Nieuws

Hoofdklasse B: Positie Huizen blijft penibel

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

11 november 2017

Huizen is er niet in geslaagd uit de inhaalwedstrijd tegen SDC Putten (2-1) een positief resultaat te halen. De Huizers kwam halverwege de eerste helft met een man meer op het veld te staan, maar raakten voornamelijk paal en lat van het vijandelijke doel.

Alleen Kevin Smit had tien minuten na rust succes met zijn gelijkmaker en was er nog hoop op meer voor de ploeg van Erik Assink. Maar een kwartier voor tijd zette Jurian van den Brink de tien Puttenaren op winst en ging Huizen opnieuw een nederlaag tegemoet. Daarmee duurt voor Huizen de penibele situatie op de ranglijst onverminderd voort.

SDC Putten deed goede zaken. De ploeg steeg met stip van elf naar zeven.

 

SDC Putten - Huizen 2-1 (1-0)

Een wedstrijd die in het begin alle kanten op kon. SDC Putten kreeg de eerste twee kansen maar daarna kreeg Huizen ook twee mogelijkheden, maar beide teams kwamen niet tot sccoren. Een boeiend duel van begin tot eind was het. SDC Putten wist op voorsprong te komen toen er slecht verdedigd werd bij Huizen en Rick Degenaar de bal naar de vrijstaande Joost Heerschop bracht en die kon simpel de bal in het doel wist te deponeren. Direct na de aftrap had SDC Putten zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen bij een goede kans de stand te verdubbelen maar verzuimde dit. Na 25 minuten kwam SDC Putten met tien man te staan toen Rick van de Brink de doorgebroken Hidde van der Veldt net buiten de zestien onderuit haalde en terrecht direct rood kreeg. Huizen voelde dat er meer te halen was en voerde de druk op, alleen was het steeds de Putter doelman Hoogewoning die roet in het eten gooide voor de Huizenaren en fabelachtige reddingen had. Ook in de tweede helft bleeft de druk van Huizen maar echt uitgespeelde kansen bleven beperkt. Zowel voor SDC Putten als Huizen voorkwamen paal en lat meer doelpunten. Het waren de tien van trainer Michael van den Berg die toch via Jurian van den Brink een kwartier voor het einde op voorsprong kwam terwijl daarvoor Huizen de voorsprong had verdiend. Maar tussen verdienen en krijgen zit nog het verschil. Kinderlijk verdedigen (aldus Erik Assink) werd Huizen tenslotte fataal. De geel-groenen probeerde het nog wel en voerden de druk nog maar eens op maar de stugge verdediging van SDC Putten wist stand te houden en zo de drie gestolen punten binnen te halen. Uitblinker was de SDC Putten doelman die de drie punten wel op zijn naam mocht schrijven.

Doelpunten 16. Joost Heerschop 1-0, 54. Kevin Smit 1-1, 75. Jurian van den Brink 2-1
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 650
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Sander Duits, Jurian van den Brink (84. Jefta van den Broek), Kees Pluim, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen (90. Wesley Ruiter), Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop, Martijn Duits
Huizen Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Nino van Jaarsveld, Quincy van Waveren, Murat ├ľnal, Jordey Buitenhuis, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen, Desmond Mensen (79. Bob Brilleman), Kevin Smit (82. Thomas Malolepszy), Joey Papamelodias
Gele kaart Kees Pluim, Rick Degenaar, Wouter de Bruin, Jefta van den Broek, Joost Heerschop (SDC Putten), Joey Papamelodias (Huizen)
Rode kaart Rick van den Brink (SDC Putten)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.