Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk loopt verder uit

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

18 november 2017

Noordwijk heeft de voorsprong op nummer twee SteDoCo uitgebreid tot vijf punten. De koploper won zelf vrij eenvoudig met 3-0 van Smitshoek, terwijl SteDoCo thuis met 1-3 van Jodan Boys verloor. Met name achterin maakte de runner up een kwetsbare indruk.
Ter Leede won met 3-1 van hekkensluiter Argon en is SteDoCo nu tot op één punt genaderd.

Achilles Veen, dat vorig jaar nog lang meedeed om de titel, lijkt dit seizoen al uitgespeeld. Uit bij hoofdklasse debutant Nootdorp liep het tegen een 1-0 nederlaag aan. De achterstand op koploper Noordwijk bedraagt daardoor inmiddels negen punten.

Onderin kwamen FC Rijnvogels en RVVH, de nummers veertien en vijftien, tegen elkaar uit. Het werd een puntendelen zonder doelpunten en daarmee schieten beide weinig op. Men liep een puntje in op Smitshoek en AFC. Voor de Amsterdammers was een 3-0 voorsprong niet voldoende om de volle winst vast te houden. Zwaluwen kwam in de tweede helft sterk terug en het wist zelfs te winnen: 3-4.

Verder waren er nog twee wedstrijden in de middenmoot. FC 's-Gravenzande won thuis met 2-0 van Hoek, Rijsoord won ook en wel met 2-1 van Swift. De vier ploegen nemen nu de plaatsen zes, zeven, negen en tien in.

 

AFC (za) - Zwaluwen 3-4 (3-0)

AFC zette Zwaluwen in twintig minuten tijd op een 3-0 achterstand en daarmee leek voor de Amsterdammers een vrolijke middag in het verschiet te liggen. Maar na het stormachtige begin stokte de productie. Na rust sloop Zwaluwen stapje voor stapje dichterbij. Na de vlotte 3-1 misten de Vlaardingers een strafschop, maar op het uur lag de aansluittreffer in het net van de thuisclub en was het ineens toch weer een wedstrijd. AFC kreeg zeker kansen op een vierde doelpunt, maar Zwaluwen maakte tien minuten voor tijd gelijk toen Ricardo Merrelaar zijn misser bij de penalty goed maakte. En toen was het voor de bezoekers erop en erover. En zo kwam er vier minuten voor het eindsignaal een stand op het scorebord te staan die halverwege de eerste helft niet meer voor mogelijk was gehouden.

Doelpunten 13. Daan Sutorius 1-0, 15. Thierry van der Kooye 2-0, 18. Thierry van der Kooye 3-0, 51. Dennis van Rijn 3-1, 62. Raoul Gillet 3-2, 70. Ricardo Merrelaar 3-3, 87. Jerry Scholman 3-4
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 100
AFC (za) Jort Berghuis, Willem Deetman, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Pepijn Veerman, Mauritsio Helstone (56. Jessy de Jong), Floris Dokkum, Daan Sutorius, Thierry van der Kooye (77. Joey Singels), Gijs Niehe
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh (78. Wesley de Heij), Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Joseph Gonçalves, Robin Hofman, Jerry Scholman, Raoul Gillet, Jesper Gudde (89. Tim Gudde), Dennis van Rijn, Ricardo Merrelaar
Gele kaart Willem Deetman (AFC), Mario Nijgh, Dennis van Rijn (Zwaluwen)

 

FC 's-Gravenzande - Hoek 2-0 (2-0)

FC 's-Gravenzande deed goede zaken door de thuiswedstrijd tegen Hoek met 2-0 te winnen. Al na acht minuten viel de eerste treffer, maar die werd wegens buitenspel geannuleerd. Halverwege de eerste helft viel het doelpunt alsnog nadat Frank Broos op aangeven van Yuri Westhoff raak schoot. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in blessuretijd was het na een aanval uit het boekje wederom de thuisploeg die scoorde: 2-0. Hoek ging na rust, met twee verse krachten in het veld, op zoek naar de aansluitende treffer, maar die kwam er niet. FC 's-Gravenzande speelde een degelijke wedstrijd, gaf maar weinig weg en Hoek wist daar niet doorheen te komen.

 

Wat Hoek ook probeert, de aansluitingstreffer komt er niet. Doelman Danny Koning houdt zijn doel schoon.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 24. Frank Broos 1-0, 45. Yuri Westhoff 2-0
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 275
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Brent Biesheuvel (61. Rick Boers), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem (68. Marijn Wijkhuijs), Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy (46. Birgen Martens), Rik Impens, Niek van Sprundel, Titas Vitukynas (46. Douwe Zeegers), Zinho Chergui, Stef de Backer
Gele kaart Samet Dag, Pascal Broch (FC 's-Gravenzande)

 

FC Rijnvogels - RVVH 0-0 (0-0)

Een bloedeloze 0-0 was het resultaat tussen (momenteel) twee degradatiekandidaten. Het vertoonde spel was een afspiegeling van de lage positie op de ranglijst die de beide teams innemen. Het was over en weer grossieren in slechte passes en vloeiende combinaties waren op een hand te tellen. Beide ploegen streden wel, wilden wel maar konden eenvoudigweg de wedstrijd niet naar een acceptabel schouwspel tillen. De beste kans op 1-0 was voor Romano van der Stoep die te gehaast schoot zodat doelman Danny Spelde kon redden. Verder hing de lat een Katwijkse treffer nog in de weg.

Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 300
FC Rijnvogels Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Ivailo Staal, Oliver Rifai, Pieter van den Breggen, Romano van der Stoep (76. Ryan Luchtigheid), Ricardo de Vlugt (80. Luuk Slegt), Joey Lauhouh (82. Jaap van Duijn), Joost Leonard, Robbin van Dijk
RVVH Danny Spelde, Wouter Swart, Tarik Yekhlef, Lito Rodriques de Pina, Papito Merencia, Sanzio Dieterich, Shamir de Jesus (60. Diego Rietveld), Jessie Proost, Agbor Eyongakpa (60. Djim Kammermann), Guytano dos Santos, Mauro Kloppert
Gele kaart Ricardo de Vlugt, Bright Ampong, Ivailo Staal (FC Rijnvogels), Diego Rietveld (RVVH)

 

Noordwijk - Smitshoek 3-0 (2-0)

Noordwijk speelde vanmiddag, met name in balbezit, niet erg goed. Toch waren het goals op heel belangrijke momenten die het onmachtige Smitshoek de das om deden. Noordwijk moest in de eerste helft het spel maken en Smitshoek beperkte tot massaal verdedigen. Het spel van Smitshoek leek succes op te leveren met een 0-0 ruststand toen een indraaiende hoekschop van Reynaers kort voor rust zomaar binnenviel. De echte klap voor Smitshoek kwam op naam van Westdijk die een paar minuten later bij de eerste paal de 2-0 binnenschoot.
Ook weer een cruciaal moment, vijf minuten na rust, betekende het einde aan de spanning toen opnieuw Westdijk kon scoren nadat hij werd weggestuurd en droog de 3-0 inschoot.
Verdedigend stond het bij Noordwijk weer prima dus problemen kwamen er verder niet meer.

Doelpunten 41. Thomas Reynaers 1-0, 45. Tjeerd Westdijk 2-0, 51 Tjeerd Westdijk 3-0
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 400
Noordwijk Mustafa Amezrine, Raymond Manuputty, Rob Overvliet, Kasper Michel, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Ruperto Dorothea (65. Sonny ten Hoope), Thomas Reynaers, Tjeerd Westdijk, Emiel Wendt (74. Sander Bosma), Denzel James (71. Nick van Staveren)
Smitshoek Robin Boot, Marcel Varela Ribeiro, Rutger van der Kleij, Thijs Oomsen (74. Remco de Neef), Ramon van der Wal, John de Ronde, Jurien Reineta, Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, John van Vugt
Gele kaart Rutger van der Kleij (Smitshoek)

 

Nootdorp - Achilles Veen 1-0 (1-0)

Achilles Veen maakte een slechte start in de tweede periode door een 1-0 nederlaag te lijden bij nieuwkomer Nootdorp. Al in de tweede minuut kreeg Achilles Veen de kans op de 0-1 maar de inzet van in het Sen Aerts ging net voorlangs het doel. Twee minuten later was het Nootdorp dat via de rechterkant een voorzet gaf die door Thijs van den Berg heel ongelukkig achter doelman Ferdi Kwetters in het doel belandde. Uit een aanval van Achilles Veen in de zevende minuut werd een overtreding op Sen Aerts bestraft met een strafschop. Het was Sen Aerts zelf die de penalty nam, maar doelman Augustinus stopte de inzet. Daarna waren er wat kansen voor beide partijen en een afgekeurd doelpunt van Achilles Veen. De rust werd bereikt met een 1-0 stand.
Ook na de rust een aanvallend Achilles Veen, maar het was Nootdorp dat uiteindelijk toch de drie punten pakte.

Doelpunten 3. Thijs van den Berg (e.d.) 1-0
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 150
Nootdorp Yannic Augustinus, Yannick Blom, Peter Korteling (87. Gerard Rust), Stefan Stam, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Nick Sleeking (73. Kevin Cameron), Gillian Pieper, Charlie Windhorst, Chasey Stanneveld, Chaheen Hansen (46. Roy Beijer)
Achilles Veen Ferdi Kwetters, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Sem van der Pijl (75. Adreano van den Driest), Sezer Sulun, Joep van den Ouweland (29. Niek Wilborts), Maarten Boddaert, Theo Martens, Flavio Andjole, Sen Aerts, Brian Peters (65. Jorik Mijnhijmer)
Gele kaart Stefan Stam (Nootdorp), Flavio Andjole (Achilles Veen)

 

Rijsoord - Swift 2-1 (1-1)

Voorafgaand aan de wedstrijd twee teams met evenveel punten en alleen een iets beter doelsaldo voor Rijsoord. Een technisch vaardig Swift zocht direct na het beginsignaal de aanval op, maar wist niet echt grote kansen te creëren. Na ruim een half uur spelen kwam Swift op voorsprong door een doelpunt van Guido Moelee, die vanaf de penaltystip mocht aanleggen. Vijf minuten later kwam de thuisploeg weer langszij om in de tweede helft de voorsprong te nemen door een doelpunt van Mike van Gool. Swift drong daarna sterk aan, maar er werd niet meer gescoord.

Doelpunten 37. Guido Moelee 0-1, 42. Khalid Rahli 1-1, 70. Mike van Gool 2-1
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 200
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Michael van Gool (86. Zepp Jacobs), Desley Hoogendijk, Siebren Hoekstra
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgrave, Rutger de Vries, Jordy de Groot, Max Gerard van Wakeren, Tobias Kuijvenhoven (81. Bas Middelkoop), Jaap Smeeing (69. Ron Rosenhart), Mallqui Cabezas Narvaez (81. Shaquille Doorson)
Gele kaart Michael Bekkers (Rijsoord), Bogdan Constantin (Swift)

 

SteDoCo - Jodan Boys 1-3 (1-1)

SteDoCo was in de eerste helft het meest aan de bal, maar kon op eigen kracht geen doelpunt maken. Daar was de hulp van de Jodan Boys keeper voor nodig. Deze liet namelijk de bal onder zijn voet door glippen, waarna deze over de doellijn rolde: 1-0. Lange tijd zag het er naar uit, dat dit de ruststand zou worden, maar een (gemakkelijk) gegeven penalty was de reden, dat er halverwege toch een 1-1 stand op het scorebord prijkte. In de tweede helft ging de thuisclub naarstig op zoek naar een doelpunt, maar slaagde daar wederom niet in. Sterker nog, met een paar snelle counters en door het mistasten van een aantal SteDoCo-spelers konden de gasten zomaar naar 1-3 uitlopen. Vervolgens probeerde de thuisclub de bakens nog wel te verzetten, maar Jodan Boys gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

Doelpunten 30. Mathijs Swaneveld (e.d.) 1-0, 45. Levi Marengo 1-1, 62. Gilliomar Leona 1-2, 66. Bradley el Idrissi 1-3
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 350
SteDoCo Mark Smith, Bryan Jongeneel, Remco Buist, Kevin Patijn, Jordey van Dam (58. Joran Schröder), Hayri Pinarci, Roy Weber, Jesse Wielinga (65. Rensey Barradas), Jay-Jay Meierdres, Morris van den Brink, Shelton Martis
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank, Gilliomar Leona (62. Bradley el Idrissi), Mo Bellahcen, Harold Vrolijk (82. Korstiaan Schuilenburg) , Enzo Huntink, Levi Marengo
Gele kaart Jesse Wielinga (SteDoCo), Mark Veerman, Mo Bellahcen (Jodan Boys)

 

Ter Leede - Argon 3-1 (1-0)

Ter Leede kende, zonder goed te spelen, een gemakkelijke middag maar verzuimde om het doelsaldo op te krikken. Het meest vermakelijke was dat beide keepers dezelfde fout maakten door zich de bal te laten ontfutselen in het strafschopgebied. Beide keren was een doelpunt het gevolg.

Doelpunten 11. Marc de Kruijs 1-0, 50. Jeffrey Bok 2-0, 59. Marc de Kruijs 3-0, 70. Patrick Lokken 3-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 400
Ter Leede Laszlo Sandor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Sami Mochich, Jeffrey Bok (66. Niels van Veen), Ian van Otterlo (85. Tom van Egmond), Oussama Siali, Marc de Kruijs, Toon Zwetsloot, Rob Zandbergen
Argon Romero Antonioli, Coen Horb (70. Anouar El Yaakoubi), Gerard Aafjes, Matthijs Coenradi, Justin Sorkslede (46. Jordy Petronia), Dennis Filippo, Mark van der Weijden, Maikel van de Water, Patrick Lokken, Younes Ouaali, Soner Gedik (55. Abdelhamid Rida)
Gele kaart Patrick Lokken (Argon)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.