Nieuws

Henk Herder gaat vertrekken bij Harkemase Boys

Nieuws
Derde divisie

 

24 november 2017

Henk Herder heeft de leiding van Harkemase Boys laten weten dat hij aan het eind van het seizoen de club gaat verlaten. Herder is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Friese derdedivisieclub.

 

Henk Herder Foto: Orange Pictures

 

Herder nam in 2016 het stokje over van Jan Vlap die Harkemase Boys de titel had bezorgd in de hoofdklasse C en daarmee promotie naar de Derde divisie. Herder trok de succeslijn door met een periodetitel (de tweede). In de nacompetie om een plek in de Tweede dvisie liet Harkemase Boys bijzondere uitslagen noteren. De nederlaag op eigen veld tegen UNA (0-1) poetsten de Harkieten weg met een 1-3 zege in het Brabantse Zeelst. De dubbelfinale met FC Lisse begon met een een 1-2 overwinning op Ter Specke, maar de Lissenaren trokken uiteindelijk toch aan het langste eind door op De Bosk met 1-4 te zegevieren.

 

Harkemase Boys staat momenteel op een derde plek achter Jong Almere City FC en Spakenburg. "Ik heb genoten van de afgelopen anderhalf jaar met mooie sportieve hoogtepunten", laat Herder weten op de clubwebsite, "maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."

 

Voor Harkemase Boys was Herder (50) actief als assistent-trainer bij SC Heerenveen en ook als coach van O-19 van SC Heerenveen. Bij Panathinaikos fungeerde hij een seizoen als coördinator van de jeugdopleiding van de Griekse club.