Nieuws

Jan Vlap kiest voor een sabbatical

Nieuws

 

9 november 2017

Meteen na afloop van de monsteroverwinning (0-13 tegen Ruinen) in de eerste ronde van de districtsbeker Noord maakten Staphorst en Jan Vlap bekend dat hun wegen aan het eind van dit seizoen gaan scheiden. Vlap (50) kiest voor een sabbatical, even geen voetbaltrainer in een verder druk maatschappelijk leven.

 

Jan Vlap Foto: Ferry Toth

 

Aan het eind van dit seizoen heeft Vlap twintig jaar voor een spelersgroep gestaan. Op zijn CV veel successtory's. Lemmer, Bergum, Gronitas, ONS Boso Sneek, ASV Dronten en Harkemase Boys promoveerden met Vlap aan het tactische roer. Het kampioenschap van Harkemase Boys (in 2016) was Vlaps achtste voetbaltitel.

 

Ook bij Staphorst waren er al weer prijzen. De mooiste was het winnen van de beker van het district Noord. Staphorst bleef in de finale met 0-1 de baas over SC Genemuiden. Deelname aan de nacompetitie voor een plek in de Derde divisie was minder succesvol. Daar strandde Staphorst op Ter Leede. Dit seizoen is er nog geen serieus zicht op prijzen, maar het voetbaljaar is nog lang. Komend seizoen geen Vlap meer op de spelersbank. Even wennen.