Nieuws

FC Lisse droomt van een glansrijk rijtje

Nieuws
Tweede divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

10 november 2017

Inhaalprogramma in de competitie en een vrij beperkt. In het verleden was de nog-te-doen lijst in deze tijd van het jaar vaak veel langer, maar de komst van steeds meer kunstgrasvelden zorgt voor veel minder afgelastingen. Een voordeel, waar zeker competitieleiders met genoegen naar kijken. De keerzijde van inhalen in november is het vaak gure weer dat mensen thuis houdt bij de kachel. Daar worden penningmeesters van de clubs zeker niet blij van.

 

Maar de bollenstreekclash tussen FC Lisse en Katwijk is wel iets om de knus warme huiskamer voor te verlaten. De Lissenaren zullen de koploper van de Tweede divisie met vertrouwen tegemoet treden, op basis van de 2-0 overwinning die de ploeg van Robbert de Ruiter een week geleden boekte op nummer twee GVVV. In de onderlinge balans door de jaren heen zijn uitzonderingen te vinden dat FC Lisse wist te winnen van Katwijk, zowel op De krom als op de eigen thuisbasis Ter Specke. Maar uitgerekend in het seizoen 2012-13, waarin Katwijk algeheel landskampioen werd, hield FC Lisse de punten in eigen huis en zo ook in het seizoen daarop. Maar in 2015-16 was het weer twee keer bingo voor Katwijk. FC Lisse maakte dit jaar de stop omhoog naar de Tweede divisie en kwam traag op gang. De eerste overwinning kwam pas in de zesde wedstrijd (0-3 bij De Dijk). Het aantal driepunters is inmiddels opgelopen naar drie, maar de positie op de ranglijst geeft nog steeds zorgen.

 

Seizoen 2013-2014: FC Lisse won op Ter Specke met 2-0 van de regerend landskampioen Katwijk. Thierry Monteny, hier tussen drie Katwijkers in, maakte de openingstreffer.
Foto: Hubert Habers

 

Winnen van GVVV, winnen van Katwijk. FC Lisse droomt stilletjes van een glansrijk rijtje. Martin van Eeuwijk, smaakmaker, sterkhouder, vul maar in, heeft zijn wedstrijd schorsing achter de rug, wat inhoudt dat FC Lisse op papier met zijn wellicht sterkste opstelling kan opdraven. Bij koploper Katwijk speelt dat allemaal niet zo. Sterkste opstelling? Dick Schreuder kan misschien wel drie sterkste opstellingen op het bord schrijven. Maar machines zijn de spelers niet. Tegen Excelsior Maassluis (3-0 nederlaag, de eerste van het seizoen) maakte de ploeg menselijke fouten. Om vervolgens tegen AFC over te gaan tot de orde van een nieuwe speeldag. Katwijk poetste in Amsterdam een 2-1 achterstand weg om met 2-3 de negende overwinning in de competitie bij te schrijven.

 

Bij Huizen zijn de verhalen doorspekt met de term aansluiting. Aansluiting vinden bij de middenmoot in de hoofdklasse B is voor het moment het hoofddoel. Afgelopen seizoen daalde Huizen af uit de Derde divisie. De verwachting dat de ploeg dan wel even vrolijk bovenin zal gaan meedraaien in de hoofdklasse is iets te kort door de bocht. Trainer Erik Assink moest zo'n beetje helemaal vanaf de bodem beginnen en dat is ook voor een coach met een schat aan ervaringen geen eenvoudige opdracht. Na vier nederlagen op rij was de 1-1 tegen Sparta Nijkerk het eerste punt voor de geel-groenen. Daarna volgden nog twee gelijk spelen en toen die mooie zaterdag waarop Huizen HZVV met lege handen (4-0) terug naar Hoogeveen stuurde. Langzaam maar zeker is het lek wel bovengekomen, al was de 4-2 bij DFS wel weer even een domper op de vreugde.

 

''Putten uit'' altijd lastig. Zelf PSV kwam in de eerste ronde van de KNVB-beker niet toe aan een walk-over. Pas na een uur moest de ploeg van Michael van den Berg het hoofd definitief buigen en de 0-4 einduitslag was zeker geen afgang voor de amateurs. Hoe wegen in de voetballerij elkaar kunnen kruisen. De voetballer Michael van den Berg werd met IJsselmeervogels landskampioen in 1995, 1998 en 1999. En in 1995 ook nog eens algeheel landskampioen. Trainer in die periode bij de 'rooien' Erik Assink. En zo ontmoeten 'leerling' en 'meester' elkaar in een andere hoedanigheid op de Putter Eng. Voetbalvrienden buiten het veld, elkaars concurrenten binnen de lijnen. SDC Putten heeft net als Huizen puntenhonger. De meest recente onderlinge balans spreekt in het voordeel van Huizen, dat van de acht duels er zeven wist te winnen. Putten kwam in die reeks eenmaal uit aan de goede kant van de score.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

 

FC Lisse - Katwijk

SDC Putten - Huizen