Nieuws

Hoofdklasse A: Hoek verrast Noordwijk

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

2 december 2017

Noordwijk heeft zich lelijk laten verrassen door Hoek. De koploper verloor met 2-3 van de Zeeuwen, die de rust ingingen met een 0-1 voorsprong. Hoek liep in de tweede helft verder door naar 0-3, waarna de thuisclub nog twee keer wist te scoren. Maar dat gebeurde pas in de toegevoegde tijd. Te laat om de opgelopen schade nog enigszins te repareren.

SteDoCo profiteerde niet, want de nummer twee van dat moment bleef op 1-1 steken tegen Swift. De Amsterdammers kwamen al vlot op voorsprong door Max van Wakeren. Rensy Barradas maakte een kwartier voor tijd gelijk.

Ter Leede pakte wel de volle winst en is nu de nieuwe nummer twee. De afstand naar Noordwijk bedraagt nog maar drie punten. De Sassenheimers kwamen bij Nootdorp al vlot op 0-1 (doelpunt Ian van Otterloo) en controleerden daarna wedstrijd. Na de 0-2 (treffer Jeffrey Bok) kwam de volle buit niet meer in gevaar.

Achilles Veen liet twee punten liggen bij Zwaluwen. De toeschouwers konden zich in ieder geval niet warmen aan doelpunten, want die vielen er niet.
Dat was wel anders in Katwijk, waar FC Rijnvogels zijn stinkende best deed voor een goed resultaat maar toch Jodan Boys zag vertrekken met een 2-3 overwinning. De Katwijkers zakten zo weer terug in de gevarenzone.

FC 's Gravenzande was de derde uitspelende ploeg, die er vandoor ging met drie punten. Rijsoord kwam nog wel op voorsprong, maar de 1-4 eindstand liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De Westlanders stegen drie plaatsen op de ranglijst.

Het kelderduel tussen Smitshoek en RVVH eindigde in 1-1. Daarmee handhaafden beide clubs hun onderlinge status quo.

Helemaal onderin lijken de zorgen Argon groter en groter te worden. De Mijdrechters speelden zeker geen slechte wedstrijd bij AFC, maar Daan Sutorius zorgde met zijn 2-1 ervoor dat de punten op sportpark Goed Genoeg bleven. De Amsterdammers verlieten daardoor de p/d zone.

 

AFC (za) - Argon 2-1 (1-1)

De regioderby tussen AFC en Argon kent een rijke historie. Vaak trok Argon daarbij aan het langste eind waardoor in de voorbereiding al van een angstgegner voor AFC werd gesproken. Vandaag liep het anders. Beide teams konden - gezien de stand - een overwinning goed gebruiken en strijd was er dan ook voldoende in Amsterdam. Na een grote kans voor Veerman in de tweede minuut, was het Argon dat door een vrije trap van 30 meter afstand via de onderkant lat wist te scoren. De Amsterdammers kwamen hierna beter in het spel en bekroonden hun daadkracht met de gelijkmakter op het half uur.
Waar de eerste helft gelijk op ging, kwam AFC in de tweede helft vaker op de helft van de gasten uit Mijdrecht. De 2-1 kwam dan ook niet onverwacht.
Het einde van de wedstrijd kende nog wel een aantal hectische momenten voor de goal van Berghuis, AFC wist echter de drie punten in Amsterdam te houden.

Doelpunten '5 0-1 Maikel van de Water, '34 1-1 Floris Dokkum, '63 2-1 Daan Sutorius
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 150
AFC (za) Jort Berghuis, Daan Brinkman (83. Milan de Wijs), Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Pepijn Veerman, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum, Daan Sutorius (63. Michael Malmberg), Jelle de Lange, Gijs Niehe, Tom Dekkers (75. Danny Goedkoop)
Argon Romero Antonioli, Jordly Petronia, Dennis Filippo, Mathijs Coenradt, Coen Horb, Gerard Aafjes, Younes Ouaali (80. Imar Kort), Stefan Tichelaar (69. Mark van der Weijden), Patrick Lokken, Maikel van de Water, Anouar el Yaakoubi (69. Ian Refos)
Gele kaart Floris Dokkum, Jelle de Lange (AFC), Mathijs Coenradt, Jordly Petronia (Argon)

 

FC Rijnvogels - Jodan Boys 2-3 (1-0)

Na een pittig en mannelijk duel ging in de blessuretijd de winst naar de bezoekers. Op basis van de tweede helft mag de overwinning verdiend worden genoemd. In de eerste helft was het een duel in evenwicht en het tempo lag hoog. Jaap van Duijn schoot de gastheren naar de leiding na een fraai passje van Jim Havenaar. Na de thee namen de Gouwenaren direct de regie in handen en waren diverse keren bij een treffer. Invaller Bradley Idrissi tikte de gelijkmaker binnen, Michel Verkaik de tweede en kort voor tijd viel de gelijkmaker van Ivaillio Staal. De vogels konden het punt niet koesteren en werden in de blessuretijd naar een nederlaag gecounterd.

Doelpunten 26. Jaap van Duijn 1-0, 52. Bradley el Idrissi 1-1, 65. Michel Verkaik 1-2, 88. Ivaillo Staal 2-2, 91. Bradley el Idrissi 2-3
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 300
FC Rijnvogels Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk (84. Joey Lauhouh), Ryan Lugtigheid, Pieter van den Breggen (63. Ricardo de Vlugt), Ivaillo Staal, Romano van der Stoep, Jim Havenaar (72. Robbin van Dijk), Joost Leonard, Jaap van Duijn
Jodan Boys Mathijs Swaneveld, Mo Bellahcen, Patrick Fonseca, Roald Heerkens, Enzo Huntink, Gilliomar Leona (46. Bradley el Idrissi), Levi Marengo (72. Leroy Blank), Romario dos Santos, Mark Veerman, Michael Verkaik, Harold Vrolijk
Gele kaart Romano van der Stoep, Bright Ampong, Ricardo de Vlugt, Ivaillo Staal, (FC Rijnvogels), Gilliomar Leona, Mo Bellahcen (Jodan Boys)

 

Noordwijk - Hoek 2-3 (0-1)

Een door omstandigheden flink gehavend Noordwijk is tegen het prima spelende Hoek tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. Zonder James, Manuputty en Overvliet was Noordwijk in de eerste fase de mindere tegen de Zeeuwen en toen ook spelmaker Dorothea tegen een blessure aanliep werden de problemen groter. Hoek speelde compact en kwam met verzorgde combinaties vaak in de buurt van het doel van Amezrine. Na een klein half uur spelen viel de eerste treffer toen scheidsrechter Hensgens hands had gezien en naar de stip wees. De Backer bleef koel. Noordwijk kwam hierna uit zijn schulp en zorgde het laatste kwartier van de eerste helft voor het meeste gevaar.
Hoek kwam goed uit de kleedkamer en had weer controle. De bezoekers werden in het zadel geholpen toen Bosma in korte tijd twee gele kaarten moest incasseren. Na een aantal gevaarlijke uitvallen was het uiteindelijk captain le Congé die een voorzet vanaf rechts niet kon ontwijken en de bal in eigen doel zag gaan. Noordwijk leek knock-out en kwam niet tot echt grote kansen. Over de hele wedstrijd kreeg de ploeg veel vrije trappen en hoekschoppen maar uitgespeelde aanvallen kwamen er bij de verdediging van Hoek niet doorheen. Minder dan tien minuten voor tijd viel uit een counter ook de 0-3 toen Ceesay door mocht en rustig bleef. In de blessuretijd richtte Noordwijk zich nog op door doelpunten van Wendt en le Congé maar daar bleef het bij. Hoek zal met een goed gevoel en een terechte driepunter de weg terug weer ingezet hebben.

 

Rik Impens van Hoek juicht, de Noordwijkers buigen hun hoofd.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 25. Stef de Backer (strafschop) 0-1, 75. Martijn le Congé (e.d.) 0-2, 83. Sidy Ceesay 0-3, 90+1. Emiel Wendt 1-3, 90+3. Martijn le Congé 2-3
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 400
Noordwijk Mustafa Amezrine, Sonny ten Hoope, Kasper Michel, Maurice van der Neut, Sander Bosma, Brayen Bröcker (70. Denzel James), Thomas Reynaers (78. Rob Overvliet), Martijn le Congé, Ruperto Dorothea (20. Jeroen Borsboom), Emiel Wendt, Tjeerd Westdijk
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy, Birgen Martens (84. Sascha Beshliaha), Douwe Zeegers, Rik Impens, Stef de Backer, Sidi Ceesay (88. Ruben Besuyen)
Gele kaart Fabian Wilson, Birgen Martens, Douwe Zeegers (Hoek)
Rode kaart Sander Bosma (2x geel) (Noordwijk)

 

Nootdorp - Ter Leede 0-2 (0-1)

Twee verschillende speelstijlen op sportpark 't Gravenhout. Een hardwerkend en af en toe over het randje spelend Nootdorp, bestraft met zeven terechte gele kaarten, en een technisch spelend Ter Leede dat op het slechte veld moeite had met het geliefde combinatievoetbal. Nootdorp kreeg vlak voor rust een enorme kans op de gelijkmaker en Ter Leede verzuimde in de tweede helft om het grote aantal kansen om te zetten in doepunten. Bij 0-2 kreeg Nootdorp nog een kans op de eretreffer maar keeper Sandor stond op de goede plaats. Al met al een dikverdiende overwinning voor Ter Leede.

Doelpunten 14. Ian van Ottterlo 0-1, 66. Jeffrey Bok 0-2
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 150
Nootdorp Yannic Augustinus, Yannick Blom, Peter Korteling, Stefan Stam (69. Roy Beijer), Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof (80. Kevin Cameron), Nick Sleeking, Gilian Pieper (60. Marcley Manuela), Jeffrey Flohr, Charlie Windhorst, Randy Stanneveld
Ter Leede Laszlo Sandor, Mike Boelee (77. Nilton Sonha), Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Oussama Siali (62. Jesse Dingjan), Marc de Kruys, Toon Zwetsloot (88. Sami Mouchih), Jonathan Robertson, Rob Zandbergen
Gele kaart Roy Beijer, Yannick Blom, Peter Korteling, Stefan Stam, Mike Hollenberg, Gilian Pieper, Randy Stanneveld (Nootdorp), Jesse Dingjan (Ter Leede)

 

Rijsoord - FC 's-Gravenzande 1-4 (1-1)

Rijsoord miste deze zaterdagmiddag de absolute wil om te winnen en die was bij de tegenstander wel aanwezig. 'Dodelijk' voor Rijsoord waren de tegendoelpunten op slag van rust en in de derde minuut na de pauze. Alhoewel de uitslag geflatteerd genoemd mag worden, was FC 's-Gravenzande de terechte winnaar.

Doelpunten 5. Ibrahim el Koubai 1-0, 45. Yuri Westhoff 1-1, 48. Frank Broos 1-2, 66. Frank Broos 1-3, 90. Sander Koeleman 1-4
Scheidsrechter J. Aafouallah
Toeschouwers 250
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen (65. Siebren Hoekstra), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Michael van Gool, Desley Hoogendijk, Zepp Jacobs (80. Patrick Berends), Yuki Hosaka (50. Chris Promes)
FC 's-Gravenzande Ruben de Groot, Pascal Broch (45. Roel Stoffels), Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (70. Niels Vonk), Twan van Meerten, Frank Broos, Samet Dag, Zikc Ozdemir, Kevin Bogaards, Danny Koning
Gele kaart Berry de Groot (Rijsoord)

 

Smitshoek - RVVH 1-1 (0-1)

Smitshoek begon de wedstrijd aardig, maar kwam al na vijftien minuten op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Sanzio Dieterich. Na rust ging Smitshoek met succes op jacht naar de gelijkmaker. Jordi Dekker wist een kort genomen corner binnen te koppen. In het open einde kon de wedstrijd beide kanten op vallen, maar er werd niet meer gescoord.

Doelpunten 15. Sanzio Dieterich 0-1, 66. Jordi Dekker 1-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 250
Smitshoek Robin Boot, Remco de Neef, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Ramon van der Wal, Erwin Bravenboer, Damien van den Oever, Laurens Visser, Jurrien Reineta, Bart Deprez (21. Jordi Dekker), Sean Verburg
RVVH Danny Spelde, Wouter Swarts, Tarik Yekhlef, Mauro Kloppert, Dino Rodrigues de Pina, Papito Merencia, Sanzio Dieterich, Diego Rietveld, Shamir de Jesus (72. Djim Kammerman), Jessie Proost, Guytano dos Santos
Gele kaart John van Vugt (Smitshoek), Tarik Yekhlef (RVVH)

 

Zwaluwen - Achilles Veen 0-0 (0-0)

Ondanks de uiteindelijke eindstand was het allerminst een bloedeloze middag aan de Zwaluwenlaan.
Achilles Veen voetbalde technisch beter, maar Zwaluwen gooide veel energie in de strijd. Met name de middenvelders Tim Gudde en Robin Hofman van Zwaluwen maakten vele kilometers op een zompig grasveld. Beide ploegen kregen diverse kansen, maar niemand slaagde er uiteindelijk in het net te vinden. Resulaat een terecht gelijkspel in een met name in de tweede helft aantrekkelijke wedstrijd. Het verschil tussen de nummers tien en vier van de ranglijst was vandaag nauwelijks waarneembaar. Met name de tomeloze inzet van Zwaluwen maakte het op deze koude winterdag voor de toeschouwers toch nog aantrekkelijk.

Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 306
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn, Tim Gudde, Robin Hofman, Jermay de Nijs, Jesper Gudde, Ricardo Merrelaar, Raoul Gillet
Achilles Veen Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Ayden Kuipers, Theo Martens, Joep van den Ouweland (86. Toby Tan), Sen Aerts, Sezer Sulun, Niek Wilborts, Jorik Mijnhijmer (56. Brian Peters)
Gele kaart Maarten Boddaert (Achilles Veen)

 

SteDoCo - Swift 1-1 (0-1)

Al na een minuut kreeg SteDoCo een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Deze werd echter niet verzilverd, om vervolgens in de eerste helft nagenoeg geen kans meer te krijgen. Swift nam het initiatief en scoorde via een afstandsschot van Max van Wakeren 0-1. In de tweede helft ging SteDoCo naarstig op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte een kwartier voor tijd via een mooie actie van de ingevallen Rensy Barradas. De thuisploeg dacht dat er meer in zat, maar was niet bij machte om het de bezoekers vervolgens echt lastig te maken. Zo eindigde de wedstrijd in een, over de gehele wedstrijd genomen, terechte puntendeling.

Doelpunten 10. Max van Wakeren 0-1, 74. Rensy Barradas 1-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 250
SteDoCo Mark Smith, Joran Schröder, Remco Buist (78. Hayri Pinarci), Bryan Jongeneel, Kevin Patijn (43. Rensy Barradas), Jordey van Dam, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres, Morris van den Brink (66. Jair Balrak), Chris Boom, Shelton Martis
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Jordy de Groot, Max van Wakeren, Tobias Kuyvenhoven (75. Fidel Yilmaz), Jaap Smeeing, Ron Rosenhart (86. Shaquille Doorson), Mallqui Cabezas Narvaez
Gele kaart Fidel Yilmaz (Swift)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.