Nieuws

Hoofdklasse B: Excelsior '31 wint topper van Berkum

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

7 oktober 2017

Excelsior '31 heeft de topper tegen Berkum verdiend met 3-1 gewonnen en nam en passant ook nog eens de leiding in de hoofdklasse B over. Boeloerditi, Penterman en Köse brachten de thuisclub ruim aan de leiding voordat Chris van der Meulen iets kon terugdoen.
SC Genemuiden maakte korte metten met SDC Putten. Het werd op sportpark De Wetering maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. Door dat resultaat klimmen de Genemuiders naar de gedeelde tweede plaats.

Ook Ajax blijft het goed doen. De Amsterdammers wonnen met de nodige moeite van AZSV, maar kunnen opnieuw drie punten bijschrijven (2-1). De Ajacieden hebben nu twaalf punten en blijven in het kielzog van de top drie. Hetzelfde kun je zeggen van DFS. Na de 2-0 winst tegen NSC Nijkerk staat de ploeg uit Opheusden vijfde met één puntje minder dan Ajax.

Staphorst heeft een gaatje moeten laten vallen achter DFS. De Staphorsters kwamen op het eigen veld tegen Eemdijk niet verder dan 1-1. Jan de Graaf scoorde al na luttele seconden spelen voor de 'Diekers', terwijl Staphorst de aftrap had. Na een kwartier zorgde Martijn Brakke met een kopbal voor de gelijkmaker.

CSV Apeldoorn gaf een zeker lijkende overwinning nodeloos uit handen. Tegen HZVV leidde Apeldoorn na negentig minuten spelen met 2-0, maar het liet de tegenstander in de blessuretijd toch nog op gelijke hoogte komen (2-2).

Debutant Zuidvogels won knap met 2-1 van Urk. Buurman Huizen pakte tegen Sparta Nijkerk het eerste punt. In Nijkerk werd het 2-2. De groengelen staan daardoor niet meer op de laatste plaats. Die werd overgedaan aan Urk, dat een slechter doelsaldo heeft. Heel Huizen kijkt uit naar de derby van volgende week als Huizen Zuidvogels ontvangt.

 

Ajax - AZSV 2-1 (2-0)

Ajax kende een bliksemstart. Na anderhalve minuut spelen lag de 1-0 in de touwen, want uit een subliem hakballetje van Bilal el Amrani scoorde Stanley Akoy beheerst. Het frivole Ajax drong AZSV continu in de verdediging en de 2-0 door Jack van Moerkerk was een logische optelsom van de suprematie van de Amsterdammers. Ajax bleef het wedstrijdbeeld ruim een uur dicteren waarbij het echter vergat de definitieve knockout toe te dienen, waardoor AZSV erin bleef geloven zonder echt dreigend te worden. Dit gebeurde pas nadat Brian Hogeweide de aansluitingstreffer maakte diep in de tweede helft. Ajax en AZSV maakten er een levendig slotstuk van. In het laatste gedeelte waren er mogelijkheden voor beide teams, maar de grootste kans was in blessuretijd toen Niek te Veluwe namens AZSV rakelings naast schoot. Maar nadat alle plussen en minnen waren opgeteld en afgetrokken bleef Ajax als terechte winnaar op het papier staan.

Doelpunten 1. Stanley Akoy 1-0, 14. Jack van Moerkerk 2-0, 72. Brian Hogeweide 2-1
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 150
Ajax Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong, Zakaria el Biyar (Bobby Bosma), Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (Maurice Renger), Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso, Lars Middelwijk, Berry van 't Land
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden, Joost Rasing (Thomas Stoverinck), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Sjoerd te Broekhorst (Brian Hogeweide), Kars Vierwind
Gele kaart Lars Middelwijk, Glenn van Zoolingen, Bilal el Amrani (Ajax), Kars Vierwind (AZSV)

 

CSV Apeldoorn - HZVV 2-2 (1-0)

De wereld op zijn kop moeten de supporters van CSV Apeldoorn gedacht hebben na de wedstrijd. Een voorsprong van 2-0 in de blessuretijd weggeven is altijd slecht te verteren. Vooral in de tweede helft liet CSV Apeldoorn na de wedstrijd te beslissen. Een aantal opgelegde kansen werd niet benut. En zoals het vaker gaat pakten de mannen uit Hoogeveen in de 90e en 91e minuut twee kansen met beide handen aan. Eindstand 2-2. Twee punten verloren voor CSV Apeldoorn en een punt gewonnen voor HZVV.

 

Kelly João (HZVV) is aan de bal, Jeremy Jonker dekt hem af.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 33. Jamarro Diks 1-0, 70. Hüseyin Güveli 2-0, 90. Jan Hup 2-1, 90+1. Arjan Akkerman 2-2
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 350
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Jesse Perdon, Joost Krijns, Rob Diderik, Steven van Es, Maarten Boeve, Maikel Lange (65. Hüseyin Güveli), Sander Krijns (86. Jesse Hartgers), Jamarro Diks ( 88. Bruce Schotman), Richard van Beek, Jeremy Jonker
HZVV Hidde Streutker, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Arjan Akkerman, Kelly João (81. Erwin Breukelman), Yoran Popovic, Jan Hup, Alex Zomer, Jos Fidom, Milan Ronkes (63. Marlon Luchtenberg), Noah ten Brinke (81. Reza Hosseini)
Gele kaart Rob Diderik, Richard van Beek, Jamarro Diks (CSV Apeldoorn), Jan Hup, Arjan Akkerman, Reza Hosseini (HZVV)

 

Excelsior '31 - Berkum 3-1 (2-0)

In de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse B was Excelsior '31 deze wedstrijd duidelijk de betere. Berkum kon op een enkele speldenprik na niet mee in het vlotte aanvalsspel van de thuisploeg. Na een doeltreffend afstandsschot van Boeloerditi, ging Excelsior '31 met een nog prettiger gevoel de rust in na een kopdoelpunt van Penterman. Na rust kon het publiek het eerste kwartier genieten van een frivool Excelsior '31 en de 3-0 die daar uit voortvloeide. Het laatste halfuur was kwalitatief niet het beste gedeelte van de wedstrijd. Berkum wist nog een doelpunt te maken, maar veel verder dan een kort offensief kwamen de gasten niet.

 

Scheidsrechter Shona Shukrula toont de gele kaart aan Tom Brummelhuis van Excelsior '31 (niet zichtbaar).
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 19. Boy Boeloerditi 1-0, 45. Hielke Penterman 2-0, 52. Cem Köse 3-0, 59. Chris van der Meulen 3-1
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 550
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (52. Ogúzhan Sahin), Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Hakim Ezafzafi
Berkum Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal)
Gele kaart Niek Averesch, Tom Brummelhuis (Excelsior '31), Jason Huisman, Jasper Bremmer (Berkum)

 

SC Genemuiden - SDC Putten 5-1 (3-0)

SC Genemuiden had deze middag geen kind aan SDC Putten, het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kende amper tegenstand. Na een halfuur spelen stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord, SDC Putten zag het gebeuren en had geen antwoord op de riante voorsprong. SC Genemuiden mocht naar hartenlust combineren en in de afwerking ging er maar weinig mis, de doelpunten waren dan ook om in te lijsten. Na rust ging SC Genemuiden vrolijk verder, SDC Putten kwam ook nu amper van eigen helft en een passend antwoord had het niet. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld en het was wachten op nog meer treffers, de 4-0 kwam dan ook na een uur spelen. Op de valreep lukte het SDC Putten nog wel om de eer te redden, maar een vijfde treffer van SC Genemuiden bepaalde de uiteindelijk 5-1 eindstand.

Doelpunten 15. Omar Kavak 1-0, 24. Anne van der Kolk 2-0, 27. Anne van der Kolk 3-0, 57. Joran Pot 4-0, 85. Rick Degenaar 4-1, 86. Omar Kavak 5-1
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 650
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Rick Doorn, Jacco Riemens, Joran Pot, Robert Boes, Anne van der Kolk, Arjen Hagenauw (26. Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits (65. Jefta van den Broek), Rick van den Brink (36. Joost Heerschop), Martijn Duits, Kees Pluim, Jerry Geurtsen, Wouter de Bruin, Abdelmoumin Cherkaoui, Jurian van den Brink (81. Max Degenaar), Rick Degenaar
Gele kaart Sander Duits, Thomas Amende (SDC Putten)

 

Sparta Nijkerk - Huizen 2-2 (0-0)

In de eerste helft viel er op een kletsnat sportpark De Ebbenhorst weinig te beleven. Slecht voetbal en bij beide teams veel balverlies. In de tweede helft ontstond er toch een wedstrijd. Murat Önal kon pardoes binnenschieten en de bezoekers op voorsprong brengen. Lang kon hier niet van genoten worden. De thuisclub kreeg de betere kansen. Jesse Buitenhuis maakte fraai de gelijkmaker en nog geen tien minuten later maakte hij bij de tweede paal de 2-1 toen hij de bal via een speler van SV Huizen kon binnenschuiven. De Nijkerkers kregen kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde niet en twee minuten voor tijd leverde een groot misverstand in de verdediging van Sparta Nijkerk de gelijkmaker op. De thuisclub liet twee dure punten liggen.

 

Nino van Jaarsveld (5) is onderuit gegaan en daardoor krijgt Janic Makizodila van Sparta Nijkerk vrije doorgang.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 51. Murat Önal 0-1, 64. Jesse Buitenhuis 1-1, 73. Wouter Vente (e.d.) 2-1, 88. Hidde van der Veldt 2-2
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 600
Sparta Nijkerk Brian Willemse, Janic Makizodila, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Mark Groenewoudt, Rick Knoop, Jorrit Fiegen (3. Donny van der Wal), Rick Boersma (90. Brian Bawuah), Rafael Boer (57. Junior Albertus), Frank Heus, Jesse Buitenhuis
Huizen Kevin Rijnvis, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Quincy van Waveren (85. Kevin Smit), Lucas Pelgrum, Murat Önal, Jordy Buitenhuis, Garrett Jones (62. Hidde van der Veldt), Aron Klaassen, Desmond Mensen, Lucas van Esterik (46. Thomas Malolepszy)
Gele kaart Rick Knoop, Mark Groenewoudt (Sparta Nijkerk), Nino van Jaarsveld, Desmond Mensen, Aron Klaassen (Huizen)

 

Staphorst - Eemdijk 1-1 (1-1)

Staphorst begon onthutsend aan de wedstrijd. Terwijl ze zelf de aftrap namen gleed Frank van de Burg uit en kwam de bal uiteindelijk bij Jan de Graaf terecht. Die zei dank je wel en pakte het cadeautje dankbaar uit. Meteen daarna moest Mark Veldmate een bal van de lijn halen en kwam de thuisploeg goed weg. Gelukkig herstelde Staphorst zich en kwam via Martijn Brakke op gelijke hoogte. Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg de ploeg van Jan Vlap een drietal kansen, welke evenzoveel een prooi werden voor doelman Ruizendaal. Ook Eemdijk deelde nog wat speldenprikjes uit, maar de stand bleef tot aan de pauze ongewijzigd. Na de hervatting eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen streden voor de winst en kregen diverse kansen om op voorsprong te komen. De grootste mogelijkheid kreeg William de Boer. Vanaf elf meter zag de onfortuinlijke aanvaller zijn inzet worden gestopt door doelman Ruizendaal. In het verloop zou de sluitpost van Eemdijk zich nog een aantal keren onderscheiden. De bezoekers kregen ook nog een aantal mogelijkheden, maar zagen deze in rook opgaan. De wedstrijd eindigde zo in een 1-1 gelijkspel, al had het ook zomaar in 4-4 kunnen eindigen

Doelpunten 1. Jan de Graaf 0-1, 15. Martijn Brakke 1-1
Scheidsrechter T. Voncken
Toeschouwers 400
Staphorst René Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark Veldmate, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (86. Rémon Kroes), William de Boer (73. Heine Uuldriks), Martijn Brakke, Mike Reuvers
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Wouter Bout, Floris Mulder, Maikel de Harder, Jan de Graaf, Klaas de Graaf, Jorni Camps, Argjend Selimi (61. Angelo Duijst), David van de Groep, Evert Brouwers
Gele kaart Reinier Crediet, Heine Uuldriks (Staphorst), Zeger Beukers, Floris Mulder, Maikel de Harder, Evert Brouwers (Eemdijk)

 

Zuidvogels - Urk 2-1 (2-0)

Een (voorheen) Zuiderzee-derby was het duel tussen Zuidvogels en Urk, vanmiddag op de Wolfskamer in Huizen. Onder meer dan druilerige omstandigheden begonnen de rood-groenen uit Huizen goed aan het duel. Een verre ingooi van Daryl Yngard werd doorgekopt door Tim Horsmeier, de botsende bal kwam in de voeten van Jonny Mehrez en met links tikte hij hoog binnen (1-0). Twaalf minuten later werd Urk weer verrast, een indraaiende vrije trap van Steve Promes werd centraal niet weggewerkt en Richard Gooijer kon in laatste instantie de bal koppend langs Cornelis Koffeman werken (2-0). Zuidvogels had zijn gewenste voorsprong en Urk moest in de tegenaanval. Veel verder dan een afgekeurde goal kwamen de bezoekers niet, de rust brak aan met 2-0. Na rust was het Urk dat in een omschakelmoment de aansluitingstreffer produceerde, invaller Gerrit Tol was vanaf 18 meter trefzeker (2-1). Het vervolg van de tweede helft was een hevig aandringend Urk dat via diepe ballen de Zuidvogels-verdediging onder druk zette. Een aantal hachelijke momenten voor de goal van Frank Mol leverden de Urkers echter geen resultaat op, de stand bleef ongewijzigd. Zuidvogels kon drie punten bijschrijven, de Urkers wachten nog altijd op hun eerste driepunter.

Doelpunten 2. Jonathan Mehrez 1-0, 13. Richard Gooijer 2-0, 50. Gerrit Tol 2-1
Scheidsrechter C. Mesbah
Toeschouwers 300
Zuidvogels Frank Mol, Daryl Yngard, Tim Horsmeier, Richard Gooijer, Terry Boné (14. Jorik van Ruiswijk), Ricardo Tat, Michel de Wit, Hidde van Erkel, Jonathan Mehrez (80. Jermain Heldoorn), Danny Roozendaal, Steve Promes (87. Lorenzo Tat)
Urk Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort (65. Jelle de Boer), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Riekelt-Jan Brands (46. Gerrit Tol), Klaas Romkes
Gele kaart Bennie Dunnink, Marinus Snoek (Urk)
Rode kaart Bennie Dunnink (Urk)

 

DFS - NSC Nijkerk 2-0 (1-0)

Beide ploegen schotelden de toeschouwers op deze regenachtige zaterdag een rommelige eerste helft voor. DFS kwam in de slotfase op voorsprong via een kopbal van aanvoerder Van Walsem. In de beginfase van de tweede helft vergat de thuisploeg de wedstrijd te beslissen waardoor men het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte. Met tien man besliste DFS een minuut voor tijd, na een fraaie aanval, definitief de wedstrijd via Dors.

Doelpunten 45. Rick van Walsem 1-0, 89. Luciën Dors 2-0
Scheidsrechter V.P.J. Peeters
Toeschouwers 225
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (81. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors (90. Alex Scheffer), Noë Bokila (68. Qendrim Beqiraj)
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Roy Schaap, Dave Knikker (83. Martijn Schilthuis), Barry de Winter,Tristan Wallet (64. Darryl Bobson), Rinke Rozema, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Chan-Ali Turksoy, Yannick Cornelisz, Eyüp Termelez
Gele kaart Roy Schaap, Eyüp Termelez (NSC Nijkerk)
Rode kaart Qendrim Beqiraj (2x geel) (DFS)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.