Nieuws

Spektakel bij Noordwijk tegen Hoek

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

23 september 2018

NOORDWIJK - Soms zijn wonderen de wereld nog niet uit. Het duel tussen Noordwijk en Hoek leverde weliswaar geen winnaar op (1-1), maar groeide na een heel matig begin wel uit tot een spektakelstuk. Met het gelijkspel kregen kregen beide clubs waar ze recht op hadden.

Heel Noordwijk kreunde wel, met de nodige verwensingen aan het adres van scheidsrechter Wim Bronsvoort, omdat hij een 'glaszuiver' doelpunt van de thuisclub zou hebben afgekeurd op advies van de assistent-scheidsrechter, terwijl hij zelf geen buitenspel had geconstateerd.

 

Noordwijk kon niet anders dan genoegen nemen met de beslissing, dat bij Hoek als een cadeautje in de armen werd gesloten. Geen treffer dus, terwijl de wedstrijd inmiddels was uitgeroeid tot een heerlijk schouwspel met alles erop en eraan. Daardoor kreeg de wedstrijd alsnog de broodnodige kleur, waar het in het begin nog bedenkelijk was als kijkspel.

 

Jelle Klap blijft niet overeind met Emiel Wendt in zijn rug.

 

Het publiek op sportpark Duinwetering zag twee ploegen aan het werk die er het beste van wilden maken en vooral het publiek een leuke wedstrijd wilden voorschotelen. Zowel Noordwijk als Hoek waren zich daarvan bewust zoals later werd gezegd. Maar de ongeveer 700 toeschouwers zagen heel iets anders, tot een half uur na het begin, viel er niet veel goeds te bespeuren. Er ging teveel fout, verkeerde passes, onnodige overtredingen, onzuivere voorzetten. De bal was nauwelijks onder controle te krijgen en veel combinaties stierven in schoonheid. Zowel Noordwijk als Hoek kon geen overheersende rol opeisen.

 

Noordwijk had zelfs het geluk aan een achterstand te ontsnappen. Hoek-spits Kyle Doesburg miste tot twee keer toe hopeloos, waarin Noordwijk-keeper Roy Rondeltap van de thuisclub een belangrijke rol speelde. Thomas Reynaers, één van de betere Noordwijkers, had daar zo zijn gedachte bij: "In het begin hadden wij erg veel moeite met Hoek. Zij kregen toen twee prima kansen alleen voor de keeper. Wij kropen daarmee door het oog van de naald dat zij hier niet van profiteerden. Temeer omdat wij nog geen enkele kans hadden gecreëerd. Het gevoel bij ons om te scoren ontbrak gewoon."

 

Noordwijk moest wachten op de mogelijkheden die er nog niet waren en zich pas voordeden na een half uur spelen toen Emiel Wendt een kopbal gestopt zag door keeper Jordi de Jonghe. Kort daarna was het geluk opnieuw Noordwijk niet goed gezind en zag Tjeerd Westdijk zijn inzet ten koste van een corner gekeerd door weer De Jonghe. Het leverde niet meer op dan teleurstelling bij spelers en publiek die de thuisclub steeds beter zagen gaan voetballen.

 

"Ondanks dat het verdedigend niet altijd goed ging, hebben we toch stand gehouden en zijn in bepaalde fases overeind gebleven", blikte Hoek-coach Dennis de Nooijer terug. "Ik heb vanmiddag twee ploegen gezien die gewoon goed kunnen voetballen. Ik wil er meteen bij vertellen dat we zeker niet voor een punt waren gekomen. De intentie was om te winnen en niet anders. Daarom vind ik het achteraf een juiste en goede uitslag." De Nooijer kon erbij lachen en toonde zich tevreden al zag hij kort voor de rust Reguillo Vandepitte nog een gele kaart krijgen wegens het onderuit halen van Emiel Wendt. Daarmee ontsnapte de Belg aan rood, dat zeker op zijn plaats was geweest.

 

Fabian Wilson troeft Denzel James af.

 

De tweede helft was er een van een geheel andere signatuur. Noordwijk gooide de handrem eraf, schakelde over op een hogere versnelling wat meteen een geheel andere wedstrijd opleverde. Hoek moest de sluizen sluiten en terug op eigen helft om erger te voorkomen. De ploeg van Kees Zethof bleef aandringen en probeerde al snel in deze helft de score te openen. In de 49-ste minuut was het zover na een heftige scrimmage voor het Hoek-doel waarbij in eerste instantie de bal op de lat werd gekopt en Brayen Bröcker de genadekopstoot gaf: 1-0.

De ban was eindelijk gebroken en het wachten was op wanneer de tweede treffer zou vallen. Die viel wel, maar aan de andere kant, negen minuten na de openingstreffer. Een organisatiefout bij Noordwijk na een counter van Hoek zorgde dat de bezoekers de verdiende gelijkmaker konden bijschrijven. Rik Impens tekende voor het gelukzalige Zeeuwse moment: 1-1.

 

Op het juiste moment kreeg de wedstrijd alsnog de broodnodige injectie om er de rest van de wedstrijd een spektakelstuk van te maken. Ineens waren er wel kansen voor beide ploegen, waren er wel gevaarlijke momenten voor beide doelen, waren er wel prima combinaties, en kregen de spelers er volop zin om het publiek op de banken te krijgen. Er werd geschreeuwd om strafschoppen, handsballen, overtredingen en gele kaarten bij nietszeggende duwtjes waarbij spelers op de grond bleven liggen. Bij één van die overtredingen trapte Zinho Chergui 'per ongeluk' op de voet van Guy Smith die daarbij kreunend van de pijn op het kunstgras kon uithuilen en opnieuw beginnen. Voor de dader was rood de 'hoofdprijs' en Hoek moest met tien man verder.

 

Yves Nyemb zet Guy Smith opzij.

 

In de 76-ste minuut opnieuw tumult toen Bronsvoort de inmiddels beschreven buitenspeltreffer naar het rijk der fabelen verwees. Reynaers daarover: "Volgens mij was het een zuivere treffer, alhoewel ik het niet zo goed heb kunnen waarnemen. Uit de reactie van de scheidsrechter ging ik van een goed doelpunt uit. Dit schijnt achteraf niet het geval te zijn geweest. Okay, als het zo is, is het zo."

 

Het laatste kwartier van de wedstrijd leverde knotsgekke taferelen op met kansen over en weer. De beste een mooiste kans voor Noordwijk kwam in de 87-ste minuut voor Emiel Wendt die de bal van dichtbij tegen keeper De Jonghe knalde. En of dat nog niet genoeg was, moest ook Rob Overvliet de bal voor Noordwijk van de doellijn halen bij een inzet van Ruben de Jager. Twee aanvallende ploegen hadden er een spektakelstuk van gemaakt in de tweede helft, waar ook De Nooijer tevreden over was. Alleen Reynaers kon zijn teleurstelling niet verbergen: "Ik vind dat we met 1-1 te weinig hebben gekregen. Des te meer omdat we altijd voor de winst gaan. We hadden de wedstrijd onder controle en dan toch twee punten inleveren doet zeer. Ik denk dat we hier wat van hebben geleerd."

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures