Nieuws

Tweede divisie: Jong Sparta verrast koploper Katwijk

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

25 november 2017

Katwijk, de soevereine koploper in de Tweede divisie, heeft de tweede nederlaag geleden. Na Excelsior Maassluis heeft Jong Sparta de Katwijkers nu ook een nederlaag weten toe te dienen. Sparta kwam driemaal op voorsprong, de derde keer vlak voor tijd en Koen Muller was degene die het winnende doelpunt op het scorebord zette: 3-2.

Achtervolger GVVV liep drie punten in door de derby tegen FC Lienden met 0-3 te winnen. De Veenendalers kijken nog wel tegen een achterstand van acht punten aan. Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys profiteerden van de nederlaag van FC Lienden, want ze zijn opgeklommen naar de derde en vierde plaats. Rijnsburgse Boys versloeg Excelsior Maassluis met 2-1 en Kozakken Boys kende weinig genade met Achilles '29: 5-2.

HHC Hardenberg won weer eens. Het hoofdsponsorloze De Dijk werd met 3-1 naar huis gestuurd. Vorige week won FC Lisse nog van Kozakken Boys, deze week werd de ploeg door Barendrecht met de neus op de feiten gedrukt: 3-0.
IJsselmeervogels heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens een driepunter behaald. Thuis tegen TEC werd het 5-0, met drie doelpunten van Robbert Olijfveld. Berry Powel maakte na weken van blessureleed weer enige speelminuten.

AFC kwam zaterdag op de laatste plaats terecht en is daar blijven staan. Om de rode lantaarn weer over te kunnen geven aan Jong Sparta of De Treffers hadden de Amsterdammers moeten winnen, maar ze bleven steken op een 2-2 gelijkspel met de Koninklijke HFC. Op zich een prima prestatie, want AFC nam met tien man zelfs een 2-1 voorsprong, maar moest in ondertal toch de gelijkmaker toestaan.

VVSB heeft drie kostbare punten weg weten te slepen bij zijn bezoek aan De treffers. Het werd in Groesbeek 0-1 dankzij een treffer van Frans van Niel die na ruim een half uur succesvol een aanval afrondde. In blessuretijd sloeg nog even de vlam in de pan toen Pim Balkestein (De Treffers) en Jelmer Vijlbrief (VVSB) aan het bakkeleien sloegen en met een rode kaart konden vertrekken. Bij de start van de toegevoegde tijd moest Jordy Zwart (VVSB) per brancard van het veld. VVSB steeg op uit de gevarenzone. De Treffers zakte na de vierde nederlaag op rij naar een directe degradatieplaats.

 

Barendrecht - FC Lisse 3-0 (1-0)

FC Lisse startte enthousiast. Na een kwartier nam Barendrecht het initiatief over en gaf dit niet meer uit handen. De rood-witten kwamen met hulp van een van de verdedigers van FC Lisse op een 1-0 voorsprong. Zowel Ramy Salem als Ali Khaldi zorgden met hun snelle rushes regelmatig voor de nodige onrust in de verdediging van FC Lisse. Met name Ali Khaldi was een ware plaag. Barendrecht stond als een huis en verwende de aanwezige supporters met een aantal prachtige combinaties.
Bijzonderheid: Lisse doelman Brian van der Werff kreeg bij een 2-0 stand rood omdat hij een schot van Ali Khaldi met zijn handen stopte buiten het strafschopgebied.

 

De inzet van Remy Salem verdwijnt in het doel van FC Lisse.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 20. Ramy Salem 1-0, 55. Ali Khaldi 2-0, 71. Marlon Oranje 3-0
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 600
Barendrecht Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Tim Eekman, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Yorik van Deelen, Ali Khaldi, Joey Jongman, Danny Monster, Ramy Salem, Bas Mourits (87. Robin Driesse), Marlon Oranje (82. Chris Dabaghian)
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel (68. Björn Haggerty), Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Rowdy van der Putten, Rik Vermeulen, Randy Ababio, Hanne Hagary (78. Rick Bouwmeister), Kevin van der Zwet, Bert Koomen
Gele kaart Niels Buijs (FC Lisse)
Rode kaart Brian van der Werff (FC Lisse)

 

Kozakken Boys - Achilles '29 5-2 (3-1)

Achilles '29 kwam, na drie overwinningen op rij, met vertrouwen naar Werkendam. De thuisclub ging goed van start en stond bij rust op een 3-1 voorsprong. Toen net na rust Ahmad Mendes Moreira de 4-1 binnenschoot was de strijd gestreden. Toch waren er enkele fraaie reddingen nodig van Richard Arends om de gasten niet dichterbij te laten komen.

Doelpunten 11. Jeffrey van Nuland 1-0, 27. Guyon Philips 1-1, 32. Ahmad Mendes Moreira 2-1, 35. Ahmed el Azzouti 3-1, 48. Ahmad Mendes Moreira 4-1, 65. Guyon Philips 4-2, 84. Abdulsamed Abdullahi 5-2
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 1000
Kozakken Boys Richard Arends, Wesley Pollemans, Quentin Jakoba, Juriën Gaari, Sanny Monteiro, Sven van Ingen, Jeffrey van Nuland (87. Mohammed Hammouti), Julian Agatowski, Ahmad Mendes Moreira, Mahmut Sönmez (67. Everton Pires Tavares), Ahmed el Azzouti (81. Abdulsamed Abdullahi)
Achilles '29 Timo Plattel, Shuremy Felomina (74. Mehdi Naqqadi), Mart Raterink, Marijn de Kler (74. Imran Oulad Omar), Kürsad Sürmeli, Boy van de Beek, Christoff Dias de Oliveira, Guyon Philips, Omid Popalzay (74. Gioney Capello), Niels Wouters, Niek Versteegen
Gele kaart Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys), Mart Raterink (Achilles '29)

 

FC Lienden - GVVV 0-3 (0-0)

De regioderby tussen FC Lienden en GVVV is in een verdiende overwinning voor de blauwen uit Veenendaal geëindigd. Beide ploegen waren gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Dit om hun positie op de ranglijst te consolideren. In de eerste helft was sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Beide teams probeerden de aanval te zoeken maar slaagden er niet echt in gevaarlijk te worden. FC Lienden scoorde na ruim een half uur wel maar de Betuwse ploeg zag de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Na rust was sprake van een behoorlijk krachtsverschil. GVVV nam het initiatief en zag het sterke spel al snel beloond met een treffer. De ploeg van trainer Hans Kraay was niet in staat het tij te keren. Een dominant spelend GVVV kon eenvoudig de eindstand op 0-3 bepalen tegen een in de tweede helft zwak spelende thuisploeg.

Doelpunten 53. Robin Mulder 0-1, 63. Soufiane Laghmouchi 0-2, 78. Jeremy de Graaf 0-3
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 950
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Leon Broekhof, Erik van Eem, Jawad Bellahsan, Nathan Bijl, Danny van den Meiracker, Kenny Elders, Nick Hak (63. Frank Wiafe Danquah), Emilio Samsey, Mohammed Bendadi (70. Jop van Steen)
GVVV Johan Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder, Soufiane Laghmouchi (80. Mohammed Ajiach), Mart de Jong
Gele kaart Leon Broekhof (FC Lienden)

 

HHC Hardenberg - De Dijk 3-1 (1-1)

De wedstrijd was nog niet begonnen of Gouryie verscheen alleen voor de keeper, maar in plaats van zelf te scoren legde hij de bal verkeerd breed. Direct hierna kon Baten namens De Dijk ongehinderd uit een hoekschop inkoppen. Hierna ging HHC goed op de aanval en vijf minuten later scoorde Van der Leij de verdiende gelijkmaker. HHC bleef de betere ploeg, kreeg door Gouriye en Hemmink goede mogelijkheden, maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord. De tweede helft gingen de ploegen gelijk op en viel er voor de beide goals niet veel te beleven. Toen De Dijk het initiatief naar zich toe trok schoot Metaj de illusies van de Amsterdammers aan flarden met een geweldige pegel. Een minuut later kwam Hemmink alleen voor de keeper en hij maakte geen fout. Een verdiende 3-1 overwinning voor HHC Hardenberg.

Doelpunten 3. Raymond Baten 0-1, 9. Rob van der Leij 1-1, 77. Shkodran Metaj 2-1, 78. Rick Hemmink 3-1
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 1100
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Gortz, Koos Werkman, Hamid Zarbaf, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthum (71. Derian Reinders), Rick Hemmink (89. Tiemen van Hezel), Danny Bouws, Shkodran Metaj (90+1. Dylan Tijs)
De Dijk Stan Bijl, Robert Verschraagen, Nick Kuipers, Raymond Baten, Tim Ruder, Abderrahim Loukili, Alje Wiltenburg, Jack Tuijp, Jerghinio Sahadewsing (69. Chakib Tayeb), Kevin Westmaas, Adham el Idrissi
Gele kaart Danny Bouws (HHC Hardenberg), Tim Ruder, Robert Verschraagen (De Dijk)

 

Jong Sparta - Katwijk 3-2 (0-0)

Het verschil in het veld was niet zo zichtbaar als op basis van de ranglijst verwacht mocht worden. Jong Sparta nam na de pauze zelfs een voorsprong en dat was gezien het spelbeeld niet eens verrassend te noemen. Daarna mocht Katwijk het spel maken en een kwartier voor tijd leverde dat de gelijkmaker op. Vervolgens kregen de toeschouwers nog een hectische slotfase voorgeschoteld. De Spartanen kwamen opnieuw op voorsprong, vrijwel onmiddellijk beantwoord door de koploper van de Tweede divisie. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam de thuisclub met een slotakkoord. Katwijk liet geen tegengeluid meer horen en leed zijn tweede nederlaag in de competitie.

Doelpunten 55. Paco van Moorsel 1-0, 76. Marciano Mengerink 1-1, 80. Youri de Winter 2-1. 81. Marciano Mengerink 2-2, 88. Koen Muller 3-2
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 600
Jong Sparta Bryan Janssen, Jelle Klap, Daniël Breedijk, Koen Muller, Bradley Martis, Abdou Harraoui, Lorenzo Soares Fonseca, Ayoub Boukhari (82. Ioannis Bouras), Youri de Winter, Ibrahim Dervisoglu (75. Joshua Kozuh), Paco van Moorsel (63. Lovette Felicia)
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi (72. Frank Tervoert), Bennie van Noord (64. Mark de Loor), Raoul Esseboom, Kay Blokland, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Robbert Susan, Stefan Plat, Damiano Schet (64. Kilian Berkhout), Marciano Mengerink
Gele kaart Bradley Martis, Lorenzo Soares Fonseca, Ioannis Bouras (Jong Sparta), Raoul Esseboom (Katwijk)

 

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 2-1 (2-1)

De luchtmacht van Excelsior vond al na zes minuten het net, maar nog voor rust boog Rijnsburg de achterstand om via een penalty van Goeman en een effectieve soloactie van Jongeneelen, die profiteerde van een grote fout van verdediger Kleijweg. Na rust hield een solide Rijnsburgse defensie de boel achterin dicht, ook na een laat ingezet slotoffensief. Jongeneelen had de wedstrijd halverwege de tweede helft al kunnen beslissen, maar een prachtig afstandsschot na de mooiste aanval van de middag eindigde op de paal.

 

Tobias Kleijweg wordt afgetroefd door Jeffrey Jongeneelen en de weg naar het doel van Excelsior Maassluis is vrij.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 6. Jeremy Moreno 0-1, 18. Wesley Goeman (strafschop) 1-1, 36. Jeffrey Jongeneelen 2-1
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 1250
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Hidde Prijs, Jordy Strooker, Wesley Goeman, Carlos Opoku, Joël Tillema, Jeffrey Jongeneelen (86. Max Hudepohl), Donny van Oijen (31. Giovialli Serbony), Maikey Parami
Excelsior M. Jean Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Kevin Vink, Daan Blij, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Tobias Kleijweg (41. Michael Poeljes) (55. Walter Bennett), Kevin Dercks (65. Dean van Ooijen), Sefa Kurt
Gele kaart Joël Tillema, Wesley Goeman (Rijnsburgse Boys), Tobias Kleijweg, Kevin Vink, Stephan Kruithof (Excelsior Maassluis)

 

IJsselmeervogels - TEC 5-0 (3-0)

Er viel eindelijk weer eens een driepunter te begroeten aan de rode zijde van De Westmaat en ook nog eens dik verdiend. Wel moet worden vermeld dat de ietwat naïeve spelopvatting van de bezoekers uit Tiel daar mede debet aan was, maar ondanks dat werd er prima op los gecombineerd. Doelman Sebastian van der Sman hield zijn ploeg nog een beetje bij de les en wist te voorkomen dat de score nog hoger uitviel.

Doelpunten 13. Dylan Chiazor 1-0, 39. Robbert Olijfveld 2-0, 41. Robbert Olijfveld 3-0, 47. Yannick Cortie 4-0, 89. Robbert Olijfveld 5-0
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 1823
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Yannick Cortie, Jeffrey Buitenhuis, Marciano van Leijenhorst, Gillian Justiana, Christiaan van Hussen (55. Achraf Nejmi), Oktay Öztürk (67. Mike van de Laar), Soufian Moro, Dylan Chiazor (71. Berry Powel), Gévero Markiet, Robbert Olijfveld
TEC Sebastian van der Sman, Gregory Viereck (64. Kurtley de Windt), Bart van Westerlaken, Walter Kiomegni (21. Serhat Koç), Daan Disveld, Robbie Holder, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Obi Onyeike, Kemy Agustien (46. Vincent van de Beek), Randel Shakison
Gele kaart Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk (IJsselmeervogels), Kemy Agustien (TEC)

 

AFC - Koninklijke HFC 2-2 (1-0)

Bij een voetbalklassieker horen traditionele begroetingen vooraf. In de bestuurskamer van AFC stond dus een slagroomtaart klaar met daarop het logo van de Koninklijke HFC. Maar na wederzijdse beleefdheden was er de ernst van de wedstrijd. AFC had als doel de laatste plaats verlaten en de bezoekers uit Haarlem wilden bovenin een plekje klimmen. AFC opende al vlot het bal met een door Magid Jansen benutte strafschop. Daarna waren vooral de Haarlemmers druk in de weer voor de gelijkmaker. Die viel pas na rust uit een vrije schop van Gertjan Tamerus. AFC leek daarna in de problemen te komen, doordat Derre Kwee was weggestuurd vanwege een natrappende beweging. Maar AFC deed net alsof de ploeg nog compleet was en nam zelfs via Thomas van den Houten opnieuw een voorsprong. Ook na de 2-2 (Roy Castien maakte zijn elfde van het seizoen) bleef AFC goed meevoetballen en kreeg zelfs in de slotfase nog kansen op de volle winst. Doelman Tom Boks stond echter een derde Amsterdamse treffer in de weg. HFC steeg een plaatsje maar AFC bleef onderaan staan, maar wel met het gevoel een goede teamprestatie geleverd te hebben.

Doelpunten 12. Magid Jansen (strafschop) 1-0, 53. Gertjan Tamerus 1-1, 66. Thomas van den Houten 2-1, 69. Roy Castien 2-2
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 500
AFC Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Derre Kwee, Magid Jansen, Thomas van den Houten, Milan Hoek, Mark van den Bogaart, Jonathan Richard, Johan Kulhan (67. Matthijs Jesse), Koen Bosma, Eelke de Graaf (88. Ilias Zaimi)
Koninklijke HFC Tom Boks, André Morgan, Wessel Boer, Oscar Wilffert, Vincent Volkert, Michael Timisela (68. Franklin Lewis), Roy Castien, Kevin de Visser, Kevin Sterling, Gertjan Tamerus, Daniël van Son (80. Tim van Soest)
Gele kaart Magid Jansen, Koen Bosma (AFC), André Morgan, Roy Castien, Oscar Wilffert (Koninklijke HFC)
Rode kaart Derre Kwee (AFC)

 

De Treffers - VVSB 0-1 (0-1)

De spanning moest veel, zo niet alles vergoeden, want van aantrekkelijk voetbal was nauwelijks sprake in het kelderduel. Na ruim een half uur zag Jack Honsbeek, die interim de taken waarneemt van de ontslagen Mark Schenning, zijn ploeg op voorsprong komen door een treffer van Frans van Niel. VVSB heeft ruim een uur die stand weten vast te houden, dit tot groeiende ergernis van De Treffers. De scheidsrechter trachtte met gele kaarten aan Groesbeeks adres de wedstrijd in rechte banen te houden, maar in de slotfase kon de leidsman niet anders meer dan ook twee rode kaarten (voor beide partijen één) tevoorschijn te halen bij een opstootje. Ook Jordy Zwart haalde het eindsignaal niet. De verdediger van VVSB ging per brancard van het veld.

Doelpunten 33. Frans van Niel 0-1
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 500
De Treffers Jordy van der Kracht, Tom Beissel (71. Rafael Uiterloo), Joris Janssen, Pim Balkestein, Bryan Sirvania, Robin Janssen, Bas Hendriks, Eef van Riel (39. Wouter op den Camp), Coen Maertzdorf, Cedric Badjeck (87. Patrick Heesakkers), Nick de Bondt
VVSB Ruben Valk, Peet van der Slot, Tomas Arroyo, Jordy Zwart (90. Sven Verlaan), Jelmer Vijlbrief, Frans van Niel, Vladimir Jozic, Tim de Rijk, Mohamed el Osrouti (88. Marvin Wijks), Pieter Koopman (90+4. Niels van Pelt), Tommy Bekooij
Gele kaart Nick de Bondt, Tom Beissel (De Treffers), Peet van der Slot (VVSB)
Rode kaart Pim Balkestein (De Treffers), Jelmer Vijlbrief (VVSB)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.