasthouden aan zijn opstelling van een week eerder.

 

Jeffrey Jongeneelen krijgt de bal niet langs Richard Arends, doelman van Kozakken Boys.

 

Vorig seizoen begon de victorie voor Kozakken Boys, na een heel matige start, in de vierde wedstrijd en daaraan hielden vele volgers van de Werkendammers zich ook dit keer maar aan vast. De angst voor dit scenario hing dan ook in de burelen bij Rijnsburgse Boys. Dat zijn ook zo de verhalen voor een wedstrijd die aan het begin van een seizoen de ronde doen. Beide ploegen wilden wel de aanval kiezen op een zonnig en goedgevuld sportpark De Middelmors, maar konden niet direct spanning in het duel krijgen. Daarvoor lag het tempo te laag en waren de verdedigers steevast de aanvallers de baas.

 

Toch was vooral het middenveld van de bezoekers steeds op zoek naar de ruimte voor de altijd lastige Ahmed el Azzouti. Aanvoerder Gwaeron Stout en de ervaren Leon Bot hebben dit seizoen versterking gekregen van Jeffery Rijsdijk (ex-Almere City). Rijsdijk lijkt zich moeiteloos te hebben aangepast aan het spel van deze middenvelders. "Het is toch heel lekker om met dit soort spelers samen te spelen. We kunnen het team op sleeptouw nemen en dat is heel lekker. Bij Almere City speelde ik in de Jonge ploeg en zat ik steeds bij het eerste op de bank. Gelukkig kan ik nu in de Tweede Divisie spelen met een heel goed team. Het ging in de eerste wedstijden alleen steeds net mis. Met deze zege krijgen we gelukkig meer rust."

 

De eerste twintig minuten waren heel matig en er kwamen ook geen echte kansen. Een matig zesje voor die eerste fase. In de 34-ste minuut het eerste schot richting doel. De kogel van Jeffrey Jongeneelen ging echter hoog over het doel van doelman Richard Arends heen. Haast in dezelfde minuut kantelde de wedstrijd geheel in het voordeel van de gasten. Rijnsburg-verdediger Roderick Gielisse beging een overtreding binnen het strafschopgebied op Rijsdijk en scheidsrechter Schaper wees direct naar de stip. Zo'n kans vanaf elf meter is wel besteed aan El Azzouti en hij gaf doelman Richard van Nieuwkoop ook geen schijn van kans: 0-1.

 

Jeffrey Rijsdijk (reechts) houdt Bram Ros scherp in de gaten.

 

Wat tien minuten later gebeurde moet Rijnsburgse Boys zich toch wel aantrekken. Binnen twee minuten konden de gasten namelijk met alle hulp van de verdediging van de thuisploeg de stand op 0-3 brengen. In de 41-ste minuut kon Rijsdijk zo vrij als een vogeltje een corner van Stout binnenschieten. In een straal van vele meters was geen Rijnsburgse verdediger te bekennen. Twee minuten later troefde El Azzouti op kinderlijke wijze geklungel van verdediger Bart Freke af en passeerde doelman Van Nieuwkoop voor de derde keer. Een debacle dreigde voor de thuisploeg, maar verder dan tot drie treffers konden de bezoekers in de slotfase niet komen.

 

De eerste helft had twee matige ploegen getoond, waarbij er één profiteerde van de fouten van de ander. De thuisploeg moest dus na de rust iets doen aan het geschonden blazoen. Van Leeuwen bracht spits Frank Tervoert voor de tegenvallende Maikey Parami om toch iets van goede wil te tonen. Alleen was het leed al geschied en Kozakken Boys is een te goede ploeg om zich te laten verrassen. Het tempo was bij de thuisclub gewoon te laag en er werd teveel in de breedte gespeeld. Toch kwam er een goede mogelijkheid voor Max Hudepohl maar zijn schot ging net naast. Aan de andere kant was iedere aanval van Kozakken Boys gevaarlijker dan die van de Rijnsburgers. In de 65-ste minuut was Prijs nog een keer dichtbij een treffer, maar hij trof de bovenkant van de lat. De thuisploeg kreeg in de 79-ste minuut zijn tegendoelpunt. Een vrije trap van invaller Wesley Goeman verdween onhoudbaar langs doelman Arends: 1-3. Een eretreffer en niet meer dan dat. Verder kon een mat spelende thuisploeg niet komen.

 

Masies Artien zet een stevig blok voor Ahmed el Azzouti.

 

Kozakken Boys had met deze 1-3 zege zijn herstel te pakken, waar menigeen gezien de geschiedenis van die club ook al rekening mee gehouden had. De blijheid bij de spelers was groot en El Azzouti lijkt op stoom te komen om weer de topscorer van zijn team te gaan worden. Trainer De Muijnck, die toch wel even werk heeft om icoon Danny Buijs te doen vergeten, keek tevreden terug op deze wedstrijd. "In het eerste half uur hanteerden we veel te snel de lange bal en kwamen niet echt in ons spel. Pas toen de middenvelders veel beter in het spel werden betrokken, konden we Rijnsburg meer onder druk zetten. We kregen de doelpunten wat gemakkelijk, maar misschien is dat ook wel een verdienste van ons. We stijgen en dat is de grootste verdienste van deze wedstrijd."

 

Van Leeuwen was eigenlijk nog mild voor zijn ploeg. "We hebben niet verloren van een campingelftal. Kozakken Boys heeft een heel goede ploeg en dan zie je dat fouten ook direct worden afgestraft. Tot die penalty was er niets aan de hand en waren we zelfs de betere ploeg. Daarna verliezen we twee keer de concentratie en worden afspraken niet nageleefd. Ja, dan moet je in de tweede helft in de achtervolging. Het tempo moest omhoog en er moest veel meer wisselend over links of rechts worden aangevallen. Dat lukte eigenlijk veel te weinig en we krijgen dus flink de deksel op de neus."

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures