Nieuws

Wilfred van Leeuwen naar Rijnsburgse Boys

Nieuws
Tweede divisie

 

2 december 2017

Rijnsburgse Boys heeft Wilfred van Leeuwen aangetrokken als opvolger van Pieter Mulders. Van Leeuwen (44), die voor twee seizoenen getekend bij de Rijnsburgsers, is sinds deze zomer hoofdtrainer bij FC Eindhoven. Daarmee staat hij op dit moment in de middenmoot van de Eerste divisie.

 

In het verleden was Wilfred van Leeuwen onder meer werkzaam bij ADO Den Haag en Sparta, als jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen en assistent-trainer. Bij de amateurs was Van Leeuwen werkzaam bij Westlandia, Quick Boys en VVSB. Tijdens zijn periode bij VVSB bracht hij de ploeg van de topklasse naar de Tweede divisie.

 

Wilfred van Leeuwen Foto: Orange Pictures

 

Trainer Wilfred van Leeuwen: "Ik ben geboren in Sassenheim, in het hart van de Bollenstreek, het voetbalwalhalla van Nederland. In die streek is Rijnsburgse Boys een van de mooiste clubs. Als bij zo'n vereniging de trainersfunctie vrijkomt, is de keus dus niet zo moeilijk. Ik zie het zeker niet als een stap terug, vergeleken met FC Eindhoven, dat overigens tot het einde van dit seizoen een mooie uitdaging blijft. Rijnsburgse Boys is een goed georganiseerde club met een ambitieus bestuur, een grote achterban en een goede staf en technische commissie. Bovendien is het ook nog eens dichtbij Den Haag, waar het grootste deel van mijn leven zich afspeelt. Daarom ben ik heel blij dat we rond zijn gekomen."