Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk deelt met Ter Leede

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

23 september 2017

Ter Leede heeft het eerste puntenverlies voor Noordwijk op zijn geweten. Met een 0-2 ruststand leek er weinig aan de hand voor de koploper, maar in de tweede helft haalden de Sassenheimers op tot 2-2 en deden dat nog een keer nadat Noordwijk met 2-3 toch nog dacht te kunnen ontsnappen. Met de 3-3 waren de toeschouwers de winnaar van een puike voetbalmiddag.

Nieuwkomer Rijsoord klom naar plaats twee door SteDoCo in eigen huis op 1-1 te houden. Jodan Boys ging juist de andere kant op door met 2-1 te verliezen bij Smitshoek dat daarmee zijn eerste driepunter opstreek.

Ook Achilles Veen nestelde zich in de subtop. Het werd voor de Brabanders een afgetekende 0-3 bij FC Rijnvogels dat nog steeds wacht op zijn eerste overwinning.

Hoek en Swift behoorden ook tot de klimmers. Hoek won met 1-3 bij Argon en Swift was met 1-2 te sterk voor Nootdorp. Het was voor de stuntploeg in de KNVB-beker de eerste overwinning in de competitie.

RVVH pakte met het 1-1 gelijk spel met Zwaluwen zijn eerste punt van het seizoen, maar de Ridderkerkers bleven wel staan op de laatste plaats. Zwaluwen handhaafde zijn ongeslagen status. FC 's-Gravenzande had nog helemaal geen doelpunten gemaakt deze competitie en scoorde er om mee te beginnen in Amsterdam maar meteen vijf. Ook AFC liet zich niet onbetuigd maar drie goals waren te weinig om er iets mee te verdienen.

 

AFC (za) - FC 's-Gravenzande 3-5 (1-1)

Al in de eerste tien minuten liet FC 's-Gravenzande zien vanmiddag beter met de kansen om te gaan dan AFC. Waar AFC een grote kans kort na de aanvang liet liggen, scoorde de gasten wel. AFC kwam door een mooie vrije trap nog wel voor rust op gelijke hoogte, maar kon in de tweede helft net niet mee in het soreverloop. Het veldspel ontliep elkaar niet veel maar op de juiste momenten scoorde 's-Gravenzande. En ondanks dat AFC tot twee keer toe de aansluittreffer maakte, was het 's-Gravenzande dat in Amsterdam aan het langste eind trok en de eerste overwinning boekte in de hoofdklasse.

Doelpunten 9. Yuri Westhoff 0-1, 35. Floris Dokkum 1-1, 58. Sander Koeleman 1-2, 62. Frank Broos 1-3, 64. Floris Dokkum 2-3, 74. Roy Vermolen 2-4, 76. Thierry van der Kooye 3-4, 87. Frank Broos 3-5
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 150
AFC (za) Jort Berghuis, Willem Deetman (Danny Goedkoop), Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof (Daan Sutorius), Justin Swart (Tom Dekkers), Michael Malmberg, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum, Thierry van der Kooye, Gijs Niehe
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Keke Stam, Ruben de Groot, Roel Stoffels, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (Niels Vonk), Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Jan Verduijn (Patrick Triep)
Gele kaart Justin Swart (AFC), Niels Vonk (FC 's-Gravenzande)
Rode kaart Floris Dokkum (2x geel) (AFC)

 

Argon - Hoek 1-3 (0-2)

Argon tegen Hoek was een wedstrijd met twee verschillende helften, de eerste helft domineerde Hoek en deelde de lakens uit. Argon keek erna en deed weinig. Een van richting veranderd schot ging via binnenkant paal over de doellijn en op slag van rust werd een snelle uitval over rechts fataal voor Argon 0-2. De tweede zat helft Argon beter in de wedstrijd maar een solo waarbij Argon weinig tegen deed werd Argon fataal en werd het zelfs 0-3 voor de Hoekers. Argon scoorde een kwartier voor tijd vanaf elf meter de 1-3 maar het doelpunt viel te laat om er alsnog een spannend einde van te maken.

Doelpunten 28. Rik Impens 0-1, 45. Niek van Sprundel 0-2, 74. Niek van Sprundel 0-3, 76. Patrick Lokken (strafschop) 3-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 300
Argon Romero Antonioli, Coen Horb, Dennis Filippo, Jordly Petronia, Stefan Tichelaar, Mark van der Weijden (62. Ian Refos), Wesley Weeber (46. Lorenzo Zorn), Patrick Lokken, Younes Ouaali, Anoar El Yaakoubi (56. Maikel van de Water), Gerard Aafjes
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy, Rik Impens (50. Bashalia Oleksandr), Niek van Sprundel, Aaron Verwilligen, Zinou Chergui (84. Birgen Martens), Sidy Ceesay (64. Titas Vitukynas)
Gele kaart Younes Ouaali, Lorenzo Zorn (Argon), Titas Vitukynas (Hoek)

 

FC Rijnvogels - Achilles Veen 0-3 (0-1)

FC Rijnvogels is er ook in de vierde wedstrijd niet in geslaagd om de eerste overwinning te boeken. Tegenstander Achilles Veen troefde de Katwijkers op effectiviteit af en kreeg van de nog naar de vorm zoekende thuisclub alle medewerking bij de doelpunten. In aantal kreeg het team van trainer Hein van Heek de meeste en de beste kansen doch deze werden niet benut en anders stond daar een prima keepende Jamil Kools nog onder de Veense lat.

Doelpunten 19. Niek Wilborts 1-0. 73. Jorik Mijnheimer 0-2. 90. Jorik Mijnheimer 0-3
Scheidsrechter J. Rozendal
Toeschouwers 350
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Oliver Rifai (80. Mart Spierdijk), Kevin Wijmer, Yvailo Staal, Wouter Soomer, Pieter van den Breggen, Ryan Lugtigheid (63. Romano van der Stoep), Luuk Slegt, Jim Havenaar (63. Joey Lauhouh), Joost Leonard, Jaap van Duijn
Achilles Veen Jamil Kools, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuypers, Theo Martens, Joep van den Ouweland, Sen Aerts, Brian Peters (81. Toby Tan), Freek Langermans, Niek Wilborts, Adreano van den Driest (50. Jorik Mijnheimer)
Gele kaart Luuk Slegt, Mart Spierdijk, Joost Leonard (FC Rijnvogels), Freek Langermans, Ayden Kuypers, Theo Martens, Jorik Mijnheimer (Achilles Veen)
Rode kaart Pieter van den Breggen (FC Rijnvogels)

 

Nootdorp - Swift 1-2 (0-0)

De vraag was of Swift na alle emoties en mediagekte na de sensationele uitschakeling van Vitesse in de KNVB-beker zich zou kunnen concentreren op een normale competitiewedstrijd tegen Nootdorp. Helemaal perfect ging dat niet, want de thuisclub opende na ruim een kwartier de score, weliswaar tegen de verhouding in, maar daar had Nootdorp geen boodschap aan. De 1-0 bleef tot aan de rust staan, omdat Swift zijn kansen niet wist te benutten.
Na de pauze bleven de Amsterdammers de bovenliggende partij en kwamen na een kwartier op gelijke hoogte. Even later sloeg Tim Wulffraat andermaal toe, deze keer met een kopbal. Daarna vergat Swift de wedstrijd in het slot te gooien waardoor Nootdorp kon blijven hopen. De thuisclub was nog een keer dicht bij de 1-2, maar Swift-doelman Bogdan Constantin, tegen Vitesse ook al de reddende engel, voorkwam dat het alsnog spannend werd in de slotfase.

Doelpunten 17. Aimen Saïd 1-0, 61. Tim Wulffraat 1-1, 66. Tim Wulffraat 1-2
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 200
Nootdorp Yannick Blom, Peter Korteling (81. Richard Kasius), Stefan Stam (73. Adil Choukoud), Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Aimen Saïd, Jeffrey Flohr (58. Charlie Windhorst), Marcley Manuela, Kevin Cameron, Randy Stanneveld, Yannic Augustinus
Swift Bogdan Constantin, Mike Ruijter, Guido Moelee, Syrano Morrison (65. Jordy de Groot), Rutger de Vries, Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Nick Gabel, Jaap Smeeing (89. Fidel Yilmaz), Tim Wulffraat, Mallqui Cabezas Narvaez (46. Dennis Dinkgreve)
Gele kaart Mallqui Cabezas Narvaez, Tim Wulffraat (Swift)

 

RVVH - Zwaluwen 1-1 (0-0)

Een wat onderhoudende eerste helft eindigde logisch in 0-0. Na de rust was het veel levendiger. Zwaluwen zag een strafschop gestopt en dat leek de thuisclub vleugels te geven. Het scoorde de 1-0 maar in plaats van door te drukken moesten ze terug en kwam Zwaluwen toch weer langszij. Dat werd dan ook de eindstand waar de neutrale toeschouwer vrede mee kon hebben, maar waar met name de thuisclub het minst content mee kon zijn.

Doelpunten 77. Sanzio Dieterich 1-0, 85. Raoul Gillet 1-1
Scheidsrechter T. de Gast
Toeschouwers 350
RVVH Danny Spelde, Tarik Yekhlef, Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Joey Kleijn (54. Shamir de Jesus), Sanzio Dieterich, Wilco Oudenaarden, Jesse Eggers, Jessie Proost, Guytano dos Santos, Dirk van Leenen
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh (81. Wesley de Heij), Leon Krznaric, Robin Hofman, Justin van Mullem (61. Joseph Gonçalves), Jerry Scholman (76. Erwin de Groot), Vincent van Dorp, Dennis van Rijn, Jesper Gudde, Raoul Gillet, Ricardo Merrelaar
Gele kaart Guytano dos Santos (RVVH), Marvin van Tienen, Vincent van Dorp (Zwaluwen)

 

Smitshoek - Jodan Boys 2-1 (0-0)

Al in de eerste tien minuten had Jodan Boys de kansen om op 0-2 voorsprong te komen, maar de ploeg uit Gouda verzuimde de kansen af te maken. Smitshoek kwam iets beter in de wedstrijd, maar had het geluk dat Jodan Boys in de tweede helft de uitstekend keepende Boot niet wist te passeren. Smitshoek kwam met keihard werken twee keer tot scoren via Deprez en Dekker. Jodan Boys kwam nog terug tot 2-1, maar Smitshoek trok na negentig minuten aan het langste eind.

Doelpunten 67. Bart Deprez 1-0, 78. Jordi Dekker 2-0, 83. Mohammed Faouzi 2-1
Scheidsrechter B. Sahiner
Toeschouwers 400
Smitshoek Robin Boot, Remco de Neef, Marcel Varela Ribeiro, Rutger van der Kleij, Ramon van der Wal (90. Trecy Kapata), Damien van den Oever, Erwin Bravenboer, Tim Strijbosch (77. Giovanni Smit), Laurens Visser, Luc Delmee (72. Jordi Dekker), Bart Deprez
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik (77. Kevin de Vries), Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (61. Bradley El Idrissi), Romario dos Santos, Fanuel Waandels (66. Mohammed Faouzi), Enzo Huntink, Levi Marengo
Gele kaart Remco de Neef, Bart Deprez (Smitshoek), Michel Verkaik (Jodan Boys)

 

SteDoCo - Rijsoord 1-1 (1-1)

SteDoCo startte voortvarend en zette Rijsoord onder druk. Gescoord werd er echter niet. Na tien minuten spelen leverde de eerste aanval van de gasten een gemakkelijk gegeven penalty op. Deze werd verzilverd. SteDoCo bleef de bovenliggende partij en dat mondde al vijf minuten na de 0-1 uit in de gelijkmaker. Daarna deed de thuisploeg er alles aan om nog voor de rust een voorsprong te nemen. Dat lukte niet, mede dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Michael Bekkers.
Na de rust hetzelfde spelbeeld, met steeds weer de voornoemde keeper als struikelblok. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte SteDoCo enigszins terug en kwam ook Rijsoord tot enkele kansrijke aanvallen. Uiteindelijk bleef de stand 1-1.

Doelpunten 10. Ard Hartman 1-0, 14. Jordey van Dam 1-1
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 400
SteDoCo Chris Boom, Morris van den Brink (65. Rensy Barradas), Jordey van Dam, Bryan Jongeneel, Shelton Martis, Jay-Jay Meierdres (90. Remco Buist) , Hayri Pinarci, Ricardo Samoender (45. Luke Molkenboer), Joran Schröder, Mark Smith, Jesse Wielinga
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Niels Groeneveldt, Romain van Bruggen (61. Donovan Lioe Anjie) , Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Desley Hoogendijk, Siebren Hoekstra, Zepp Jacobs (89. Patrick Berends)
Gele kaart Shelton Martis (SteDoCo), Siebren Hoekstra (Rijsoord)

 

Ter Leede - Noordwijk 3-3 (0-2)

Hoewel de eerste grote kans voor Jeffrey Bok van Ter Leede was, kwam Noordwijk voor de rust terecht op voorsprong. De doelpunten ontstonden wel uit een scrimmage voor het Ter Leede doel en een foute inspeelpass vanuit de defensie, maar het veldoverwicht van Noordwijk rechtvaardigde de 0-2 voorsprong.
Na de rust rechtte Ter Leede de rug en kwam de ploeg met een paar verse krachten terug tot 2-2, maar juist toen de thuisploeg op jacht was naar een derde goal sloeg Noordwijk uit een corner toe en maakte de 2-3. Dat was een domper voor Ter Leede, maar niet de genadeklap, want nadat Bok in de zestien neerging, benutte hij zelf de penalty en scoorde de gelijkmakende 3-3. Vooral na de rust was het een open en boeiende wedstrijd, een echte derby.

Doelpunten 17. Tjeerd Westdijk 0-1, 40. Martijn le Congé 0-2, 60. Niels van Veen 1-2, 69. Jeffrey Bok 2-2, 79. Nick van Staaveren 2-3, 90. Jeffrey Bok (strafschop) 3-3
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 750
Ter Leede Laszlo Sandor, Stefan Kraaijenvanger, Ben van der Lans (75. Nilton Sonha), Sami Mouchih (75. Jona Robertson), Ronnie Verplancke, Jeffrey Bok, Ian van Otterloo, Jesse Dingjan, Marc de Kruijs (46. Niels van Veen), Toon Zwetsloot, Rob Zandbergen
Noordwijk Mustafa Amezrine, Sonny ten Hoope, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Maurice van der Neut, Thomas Reynaers, Diederick Hoogerwaard (77. Ronnie de Roode), Tjeerd Westdijk, Rob Overvliet (67. Nick van Staaveren), Emiel Wendt, Denzel James (76. Raymond Manuputty)
Gele kaart Maurice van der Neut, Raymond Manuputty (Noordwijk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.