Nieuws

KNVB-beker: VVSB laat Roda JC ontsnappen

Wedstrijdverslag
KNVB-beker

 

21 december 2017

VVSB is er niet in geslaagd te stunten tegen eredivisionist Roda JC, al waren de Noordwijkerhouters er heel dicht bij. De fullprofs verlieten een vol gepakt sportpark De Boekhorst als winnaar, maar vraag niet hoe. Door het oog van de naald, met knikkende knieƫn, langs het randje van de afgrond. Het was allemaal van toepassing op de Limburgers.

De naar later bleek winnende goal viel vlak na rust door een rake kopbal van Dani Schachin, die niet veel later na zijn tweede gele kaart kon inrukken. VVSB wist echter niet te profiteren van de man-meer-situatie vanaf minuut 55. Roda-doelman Hidde Jurjus was een voornaam struikelblok in de jacht op de gelijkmaker, met als gevolg dat Roda JC kon ontsnappen.

Ook vorig seizoen strandde Sint Bavo in de achtste finale van de KNVB-beker. Toen was FC Volendam met 4-1 te sterk. Het jaar daarvoor schreef VVSB geschiedenis door de halve finale te halen. Dat was een evenaring van het record van IJsselmeervogels dat dateerde uit 1975.

 

VVSB - Roda JC 0-1 (0-0)

VVSB speelde aanmerkelijk secuurder dan Roda JC en de thuisclub kreeg daardoor in eerste helft, scherp spelend vanuit de omschakeling, de meeste en ook de betere kansen. Tim de Rijk was met een doelpoging die op paal eindigde het dichtst bij de 1-0. Vlak na rust klikte het bij Roda JC ineens wel. Dani Schahin kwam boven iedereen uit om de voorzet van Mikhail Rosheuvel in te koppen. Schahin ging vervolgens in de fout met een elleboogstoot, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Roda JC schoot daarop in de verdedigende modus om de minimale voorsprong vast te houden. VVSB mocht met elf tegen tien het spel maken en had ook zeker kansen op de gelijkmaker die in die fase op basis van het spelbeeld ook zeker verdiend zou zijn geweest. Maar het verhaal werd eentonig. Doelman Hidde Jurjus wist van geen wijken en hield zo de smalle marge voor zijn ploeg vast.

Doelpunten 48. Dani Schahin 0-1
Scheidsrechter P.H.J. Janssen
Toeschouwers 2500
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief (89. Sven Verlaan), Frans van Niel (78. Peet van der Slot), Vladimir Jozic, Tim de Rijk, Mohamed el Osrouti, Pieter Koopman(71. Loyd van der Wilden), Tommy Bekooij
Roda JC Hidde Jurjus, Henk Dijkhuizen, Frederik Ananou, Daryl Werker, Jannes Vansteenkiste, Nathan Rutjes, Simon Gustafson (67. Mario Engels), Tsiy Ndenge, Mikhail Rosheuvel (90. Jorn Vancamp), Dani Schahin, Gyliano van Velzen (75. Livio Milts)
Gele kaart Tommy Bekooij, Jelmer Vijlbrief, Ruben Valk, Tomas Arroyo (VVSB), Gyliano van Velzen (Roda JC)
Rode kaart Dani Schahin (2x geel) (Roda JC)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de KNVB-beker.