Nieuws

Beker West I: Swift als laatste naar tweede ronde

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

1 november 2017

Swift, dat de afgelopen weken naam maakte in de KNVB-beker, heeft zich als laatste club geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De wedstrijd tegen tegen AFC zaterdag werd later gespeeld in verband met de ontmoeting in de Kuip tegen Feyenoord, waar Swift zich kranig verweerde (4-1).

Tegen AFC leverden negentig minuten voetbal geen doelpunten op, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die werden door Swift iets beter genomen.
En zo is ook de zaterdagtak van Swift door. Swift (zo) won eerder al met 1-3 van Spaarnwoude. Het zondagelftal van AFC doet als tweededivisionist niet mee om de districtsbeker.

Woensdag 1 november is de loting voor de tweede en derde ronde. De loting vindt plaats bij Limmen in Zuid-Scharwoude.

 

AFC (za) - Swift (za) 0-0, Swift w.n.s. (4-5)

Halverwege de eerste helft kreeg AFC-er Thierry van der Kooye een rode kaart wegens een vermeende slaande beweging. AFC trok zich daarna terug en het lukte Swift niet om een bres te slaan in de verdediging van AFC. In de omschakeling kreeg de thuisclub wat kansjes, maar gescoord werd er niet.
Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Swift bleef foutloos, net als het in de KNVB-beker tegen Vitesse deed. Bij AFC miste alleen Milan de Wijs, daardoor gaat Swift door.

Scheidsrechter S.G. de Haan
Rode kaart Thierry van der Kooye (AFC)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West I.