Nieuws

Derde divisie: Spakenburg alleen aan kop

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

7 oktober 2017

Spakenburg won met 2-1 van Jong FC Groningen en zag medekoploper VVOG gelijkspelen tegen ACV. Daardoor zijn de Spakenburgers nu alleen aan de leiding gekomen. Om te winnen van de jonge Groningse profs hadden de 'Blauwen' twee strafschoppen nodig, die beide werden benut door Kees Tol. VVOG kwam in Assen niet verder dan 2-2 en raakte daardoor niet alleen de gedeelde eerste plek kwijt, het zag ook nog eens Jong Almere City voorbij komen. De Almeerders wonnen thuis met 2-0 van DOVO.

Grote uitslagen werden er genoteerd Hendrik Ido Ambacht en Sneek. ASWH kreeg in eigen huis met 0-5 op de broek van Jong FC Volendam, ONS Sneek stuurde Spijkenisse naar huis met een 5-1 nederlaag. De Snekers deden tegelijkertijd de laatste plaats over aan Spijkenisse.

Ploegen die het onderin ook moeilijk hebben zijn ODIN '59 en Magreb '90. ODIN verloor thuis met 0-1 van Quick Boys, Magreb '90 verloor met dezelfde cijfers van Jong FC Twente.
In de middenmoot won Capelle met 2-3 van Harkemase Boys. Omar Gomez Shee scoorde ver in de blessuretijd het winnende doelpunt voor Capelle. Ook een laat doelpunt bij DVS '33 Ermelo - Scheveningen. Een minuut voor tijd scoorde Maurice de Ruiter het enige doelpunt namens de Ermeloërs.

 

ACV - VVOG 2-2 (0-0)

ACV is na de wedstrijd tegen VVOG op eigen veld nog steeds ongeslagen. In de eerste helft was VVOG voetballend iets beter. ACV daarentegen had de beste kansen. Aangezien de ploegen het vizier nog niet op scherp hadden staan werd er gerust met een 0-0 stand. In de tweede helft ging het spel op en neer. Jeffrey Arends schoot VVOG halverwege het tweede bedrijf naar een 0-1 voorsprong. Nog geen twee minuten later kopte Marco van der Heide de gelijkmaker tegen de touwen. Met nog zo’n tien minuten te gaan was het weer VVOG dat op voorsprong kwam. Guido de Graaf schoot raak. ACV zette alles op alles en kreeg in de slotminuut de beloning toen Daniël Schans van dichtbij de 2-2 scoorde.

 

ACV-aanvoerder Haaije Feenstra, uitgeroepen tot Man of the Match, is Jeffrey Snijders de baas.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 68. Jeffrey Arends 0-1, 70. Marco van der Heide 1-1, 78. Guido de Graaf 1-2, 90. Daniël Schans 2-2
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 550
ACV Bart Woering, Erik Eleveld, Dennis Hoekstra, Daniël Schans, Ibrahim Sillah (80. Dennis Molema), Haaije Feenstra, Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (85. Rutger Timmermans), Pascal Huser (74. Saber Hendriks), Romano Djababoe
VVOG Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Roelof de Groot, Guido de Graaf, Wilko Braam, Pernelly Biya, Frank Hol (58. Jeffrey Arends), Sam Doeve (80. Harrie Kersten), Wesley de Klein, Jeffrey Snijders (86. Zakaria Fadili)
Gele kaart Erik Eleveld, Ibrahim Sillah, Daniël Schans, Saber Hendriks, Thomas Metzemaekers (ACV), Jeffrey Snijders (VVOG)

 

DVS '33 Ermelo - Scheveningen 1-0 (0-0)

Twee voorzichtig opererende ploegen slaagden er in het eerste uur niet om er een wedstrijd van de maken. Dat weigerde Scheveningen ook in het laatste half uur met een numerieke meerderheid. DVS was toen zelfs degene met het meeste initiatief. De bezoekers kwamen nog wel tot een schot op de onderkant van de lat, maar de Ermeloërs kregen in de slotfase de beloning voor de strijdlust die in ondertal aan de dag gelegd werd. Scheveninger Jari de Jong riskeerde de rode kaart door de doorgebroken Roemeon te stoppen, maar wel buiten de beruchte lijnen. Dat was voor Maurice de Ruiter geen belemmering om in de slotminuut de vrije trap als een streep in te schieten.

Doelpunten 90. Maurice de Ruiter 1-0
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 750
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Mike Ahrens (40. Jordy van Selm), Basil Camara, Dennis Hollart, Benjamin Roemeon (90+3. Mathijs van Dusschoten), Maurice de Ruiter, Jorran van Santen, Kay Velda, Coen Vloedgraven, Roald de Vries, Gökhan Yasar (73. Daniël van Warven)
Scheveningen Jesper Leerdam, Mehmet Aldogan (85. Marvin Nieuwlaat), Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Ruben Koorndijk (61. Giovano van Ree), Samir el Moussaoui, Tim Peters, Leroy Resodihardjo, Barry Rog (73. Robert Steemers), Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt
Gele kaart Basil Camara (DVS '33 Ermelo), Leroy Resodihardjo, Levi Schwiebbe, Mitchell de Vlugt (Scheveningen)
Rode kaart Kay Velda (DVS '33 Ermelo), Jari de Jong (Scheveningen)

 

Harkemase Boys - Capelle 2-3 (1-0)

Harkemase Boys heeft zaterdag thuis tegen Capelle drie punten verspeeld, het werd 2-3. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Harkemase Boys had desondanks de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet en Capelle profiteerde optimaal. Met drie treffers, waarvan de laatste diep in blessuretijd, nam de ploeg van Winand van Loon de punten mee naar Zuid-Holland.

Doelpunten 34. Jan Hooiveld 1-0, 50. Johnny de Vries 2-0, 52. Olaf van der Sande 2-1, 61. Sandin Avdic 2-2, 90+5. Omar Gomes Shee 2-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 600
Harkemase Boys Erick Jansema, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Kellian van der Kaap, Johnny de Vries, Dennis van Duinen, Henny Bouius, Tom Boezerooy (72. Kevin Mennega), Jan Hooiveld (60. Yannick Kaluzi), Berwout Beimers
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Jorn van Lunteren, Sandin Avdic, Boris Letterie, Wilmer Kousemaker (84. Omar Gomes Shee), Kelvin Kalika (72. Bram de Bruin), Olaf van der Sande (90. Kai Fens)
Gele kaart Jan Hooiveld, Dennis van Duinen, Kevin Mennega (Harkemase Boys), Jamie Jaliens (Capelle)

 

Magreb '90 - Jong FC Twente 0-1 (0-0)

De wedstrijd speelde zich af in hoog tempo waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Een grote kans in de beginfase voor Magreb-spits Zouzou kon ternauwernood voor de lijn opgeruimd worden door Jong FC Twente. Magreb dat steeds meer een optisch veldoverwicht creëerde wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Jong Twente kon een aantal keer gevaarlijk worden over de linkerkant maar ook bij Twente was het vizier niet op scherp. In de beginfase van de tweede helft wist Magreb bijna op voorsprong te komen. Nog duidelijker op zoek naar een doelpunt faalde Magreb weer jammerlijk voor het doel. Daarentegen scoorde Jong Twente uit een scrimmage na een hoekschop van dichtbij de 0-1. Gelijkwaardig bleef het tot het einde van de wedstrijd want ook de Magreb-invallers konden oog in oog met de Twente doelman de bal niet in het doel krijgen krijgen, waardoor Magreb met een teleurgesteld gevoel van het veld ging. Voor de neutrale toeschouwer was dit een typische wedstrijd die geen winnaar verdiende. Maar toch ging Jong Twente er met de buit vandoor.

Doelpunten 53. Ryan Trotman 0-1
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 150
Magreb '90 Michiel Belhadj, Denzel Prijor, Omar Boukhari, Nordin Bourazama, Ilias Yagou, Samir Aamri (Omar el Ghazouani), Hoessein Jabir (Mohamed Talih), Anwar Akrouh, Nizar Mekkaoui, Abdel Zouzou, Yasin Ouaj (Tarik Karim)
Jong FC Twente Nick Hengelman, Niklas Blesgraaf, Benaissa Ben Amar, Joel Felix, David Sambissa, Delano Grootenhuis, Rashaan Fernandes, Jarni Koorman, Siebe Schets, Ramiz Zerrouki, Ryan Trotman
Gele kaart Anwar Akrouh (Magreb '90)

 

ODIN '59 - Quick Boys 0-1 (0-0)

Als je niet scoort, kun je niet winnen. Scoren is voor ODIN '59 moeilijk en ook tegen Quick Boys kwam het er niet van. Het enige doelpunt (in eigen doel) was dan ook beslissend in de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor de Heemskerkers, zonder dat dat tot echte kansen leidde. Daarna kwam Quick Boys wat beter in het spel, maar ook de Katwijkers kwamen niet echt tot dreiging. De enige gevaarlijke bal op het doel van ODIN '59 werd door een uitstekende reactie van Barry van Dijk gekeerd. Na een 0-0 ruststand ging het nog lange tijd gelijk op. Een penalty voor de Boys leek de ommekeer te worden, maar Yordi Teijsse schoot van elf meter ruim over de ballenvanger. Niet veel later ging het toch fout voor de Heemskerkers. Een voorzet van links verdween via Milo Cremers over de doellijn, 0-1. ODIN '59 probeerde nog van alles om langszij te komen, maar tot echte dreigende acties kwam het niet. Ook voor de gasten deden zich geen echte kansen meer voor.

 

Jim Hulleman is Quick Boys-aanvoerder Delano a Cohen te vlug af. Een treffer zou het echter niet opleveren.
Foto: Leo Tillmans

 

Doelpunten 56. Milo Cremers (e.d.) 0-1
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 750
ODIN '59 Barry van Dijk, Lars Boekel, Milo Cremers, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg (79. Thom de Vries), Ahmed al Mahdi (63. Billy Tavares), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (79. Jurjen Dikker), Mart Willemse, Nick Burger, Jim Hulleman
Quick Boys Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Reda Kharchouch, Yordi Teijsse, Arie de Vreugd, Jesse van Nieuwkerk (69. Hamza Boukhari), Delano a Cohen, Tim Bloemendaal (79. Yassire Hamdani), Jesper Hogedoorn
Gele kaart Milo Cremers, Mart Willemse (ODIN '59)

 

ASWH - Jong FC Volendam 0-5 (0-3)

ASWH ging op eigen veld dik onderuit tegen Jong FC Volendam. Hoewel de grote cijfers anders doen vermoeden, werden de Ambachters zeker niet van het veld gespeeld. Integendeel, per saldo kreeg ASWH misschien wel net zo veel kansen als de soepel voetballende bezoekers. Jong FC Volendam toonde zich echter veel efficiënter en kwam al voor rust op een ruime voorsprong. In de tweede helft probeerde ASWH het nog wel, maar een inhaalrace zat er niet meer in. De laatste treffers van de jeugdige 'Wijdbroeken' hadden slechts statistische waarde.

Doelpunten 8. Jordy Hilterman 0-1, 23. Rodney Antwi 0-2, 39. Rodney Antwi 0-3, 70. Gerry Vlak (strafschop) 0-4, 87. Jordy Hilterman 0-5
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 408
ASWH Stef Doedée, David Almeida, Jerry Tieleman, Mels van Driel (80. Peter Verhoeve), Gilmaro van de Werp, Ismail Yildirim (83. Ryan van Dijk), Lars Bosscha, Jesper van den Bosch, Nick Slotboom, Peter de Lange, Kyle Doesburg (76. Akin Arslan)
Jong FC Volendam Jordi van Stappershoef, Ties Evers, Daan Klinkenberg, Stan Veerman, Gijs Smal, Jari Vlak, Rodney Smorenberg (79. Gani Meholli), Gerry Vlak (72. Alex Plat), Roy Tol, Jordy Hilterman, Rodney Antwi (83. Derry Murkin)
Gele kaart Gerry Vlak, Derry Murkin (Jong FC Volendam)

 

Jong Almere City FC - DOVO 2-0 (0-0)

Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen DOVO met 2-0 gewonnen. Daardoor stijgt de ploeg van trainer Ivar van Dinteren naar de tweede plek in de derde divisie. Vlak na rust opende Silvester van de Water de scoorde. Tien minuten na rust benutte Adriaan Kruisheer een strafschop. Na die 2-0 hadden de Almeerders kansen op meer, maar meer doelpunten bleven uit.

Doelpunten 47. Silvester van der Water 1-0, 57. Adriaan Kruisheer (strafschop) 2-0
Scheidsrechter B. Sahiner
Toeschouwers 150
Jong Almere City FC Mike Grim, Kees van Buuren (46. Sherjill MacDonald), Tarik Evre, Sam Krant, Nicky van Hilten, Adriaan Kruisheer, Julian Nak (61. Ruggero Mannes), Jeffrey Rijsdijk, James Efmorfidis (83. Kenneth Aninkora), Khalid Tadmine, Silvester van der Water
DOVO Rodney Ubbergen, Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Bas Mooij, Mitchell de Zwart, Marley Berkvens (73. Aron de Koning), Salim Amarzgiou (60. Leon Toonen), Nick Coster (60. Gilbrano Plet), Quincy Arends, Roy Bakkenes, Joshua Patrick
Gele kaart Nando Wormgoor, Marley Berkvens, Nick Coster (DOVO)

 

ONS Sneek - Spijkenisse 5-1 (2-1)

ONS Sneek behaalde een duidelijke en verdiende zege op Spijkenisse, in het onderlinge duel om de rode lantaarn. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de overwinning zo ruim zou uitvallen. In de eerste helft hield Spijkenisse gelijke tred met de Snekers, en kreeg ook een aantal mooie kansen. Het effectiever spelende ONS Sneek leidde echter bij de rust met 2-1. Toen Spijkenisse na rust niet snel de gelijkmaker kon produceren greep de thuisclub zijn kans. Een heel fraaie solo van Tom Arissen stelde Genridge Prijor in de gelegenheid afstand te creëren: 3-1. Dat bleek de genadeklap voor Spijkenisse. De uiteindelijke 5-1 overwinning was met name goed voor het doelsaldo van de Snekers.

 

ONS Sneek-aanvaller Genridge Prijor wordt opgewacht door Vincent Verbond (4).
Foto: MJFotografieHv

 

Doelpunten 23. Vincent Verbond (e.d.) 1-0, 41. Curty Gonzales 2-0, 44. Felino Jardim 2-1, 50. Genridge Prijor 3-1, 84. Michael Lanting (strafschop) 4-1, 90+2. Fabian Stevens 5-1
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 400
ONS Sneek Barry Ditewig, Klaas de Vries, Rein Werumeus Buning (77. Iloba Achuna), Serge Fatima, Chris Wijnja, Arton Musliu (83. Jan Dommerholt), Michael Lanting, Tom Arissen, Genridge Prijor, Ale de Boer, Curty Gonzales (72. Fabian Stevens)
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiënne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Stefano Gonçalves, Daan Bourgonje (35. Danny Groos), Felino Jardim, Marvin van der Pluijm, Daniël Oliveira Furtado, Michael van Dommelen, Serginio van Axel-Dongen (63. Jazzy Adams)
Gele kaart Vincent Verbond, Eric Polet (Spijkenisse)

 

Spakenburg - Jong FC Groningen 2-1 (1-1)

Het kostte wat moeite, maar Spakenburg blijft koploper. Twee penalty's van Kees Tol brachten de overwinning in een wedstrijd waarin de Blauwen weinig kansen wisten te creëren. Ook Jong FC Groningen had het moeilijk om het doel te vinden, maar had misschien wel een puntje verdiend. Niet groots, maar de drie punten blijven toch op de Westmaat.

Doelpunten 17. Tim Riksman 0-1, 27. Kees Tol (strafschop) 1-1, 79. Kees Tol (strafschop)
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 1500
Spakenburg Leon ter Wielen, Sten Vreekamp, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Mike Vreekamp, Philip Ties, Kees Tol (90. Tom Menting), Olivier Pilon, Bert Steltenpool (62. Tom Oostinjen), Jasper Waalkens (84. Youri Koelewijn)
Jong FC Groningen Kevin Begois, Yoëll van Nieff, Ajdin Hrustic (72. David Browne), Carlos Uriel Antuna Romero (84. Joël Donald), Lars Kramer, Tim Freriks, Amir Absalem, Marijn Ploem (84. Kasper Oldenburger), Gerald Postma, Tim Riksman, Ludovit Reis
Gele kaart Jasper Waalkens (Spakenburg), Yoëll van Nieff, Kevin Begois, David Browne (Jong FC Groningen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.