Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels behoudt koppositie door Duitse overwinning

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

22 september 2018

Koploper IJsselmeervogels pakte drie punten in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Invaller Soufyan Moro werd na vijf minuten blessuretijd matchwinner door een vrije trap van ruim 25 meter afstand binnen te schieten. Door de overwinning gaat IJsselmeervogels volgende week als lijstaanvoerder naar buurman Spakenburg voor de derby der derby's.

Spakenburg had de 'rooien' als nummer twee kunnen ontvangen, maar op het Kasteel in Rotterdam waren de beloften van Sparta met 2-0 te sterk. Jordi Bitter had de wedstrijd een andere draai kunnen geven, maar bij 0-0 miste hij een strafschop. De 'blauwen' duikelen een aantal plaatsen en staan nu zevende.

Katwijk en Rijnsburgse Boys zijn met een opmars bezig. Beide Katwijkse teams wonnen hun wedstrijd (Katwijk met 1-2 tegen Scheveningen, Rijnsburgse Boys met 2-3 tegen HHC Hardenberg) en staan vooralsnog gedeeld op de derde plaats op drie punten achter IJsselmeervogels en AFC. De Amsterdammers wonnen de avondwedstrijd tegen VVSB na een 2-0 achterstand met 2-4 en blijven zodoende tweede op één punt achter IJsselmeervogels.

Excelsior Maassluis heeft ruim gewonnen van Barendrecht. Het werd maar liefst 3-0 en daardoor is Excelsior terug in het linker rijtje.
GVVV speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Vitesse. Daarmee kregen beide ploegen waar het aanspraak op kon maken, een punt.
Kozakken Boys heeft voor de derde keer dit seizoen verloren en opnieuw met één doelpunt verschil. De Koninklijke HFC bleef met 3-2 aan de goede kant van de score.
Bij Jong Almere City FC - De Treffers werd niet gescoord.

 

GVVV - Jong Vitesse 1-1 (1-1)

De Arnhemse beloften begonnen fel aan de wedstrijd en al na de eerste vijf minuten vielen er voor de bezoekers drie mogelijkheden te noteren. De Veenendalers hadden aan sluitpost Johan Jansen te danken dat de ploeg niet al vroeg tegen een doelpunt aankeek. Binnen het kwartier was het alsnog de ploeg van Joseph Oosting met de treffer. Na balverlies van GVVV aan de zijde van het doel van Brummel, wisten de Arnhemmers na een goede opbouw via het hoofd van Thomas Buitink de openingstreffer in het net te leggen: 0-1. GVVV opende direct de jacht op de gelijkmaker en wist via Martin van Eck en Soufiane Laghmouchi al bijna direct de gelijkmaker te scoren. Lang hoefde de toeschouwers niet te wachten, want vijf minuten later lag de bal er alsnog in. Het drukzetten van Martin van Eck, die de bal vervolgens bij Jeremy de Graaf neerlegde, had resultaat. Het lobje van de spits zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

Doelpunten 14. Thomas Buitink 0-1, 21. Jeremy de Graaf 1-1
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 850
GVVV Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck (81. Wout Blasman), Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Danny de Leeuw (61. Sherwin Grot), Soufiane Laghmouchi (61. Robin Mulder), Mart de Jong
Jong Vitesse Stef Brummel, Boyd Lucassen (73. Mats Grotenbreg), Oskur Aktas, Joeri Potjes, Lassana Faye, Patrick Vroegh, Mike de Beer, Jesse Schuurman, Thomas Buitink, Anil Mercan (83. Lars ten Teije), Hicham Acheffay (87. Martijn Berden)
Gele kaart Jeremy de Graaf, Mart de Jong (GVVV), Boyd Lucassen (Jong Vitesse)

 

Koninklijke HFC - Kozakken Boys 3-2 (0-1)

Een matige eerste helft. Na een ongelukkige botsing moesten Morgan en Monteiro het veld verlaten, beiden met een hoofdwond. In de 30ste minuut kwam Kozakken Boys op 0-1 via Stout. Na de rust was HFC veel sterker en liep via een zuivere hattrick van Tadmine uit naar 3-1. De score had nog hoger kunnen zijn, onder andere Weistra miste nog een kans voor open goal. De aansluitingstreffer vlak voor het einde van de wedstrijd was uiteindelijk voor de statistiek.

Doelpunten 30. Gwaeron Stout 0-1, 52. Khalid Tadmine 1-1, 59. Khalid Tadmine 2-1, 85. Khalid Tadmine 3-1, 87. Irvingly van Eijma 3-2
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 450
Koninklijke HFC Tom Boks, Danny Hols, André Morgan (40. Vincent Volkert), Peet van der Slot, Oscar Wilffert, Lars Weistra (69. Mounir Mounji), Daniël van Son, Feyo Glim, Jacob Noordmans, Khalid Tadmine, Floris van der Linden (82. Tim van Soest)
Kozakken Boys Richard Arends, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Leon Bot (74. Don Bolsius), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout, Sven van Ingen, Jeffrey Rijsdijk, Sanny Monteiro (39. Julian Agatowski), Jeffrey van Nuland, Charlton Vicento (64. Irvingly van Eijma)
Gele kaart Danny Hols, Mounir Mounji, André Morgan (Koninklijke HFC)

 

Scheveningen - Katwijk 1-2 (1-1)

De bezoekers hadden vanaf het begin het initiatief, maar naar mate het duel vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en meldde het zich wat vaker in het vijandelijke doelgebied dan de bezoekers dat deden. Na iets meer dan een kwartier namen de bezoekers wel de leiding via een even mooie als zwabberende knal van afstand. Scheveningen rechtte echter de rug en kwam nog voor de thee langszij. Na rust eenzelfde spelbeeld met de bezoekers als bovenliggende partij die opnieuw de leiding namen. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers met tien man te spelen en kantelde het spelbeeld. Scheveningen drong weliswaar aan, maar was op een paar momenten na niet bij machte om het Katwijk écht moeilijk te maken. Omdat ook de Katwijker counters op niets uitliepen bleef het spannend tot het eind en gingen de bezoekers er uiteindelijk met de punten vandoor.

Doelpunten 17. Joey Jongman 0-1, 29. Joël Donald 1-1, 54. Robbert Susan 1-2
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 1000
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Gio van Ree (90. Nabil Hadui), Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters (78. Michael de Niet), Brandon Robinson, Joël Donald, Barry Rog (83. Nabil Haddadi)
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Joey Jongman, Jordy Hilterman (68. Damiano Schet), Bart Sinteur, Jan Willem Tesselaar (46. Norair Mamedov), Kay Blokland, Marciano Mengerink (90. Sten Vreekamp)
Gele kaart Gio van Ree, Kevin Gomez Nieto (Scheveningen), Marciano Mengerink, Omar Hamdi, Robbert Susan (Katwijk)

 

IJsselmeervogels - FC Lienden 1-0 (0-0)

Terwijl de meeste supporters zich al verzoend hadden met een gelijkspel, kreeg in de laatste minuut van de extra tijd Soufian Moro namens IJsselmeervogels nog een vrije trap te nemen. Vanaf zo'n vijfentwintig meter schoot hij met een zwabber de bal achter doelman Jan Schimmel. Meteen daarna floot de arbiter af. Daarmee kreeg de thuisclub misschien wel iets te veel, maar niemand die daar om maalde bij de Vogels. Wie weet wel een extra zetje in de rug richting de derby, die komend weekend op het programma staat.

 

De vrije trap van Soufian Moro (10, rechts) verdwijnt in het doel van FC Lienden.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 90+5. Soufian Moro 1-0
Scheidsrechter J. Kooij
Toeschouwers 1787
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Kevin van Diermen, Marciano van Leijenhorst, Jorrit Kunst, Gillian Justiana, Achraf Nejmi (78. Soufian Moro), Mike van de Laar (63. Dylan Chiazor), Maikel de Harder, Robbert Olijfveld (46. Felitciano Schusschen), Danny van den Meiracker
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Haris Memic, Niels Willems (69. Jordi Balk), Jawad Bellahsan (60. Osama ban Kaddour), Frank Wiafe Danquah, Kenny Elders (83. Justin de Vos), Milad Intezar, Guytho Mijland, Mo Bendadi, Shuremy Felomina
Gele kaart Maikel de Harder, Achraf Nejmi (IJsselmeervogels), Frank Wiafe Danquah, Kenny Elders, Shuremy Felomina, Guytho Mijland, Milad Intezar (FC Lienden)
Rode kaart Hans van de Haar (trainer) (FC Lienden)

 

Excelsior Maassluis - Barendrecht 3-0 (2-0)

In deze wedstrijd bleek eindelijk de doelpuntenmachine van Excelsior Maassluis een dodelijke factor te zijn. Barendrecht had slechts in de beginfase enkele kansen, waarna de aanval van Excelsior als een vloed de verdediging van Barendrecht wegblies. Al snel in de vierde minuut benutte Daan Blij de kans die er voor zorgde dat Barendrecht de tegenslag niet meer te boven kwam. Nadat Daan Blij nogmaals het net wist te vinden, was de wedstrijd voor rust al beslist. De verdediging van Excelsior, onder leiding van Jean Paul van Leeuwen, stond als een huis. De 3-0 eindstand werd bepaald door Stephan Kruithof door een mooie vrije trap. Op de overwinning was niets af te dingen.

 

Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg kan de vrije trap van Stephan Kruithof (niet zichtbaar) alleen maar nakijken: 3-0.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 4. Daan Blij 1-0, 38. Daan Blij 2-0, 68. Stephan Kruithof 3-0
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 500
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Daan Blij, Robin van der Ende, Marouane Afakar (78. Redouan Omar Ouali), Stephan Kruithof, Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Sekou Sylla (86. Mohamed Taibi), Walter Bennett, Milan van Ewijk
Barendrecht Nick van der Ploeg, Max van Dijk (69. Elson Almeida), Emilio Samsey, Danny Monster, Donny Navajas Sanchez, Yorik van Deelen, Rowendley Martijn (46. Chris Dabaghian), Delano a Cohen, Anass Masrhalmi (46. Qjell Krolis), Jeffrey Aarts, Bas Mourits
Gele kaart Daan Blij (Excelsior Maassluis), Yorik van Deelen, Donny Navajas Sanchez, Emilio Samsey, Elson Almeida (Barendrecht)

 

HHC Hardenberg - Rijnsburgse Boys 2-3 (1-2)

De toeschouwers waren volstrekt kansloos om in slaap te vallen. Na zes minuten wees het scorebord 1-1 aan. De rode draad van de wedstrijd was dat HHC Hardenberg veel kansen onbenut liet en Rijnsburgse Boys met een geringer aantal kansen veel effectiever omsprong. De aansluittreffer van de thuisclub met nog zo'n twintig minuten te spelen stond garant voor een spannende slotfase, maar HHC Hardenberg kreeg zijn gelijkmaker niet. Ondanks de constant neerdalende regen beleefde het publiek al met al een boeiende middag.

Doelpunten 3. Jeffrey Jongeneelen 0-1, 6. Rick Hemmink 1-1, 38. Bram Ros 1-2, 54. Jeffrey Jongeneelen 1-3, 72. Glenn Kobussen 2-3
Scheidsrechter J. te Kloeze
Toeschouwers 1100
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Danny Bouws, Kevin Görtz (72. Derian Reinders), Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Glenn Kobussen, Rick Hemmink (60. Jurjan Mannes), Joël Amakodo, Rens van Benthem (46. Vincent Schmidt), Rob van der Leij, Sargon Gouriye
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Bart Freke (59. Carlos Opoku), Masies Artien, Hidde Prijs, Joël Tillema, Bram Ros, Jeroen Spruijt (67. Wesley Goeman), Maikey Parami, Max Hudepohl, Jeffrey Jongeneelen (82. Frank Tervoert)
Gele kaart Bram Ros, Joël Tillema, Maikey Parami (Rijnsburgse Boys)

 

Jong Almere City FC - De Treffers 0-0 (0-0)

Een 0-0 wedstrijd die zeker doelpunten had kunnen opleveren, maar waar de toeschouwers zich niet hoefden te vervelen. Jong Almere City FC had kansen in de beginfase en aan het eind van de wedstrijd, maar de afronding ontbrak. De Treffers had grote delen van de wedstrijd het initiatief, creëerde ook zijn mogelijkheden om de score te openen, maar ook bij die ploeg stond het vizier niet zuiver afgesteld. De keepers aan beide kanten stonden bovendien voor hun taak bij dreigende situaties.

Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 200
Jong Almere City FC Mike Grim, Nicky van Hilten, Radinio Balker, Sam Krant (71. Emre Bilgi), Samuel Brobbey, Anwar Bensabouh, Julian Nak, Edward Francis (46. Mitchel Bergkamp), Thomas Prinsen, Jelle Goselink, Alfred Mensah
De Treffers Niels Kornelis, Frenk Keukens, Abel Franssen, Pim Balkestein, Bryan Sirvania, Arda Havar, Boy van de Beek, Wouter op den Camp, Coen Maertzdorf, Sjoerd Ars, Aleksandar Jankovic (89. Niels Wouters)
Gele kaart Samuel Brobbey, Julian Nak (Jong Almere City FC)

 

Jong Sparta - Spakenburg 2-0 (1-0)

Spakenburg was voor rust niet gelukkig in de afwerking (Kevin Sterling trof al snel de paal) en liet zelfs een uitgelezen kans liggen om de score te openen door een strafschop niet te benutten (Jordi Bitter). Jong Sparta bediende zichzelf wel keurig toen Ilias Alhaft met een droog schot doel trof. Na de pauze werd het voetballend aan beide kanten minder, maar de kansen voor Spakenburg bleven komen, maar benutten bleek telkens een te zware opgave. Nadat Nick de Bondt in de slotfase namens de bezoekers andermaal de paal raakte, viel beslissende goal (Youssef el Kachati) een paar minuten voor tijd aan de overzijde.

Doelpunten 28. Ilias Alhaft 1-0, 87. Youssef el Kachati 2-0
Scheidsrechter L.J. Gerrets
Toeschouwers 300
Jong Sparta Michael Fabrie, Levi Bouwense, Lorenzo Fonseca, Suently Alberto, Bradley Martis, Joshua Sanches (86. Youri de Winter), Jaimy Brute, Ilias Alhaft, Ayoub Boukhari (77. Mark Veenhoven), Youssef el Kachati (88. Diederick Luydens), Halil Dervisoglu
Spakenburg Leon ter Wielen, Kevin Sterling, Tom van der Neut, Nathaniel Will (79. Jasper Waalkens), Cendrino Misidjan, Nick de Bondt, Giovanni Gravenbeek, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Youri Koelewijn (70. Olaf van der Sande), Jordi Bitter (70. Argjend Selimi)
Gele kaart Levi Bouwense, Ilias Alhaft (Jong Sparta), Kevin Sterling, Giovanni Gravenbeek, Cendrino Misidjan (Spakenburg)

 

VVSB - AFC 2-4 (0-0)

VVSB heeft de thuiswedstrijd tegen AFC met 2-4 verloren. Alle doelpunten vielen in een spectaculaire tweede helft. Voor de thee pareerde doelman Menno de Jong nog een strafschop van Yordi Teijsse om na de rust te zien dat Patrick Batist en Lulinho Martins hun ploeg op een 2-0 voorsprong schoten. Echter waren het Jonathan Richard (opnieuw een strafschop), Kenny Teijsse, Raily Ignacio en Koen Bosma die de Amsterdammers naar de overwinning brachten.

Doelpunten 50. Patrick Batist 1-0, 55. Lulinho Martins 2-0, 57. Jonathan Richard (strafschop), 68. Kenny Teijsse 2-2, 72. Raily Ignacio 2-3, 81. Koen Bosma 2-4
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 800
VVSB Menno de Jong, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief (62. Mitchell Theuns), Danny Bakker, Patrick Batist (82. Lovette Felicia), Tim de Rijk, Lulinho Martins, Arno Dijkstra, Tommy Bekooij (70. Loyd van der Wilden)
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee (82. Tim Linthorst), Johan Kulhan, Jonathan Richard, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek (68. Koen Bosma), Yordi Teijsse, Fouad Belarbi, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam (85. Tom van den Brink)
Gele kaart Jelmer Vijlbrief, Danny Bakker, Loyd van der Wilden (VVSB), Derre Kwee (AFC)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.